Siirry sisältöön
PEA:n vaikutukset mielialaan, rauhoittumiseen ja rasva-aineenvaihduntaan

PEA:n vaikutukset mielialaan, rauhoittumiseen ja rasva-aineenvaihduntaan

Fortesan PEA:n hyvät vaikutukset voi huomata levollisempana mielenä, yleisesti parempana olona, hermoston rauhoittumisena ja vastustuskyvyssä. Fortesan PEA voi vaikuttaa myös rasvanpolton aktivointiin ja energian lisääntymiseen.  
 
Mitä PEA on? Palmityylietanoliamidi eli lyhyemmin PEA on rasvahappoamidi, jota elimistömme tuottaa luonnollisena vastauksena mm. stressiin ja nivel- ja lihasvaivoihin. Sen tuotanto vähenee ikääntyessämme, mikä voi vaikuttaa mm. palautumiseen ja unenlaatuun. PEA:ta saadaan kehon oman tuotannon lisäksi myös ravinnosta, mm. soijapavuista, pähkinöistä ja kananmunan keltuaisesta.  

PEA:n vaikutukset endokannabinoidijärjestelmään  

PEA:n suotuisat vaikutukset välittyvät osin suoraan ja osin anandamidin, elimistön oman endokannabinoidin, kautta. Endokannabinoideilla on useita tehtäviä elimistössä; ne osallistuvat mm. unen ja mielihyväkokemuksen säätelyyn. 

B6-vitamiinilla eli pyridoksiinilla on elimistössä lukuisia tehtäviä. Se edistää psykologisia toimintoja, hermoston ja immuunijärjestelmän toimintaa sekä normaalia proteiini-, glykogeeni- ja energia-aineenvaihduntaa. Se myös auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. 

PEA rasvahappoaineenvaihdunnan käynnistäjänä  

Fortesan Pea sisältää koliinia, rasvaliukoista vitamiinin kaltaista yhdistettä, joka auttaa ylläpitämään aineenvaihduntaa solutasolla edistämällä normaalia rasva-aineenvaihduntaa ja homokysteiinin aineenvaihduntaa. Koliini myös edistää maksan toiminnan pysymistä normaalina, sillä se osallistuu rasvan varastoinnin säätelyyn maksassa. 

PEA:lla on suoria vaikutuksia reseptori alfan eli lyhyemmin PPAR-alfan kautta. PPAR-alfa on voimakas energia-aineenvaihdunnan säätelijä. Se tehostaa rasvahappojen kuljetusta rasvakudoksesta lihasten mitokondrioihin hapetettaviksi. Näin saadaan rasva liikkeelle, aktivoidaan rasvanpolttoa ja lisätään elimistön energiantuotantoa. Mitokondrioiden toiminta tehostuu ja ne toimivat tehokkaammin polttaen rasvaa energiaksi ja lämmöksi.  

Fortesan PEA:n käyttö 

PEA tarjoaa uudenlaisen vaikutusmekanismin ravintolisäkäyttöön. Se on kliinisesti tutkittu, turvallinen ja hyvin siedetty yhdiste suun kautta nautittuna. Tutkimuksissa ei ole havaittu haittavaikutuksia eikä yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa. PEA:n puoliintumisaika on 8 tuntia, joten päiväannos on hyvä jakaa kahteen ottokertaan.  

Annostus on hyvin yksilöllinen ja riippuu lähtötilanteesta ja tarpeesta; yliannostuksen vaara on hyvin pieni. Tuote sopii myös jatkuvaan käyttöön.  

PEA:n käyttöä ei suositella lapsille, raskaana oleville ja imettäville, koska turvallisuustutkimuksia näillä ryhmillä ei ole tehty. Lapset todennäköisesti eivät edes hyötyisi PEA:n käytöstä, sillä he tuottavat sitä enemmän kuin aikuiset. Tämä saattaa selittää sitä, että lapset yleensä nukkuvat hyvin ja toipuvat nopeasti erilaista sairauksista ja vammoista.

Kysy Fortesan PEA tuotteita lähimmästä AITO-kaupasta tai tilaa kätevästi kotiin verkkokaupasta.

Edellinen artikkeli Sitikoliini tukee tärkeintä pääomaasi - aivoja
Seuraava artikkeli Laukkaa kesälaitumille luomuvalkosipulin voimin