Siirry sisältöön
Suosittu ja monipuolinen salvia

Suosittu ja monipuolinen salvia

Aito-tuoteperheeseen kuuluu salviauutetta ja salvianlehtijauhetta sisältävä, vegaaninen Aito Vahva Salvia.  
 
Salvian nimi tulee latinankielisistä sanoista ”salvare” parantaa ja ”officinalis” lääkkeenä käytetty, viitaten kasvin lääkinnällisiin ominaisuuksiin. Kenties tunnetuin salvian käyttötarkoituksista on vaihdevuosien aikaisten hikoiluoireiden lievittäminen, mutta myös kuukautiskipujen ja ilmavaivojen lievittämisestä, verensokerin alentamiseen ja anti-inflammatorisena hillitsemään nivel- ja lihaskipuja. 

Viime aikoina salvian vaikutuksia aivoille ja muistille on myös tutkittu. Englanninkielinen käännös salviasta ”sage” viittaa viisauteen. Kenties jo 6000 vuotta sitten, kun salviaa käytettiin, sen vaikutukset tiedettiin. Useissa in vitro- ja eläintutkimuksissa on todettu, että salvian aktiivisilla ainesosilla on suotuisa vaikutus kognitiivisille toiminnoille ja suojaava vaikutus hermostoa rappeuttavia sairauksia vastaan. Eräässä tutkimuksessa näytettiin, että salvian käyttö tehosti muistia terveillä aikuisilla verrokkiryhmään nähden*. 

* Moss, M. et al. In a study of 45 healthy young adults, Salvia officinalis and Salvia lavandulaefolia aroma improved memory performance compared to the control group. Advances in Chemical Engineering and science, 4, 339-346. 

Löydät Aito Vahva Salvia 400 mg tuotteen kaikista AITO-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Edellinen artikkeli 5 luonnonaineen yhdistelmä suolistolle ja immuunipuolustukselle
Seuraava artikkeli Kylli Kukk: Nyt levitän siipeni ja lennän