Siirry sisältöön
Uusi AITO minä – 3 vinkkiä parempaan palautumiseen ja jaksamiseen

Uusi AITO minä – 3 vinkkiä parempaan palautumiseen ja jaksamiseen

Vuosi vaihtui ja uuden vuoden teema on uusi AITO minä! Alamme ymmärtää koko ajan paremmin, kuinka suuri rooli hyvällä palautumisella on hyvinvoinnillemme. Omasta jaksamisesta ja stressin säätelystä puhutaan paljon. Mutta millä keinoilla voimme vaikuttaa kehomme palautumiseen?

Kehoamme säätelee hermosto, joka jakautuu sympaattiseen ja parasympaattiseen osaan. Ne toimivat kehossa vähän kuin kaasu ja jarru. Tämä toiminta on tahdosta riippumatonta eli autonomista. Sympaattinen hermojärjestelmä aktivoituu stressitilanteessa ja saa kehossa aikaan virittyneen valmiustilan toimia, jolloin verenpaine, syke ja hengitystiheys nousevat.
 

Parasympaattinen hermosto tasapainottaa kehoa

Parasympaattinen hermosto aktivoituu, kun olemme rentoja, levollisia ja rauhallisia. Se alentaa sydämen sykettä, rauhoittaa hengitystä ja lisää sykevaihtelua. Tämä on palauttava tila, joka tasapainottaa kehoa. Erilaisten rentoutuskeinojen avulla voimme saada parasympaattisen hermoston aktivoitumaan. Siksi esimerkiksi kesken kiireisen päivänkin olisi hyvä ehtiä pysähtyä hetkeksi vaikka vain hengittelemään rauhallisemmin. Näin keho ei joudu ylikierroksille, vaan tasapaino vireystilan ja levollisuuden kesken säilyy.

Riittävälle palautumiselle ensiarvoisen tärkeää on laadukas yöuni. Myös ravinnolla on suuri merkitys. Keho tarvitsee palautuakseen runsaasti laadukkaita rakennusaineita. Käytännössä tämä tarkoittaa hiilihydraatteja, proteiineja, rasvoja sekä mikroravintoaineita eli vitamiineja ja hivenaineita.
 

1. B-ryhmän vitamiinit avainasemassa hermoston tasapainottamisessa

Stressaantunut keho kuluttaa paljon B-vitamiineja. B-vitamiinit toimivat yhteistyössä keskenään, joten yhdistelmä kaikkia B-vitamiineja on aina toimiva ratkaisu. B12-vitamiini ja B3-vitamiini eli niasiini ovat varsinaisia ”hermostovitamiineja”, ja niillä onkin virallisesti hyväksytty terveysväite: B12-vitamiini ja niasiini edistävät hermoston normaalia toimintaa.

 Viridian High Twelve B-complex on vahva B-vitamiinivalmiste, joka sisältää kaikki B-ryhmän vitamiinit. Erityistä tässä valmisteessa on, että se sisältää reilun annoksen B12-vitamiinia hyvin imeytyvässä muodossa.

 Viridian vahva B3-vitamiini 250 mg sisältää nikotiinihappoa sekä nikotiiniamidia. Näillä kahdella eri muodolla on omat tehtävänsä kehossa. HUOM! Nikotiinihappo saattaa aiheuttaa punoitusreaktion, joka on vaaraton, mutta kertoo tuotteen tehosta.
 

2. Adaptogeenisilla yrteillä tasapainoa kehoon

Adaptogeeninen yrtti tasapainottaa kehon keinulautaa auttaen sopeutumaan elämän haasteellisiin tilanteisiin. Se piristää kun olet väsynyt ja rauhoittaa kun käyt ylikierroksilla. Adaptogeenit siis normalisoivat ja tehostavat aineenvaihdunnan toimintaa. Adaptogeeniset kasvit kasvavat yleensä vaativissa oloissa, joten niiltä vaaditaan ääriolosuhteisiin sopeutumista.

 Viridian Luomu ashwagandhauute KMS-66® (Withania somnifera) on Intiassa vastuullisesti kasvatettu, standardoitu, ainutlaatuisen vahva sekä kliinisesti tutkituin saatavilla oleva ashwagandhauute, joka saadaan kasvin juuresta. Se on vegaaninen eli se ei sisällä maitoa mutta on silti yhtä tehokas kuin maitokäsitelty!

 Viridian Enhanced Rhodiola Complex on sekoitus parhaiten tunnettuja adaptogeeneja: ginseng-, ashwagandha-, lakritsijuuri- ja ruusujuuriuutteita sekä sitruunaköynnöksen (Schisandra) marjauutetta.
 

3. Pidä huolta myös suolistostasi

Suolisto ja aivot ovat yhteydessä toisiinsa, ja suoliston kunto vaikuttaa näin oleellisesti mielialaan ja jaksamiseen. Maitohappobakteerien lisäksi suolistomme kunnolle tekee hyvää esimerkiksi inkivääri sekä kurkumiini, jotka samalla vähentävät kehossa tulehdusta.

 Viridian Luomu inkivääri 400 mg on erittäin korkealaatuinen, puhdas ja lisäaineeton valmiste mm. nivelille, verenkierrolle, immuniteetille sekä vatsalle ja suolistolle.

 Viridian Luomu kurkumiinilatte on juomajauhe, josta on helppo tehdä lämmin ja herkullinen juoma. Jauhe sisältää kurkuma- ja inkiväärijuurta sekä aromaattisia mausteita, kuten chiliä, kardemummaa, ceyloninkanelia ja vaniljaa. Kurkumiinin määrä on jauheessa vakioitu. 1/2 tl jauhetta sekoitetaan esimerkiksi lämpimään kasvimaitoon. Juoman voi myös halutessaan makeuttaa.

Entä jos sinäkin aloittaisit paremman huomisen luomisen jo tänään? Itseensä panostaminen luo parempaa tulevaisuutta ja parempaa oloa, joka johtaa iloiseen mieleen ja kokonaisvaltaiseen hyvään oloon. Sinä olet elämäsi tärkein henkilö, joten pidä itsestäsi hyvää huolta!
 

Tiesithän, että Viridian-tuotteet ovat:

  • 100 % kasviperäisiä
  • E-koodittomia
  • eettisiä
     

Lue myös artikkeli: Mitä ostamasi ravintolisä sisältää? Tutustu laadukkaaseen Viridian-sarjaan

Tuotteita on saatavilla ainoastaan AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

 

KIRJOITTANUT: Sanna Kaunisto, ravintoterapeutti

Edellinen artikkeli Pirkko Mannola, 84: Ravintolisistä apua jaksamiseen