Siirry sisältöön
Nordicvita aminohappolisät ravitsemuksen tueksi

Nordicvita aminohappolisät ravitsemuksen tueksi

Tarvitsemme päivittäin ravinnosta yhdeksää välttämätöntä aminohappoa, joilla on monia vaikutuksia kehomme toimintaan ja terveyteemme. Osaa aminohapoista, kuten arginiinia ja lysiiniä, käytetään ravintolisänä.

Nordicvita Arginiini-sitrulliini

Arginiini ja sitrulliini lisäävät elimistön typpioksidin tuotantoa. Näiden yhdistelmän on todettu toimivan paremmin kuin pelkän arginiinin. Typpioksidia tarvitaan mm. valtimoiden rentoutumiseen ja verenkierron tukemiseen. Arginiinia ja sitrulliinia voidaan käyttää mm. unihäiriöihin, immuniteetin ja energiantuotannon tukemiseen.

Nordicvitan arginiini-sitrulliinijauhe on laadukas kasviperäinen aminohappovalmiste. Jo 1 mitallinen jauhetta sisältää runsaat pitoisuudet; 1000 mg arginiinia ja 500 mg sitrulliinia. Jauhe sekoitetaan nesteeseen ja sitä voi ottaa useaan otteeseen päivän aikana tai juuri ennen urheilua.

Nordicvita Lysiini-C -vitamiini

Lysiinin puute voi aiheuttaa mm. väsymystä, ärtyneisyyttä ja ruokahaluttomuutta. Mm. kilpirauhasen vajaatoimintaa, masennusta ja astmaa potevilla on todettu alhaisia lysiinipitoisuuksia.

1950-luvulla tutkijat huomasivat, että eri aminohappoja sisältävät ruoat saattavat edistää tai estää herpesviruksen lisääntymistä. Arginiini lisäsi ja lysiini esti herpeksen kasvua. Lysiiniä käytetäänkin perinteisesti herpesinfektioiden lievittämiseen.

Kasviperäisessä Nordicvitan jauheessa on yhdessä mitallisessa 1000 mg lysiiniä ja 500 mg C-vitamiinia (askorbiinihappo).

Nordicvitan tuotteita on saatavilla ainoastaan AITO hyvän olon kaupoista ja verkkokaupasta.

 

Kirjoittanut: Anu Bouquet, ravintoterapeutti

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2