Siirry sisältöön
Seleenin vaikutukset kehossa

Seleenin vaikutukset kehossa

Seleeni on tärkeä hivenaine, jota tarvitaan monissa elimistön toiminnoissa. Se on välttämätön osa useiden entsyymien rakennetta ja toimintaa, sekä immuunijärjestelmän normaalille toiminnalle. Seleeniä saadaan muun muassa lihasta, kalasta, munista ja viljatuotteista. Suomalaisilla seleenin saanti on alhainen johtuen muun muassa maaperän köyhyydestä, sekä ruokavalion yksipuolisuudesta 

Seleeni on tärkeä antioksidantti, joka auttaa neutraloimaan elimistössä olevia vapaita radikaaleja ja suojautumaan niiltä. Vapaat radikaalit ovat haitallisia molekyylejä, jotka voivat vaurioittaa soluja ja aiheuttaa tulehduksia.  

Seleeniä tarvitaan myös kilpirauhasen toiminnassa ja se vaikuttaa aineenvaihduntaan. Se on tärkeä osa kilpirauhashormonien muodostumista ja auttaa pitämään kilpirauhasen terveenä. Lisäksi seleeni on tärkeä osa DNA:n synteesiä ja toimii tärkeänä tekijänä solujen uusiutumisessa. Lisäksi seleeni edistää hiusten ja kynsien pysymistä normaaleina ja normaalia siittiöiden muodostusta.   

Seleenin riittävä saanti on tärkeää terveyden kannalta. Suositeltu päivittäinen saantisuositus aikuisille on Suomessa 60 μg/vrk miehille ja 50 μg/vrk naisille. Vegaaninen Aito Seleeni 100 µg 60 kaps. on valmistettu korkealaatuisista ja luonnollisista raaka-aineista. 

Löydät Aito Seleenin kaikista AITO-kaupoista ja verkkokaupasta.

Edellinen artikkeli Magnesium ja kalium urheilun ja saunomisen tueksi
Seuraava artikkeli Vaihdevuosia tukevat tuotteet