Siirry sisältöön
Parhaat valinnat suolistollesi, rauta-arvoillesi ja vastustuskyvyllesi

Parhaat valinnat suolistollesi, rauta-arvoillesi ja vastustuskyvyllesi

Vuoden 2023 ja 2024 terveystuotteet 

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto valitsi Colonic Plus® Mikrobiomin vuoden 2024 ja Vitatabs® Laktoferriini + C:n vuoden 2023 terveystuotesarjan voittajaksi. Terveyskaupan ammattilaisten valitsemat voittajatuotteet valmistaa suomalainen Hankintatukku Oy. Valintojen kriteereinä on ollut muun muassa laaja positiivinen kuluttajapalaute, tutkimustieto ja onnistunut tuotekehitys.  

Vuoden 2023 Terveystuote – Raudan imeytymiseen ja vastustuskyvyllesi 

Laktoferriini on maidon luonnollinen ainesosa, joka säätelee solunsisäistä rautatasapainoa, ja siitä on hyötyä myös vastustuskyvylle ja iho-ongelmiin, sillä se ylläpitää kehon luontaisia puolustusmekanismeja. 

Laktoferriini muistuttaa hyvin paljon yleisempää raudankuljetusproteiinia transferriiniä, mutta se sietää vatsahapot ja sen voi nauttia myös ruoan yhteydessä. 

Lisääntyneeseen raudan tarpeeseen – Vitatabs® Laktoferriini + Rauta + C 

Vuoden 2023 Terveystuote sai tänä vuonna rinnalleen uuden version Vitatabs Laktoferriini + Rauta + C:n, joka sisältää laktoferriinin ja C-vitamiinin lisäksi liposomaalista rautaa. Liposomiin pakattuna rauta ei ärsytä vatsaa ja sen voi nauttia ruokailun yhteydessä toisin kuin tavanomaiset rautavalmisteet, sillä se ei reagoi ruoassa olevien ravintoaineiden kanssa. Rasvaliukoinen liposomimuoto imeytyy tavanomaiseen rautaan verrattuna jopa 20 kertaa paremmin elimistöön. Valitse tämä valmiste, mikäli olet mittauttanut rauta-arvosi ja tiedät niiden olevan matalat.  

Vuoden 2024 terveystuote - ensimmäinen suoliston hyvinvointiin vaikuttava postbiootti-valmiste markkinoilla 

Olet ehkä kuullut probiooteista ja prebiooteista, mutta postbiootit saattavat olla vieraampia? Postbiooteilla tarkoitetaan suolistobakteerien aineenvaihduntatuotteita. Paksusuolen bakteerit valmistavat postbiootteja kuiduista ja hiilihydraatista, joita ruoansulatusentsyymit eivät pysty pilkkomaan. Yksi vaikutuksiltaan monipuolisimmista postbiooteista on nyt keskiöön noussut butyraatti 

Butyraatti on lyhytketjuinen rasvahappo, jota suolistobakteerit tuottavat kuiduista. Se edistää suolistoa suojaavan lima-aineen tuotantoa ja auttaa tiivistämään suoliston soluvälejä, jolloin ei-toivotut molekyylit, kuten mikrobit tai vaillinaisesti hajonneet proteiinit, eivät pääse verenkiertoon. 

Colonic Plus® Mikrobiomi on ensimmäinen suun kautta nautittava butyraattivalmiste. Se on kehitetty suoliston ja sitä kautta koko kehon hyvinvointiin. Valmiste sisältää ButyOil®-tributyriiniä ja B2-vitamiinia. Tributyriini pilkkoutuu ohutsuolessa lipaasin ja paksusuolessa bakteerien avulla yhdeksi glyseroli- ja kolmeksi butyraattimolekyyliksi. ButyOil® on lisäksi päällystetty, ja se vapautuu vasta siellä missä pitääkin eli ohut- ja paksusuolessa. B2-vitamiini auttaa limakalvojen ja ihon pysymistä normaalina sekä suojaa soluja hapetusstressiltä.  
 
Sekä vuoden 2023 että vuoden 2024 Terveystuote valmistetaan ja pakataan Hankintatukku Oy:n lääketehtaassa Karkkilassa.   

Kysy tuotteita lähimmästä AITO-kaupasta tai tilaa verkkokaupasta

Edellinen artikkeli Eva Wahlström - “Lupasin pitää huolta itsestäni ja kehostani nyrkkeilyurani jälkeen”
Seuraava artikkeli Karita Aaltonen - Uusi elämä syöpähoitojen jälkeen