Siirry sisältöön
Paluu arkeen - Loman ja kesän jälkeistä stressiä?

Paluu arkeen - Loman ja kesän jälkeistä stressiä?

Loman jälkeen arkeen paluu voi aiheuttaa monille stressiä. Työt ja opiskelut alkavat uudelleen, ja lomapäivien rentouttava tunnelma vaihtuu kiireeseen ja vastuisiin. Stressiä aiheuttavat tekijät voivat vaihdella henkilöittäin, mutta yleisiä syitä ovat työpaine, taloudelliset huolet, ihmissuhdeongelmat ja terveyshuolet. Stressi voi ilmetä monin tavoin, kuten ahdistuneisuutena, unettomuutena, ärtyvyytenä, keskittymisvaikeuksina, ruokahalun muutoksina ja fyysisinä oireina, kuten päänsärkynä tai vatsavaivoina. 

Stressin tieteellisesti todistetut haittavaikutukset 

Stressi on luonnollinen reaktio vaativiin tilanteisiin, mutta pitkittynyt tai liiallinen stressi voi olla haitallista terveydelle. Tutkimukset ovat osoittaneet, että stressillä voi olla negatiivisia fyysisiä ja psyykkisiä vaikutuksia. Fyysisinä vaikutuksina voi ilmetä ruuansulatushäiriöitä, lihaskipuja ja -jännityksiä, korkeaa verenpainetta, lisääntynyttä riskiä sydänsairauksille ja immuunijärjestelmän heikentymistä. Psyykkisinä vaikutuksina voi ilmetä ahdistuneisuushäiriöitä, masennusta, unettomuutta, muistiongelmia ja keskittymisvaikeuksia. 

Vinkkejä stressinhallintaan 

Muistamalla stressin mahdolliset haittavaikutukset ja toteuttamalla tehokkaita stressinhallintakeinoja, kuten rutiineja, asioiden priorisointia, lempeää liikuntaa, terveellistä ravintoa ja lepoa, voimme suojella terveyttämme ja hyvinvointiamme pitkällä aikavälillä. Ravintolisistä voi myös olla apua ylläpitämään mielen ja kehon tasapainoa. Kokeile esimerkiksi: 

  • Viridian Magnesium, B6 ja sahramiuute 60 kaps.  
    Tuote sisältää kliinisesti tutkittua sahramiuutetta (Crocus sativus) sekä magnesiumia ja B6-vitamiinia, jotka molemmat edistävät hermoston normaalia toimintaa ja auttavat ehkäisemään väsymystä ja uupumusta. 
  • Viridian High Five Monivitamiini 60 kaps. 
    Vahvan B5-pitoisuuden, joka on tärkeä apu väsymykseen ja uupumukseen, lisäksi High Five sisältää kaikki B-ryhmän vitamiinit sekä muita tärkeitä vitamiineja, antioksidantteja ja kivennäisaineita sopivassa suhteessa. 

 Laadukkaat tuotteet ilman lisäaineita 

Viridian-tuotteet ovat puhtaita ja laadukkaita. Niissä käytetään vain 100 % aktiivisia raaka-aineita. Tuotteet valmistetaan ilman lisäaineita ja niistä on karsittu yleisimmät yliherkkyyksiä aiheuttavat raaka-aineet, kuten sokeri, soija, maito, vehnä ja gluteeni. 

Täyteaineen sijaan Viridian käyttää tuotteissaan viherseosta; sinimailasta, spirulinaa ja metsämustikkaa. Näiden superfoodien hyödyt saadaan siis kaupan päälle. Lisäksi luonnollisten raaka-aineiden fytoravinteet tehostavat vitamiinien ja kivennäisaineiden imeytymistä. 

Lisää tuote- ja elämäntapavinkkejä saat lähimmästä kotimaisesta AITO-kaupasta. Löydät tuotteet myös verkkokaupasta aitokauppa.fi 

Edellinen artikkeli 3 vinkkiä hermoston ja lihasten tukemiseen
Seuraava artikkeli Auringonvalon vähentyessä D-vitamiini on tarpeen