Siirry sisältöön
Nitisevätkö nivelesi? Kokeile Viridian Nivel Complexia!

Nitisevätkö nivelesi? Kokeile Viridian Nivel Complexia!

Viridian Nivel Complex on yhdistelmä hyväksi havaittuja rohdoksia ja ravinteita nivelillesi.
 

Mitkä tekijät voivat aiheuttaa nivelongelmia?

 1. Paljon esillä ollut asia, krooninen hiljainen tulehdus on monesti taustalla myös niveloireissa, joihin ei löydy mitään rakenteellista syytä. 
 2. Runsas nivelien kuormitus esimerkiksi urheilu tai fyysinen työ saattaa aiheuttaa nivelvaivoja jopa nuorilla.
 3. Keliakia voi myös aiheuttaa niveloireita. Jos niveloireet ovat hyvin epämääräistä kipua, kolotusta ja ehkä myös turvotusta, kannattaa sulkea pois myös keliakia.
 4. Lyhytaikaista nivelkolotusta voi aiheuttaa myös jokin virus tai bakteeri-infektio. Tällöin kipu kuitenkin on ohimenevää.
   

Mitä nivelongelmille voi itse tehdä?

Aina ensin tulisi selvittää, mistä nivelvaivat johtuvat. Sen jälkeen on hyvä lähteä korjailemaan ruokavaliota ja elämäntapoja. Nämä kaksi asiaa ovat joka tapauksessa niveliesi hyvinvoinnin perusta, olipa vaivojen taustalla melkeinpä mikä hyvänsä. 

Elämäntapojen osalta kannattaa huomioida liikunnan määrä, ei liikaa, muttei liian vähänkään. Olisi hyvä myös huomioida itselle sopiva liikuntamuoto. Pitkään jatkuva stressi altistaa myös hiljaiselle tulehdukselle. Mieti siis itsellesi sopivat stressinhallintakeinot. Ruokavaliosta saa rakennusaineita nivelille ja sillä voidaan vaikuttaa jopa elimistön tulehdustiloihin.
 

Ruuan voima

Koska tulehdus on lähestulkoon aina taustalla nivelongelmissa, tulisi ruokavalion olla tulehdusta hillitsevä. Omega-3 ja -6 -rasvahappojen suhde on tässä avainasemassa. 

Nykyaikainen ruokavalio vääristää helposti näiden kahden rasvahapon suhdetta omega-6 painotteiseksi, joka lisää elimistön hiljaista tulehdustilaa. Laadukkaita omega-3 -rasvahappoja lisäämällä tasapainotat näiden kahden rasvahapon suhdetta. Rasvainen kala, kylmäpuristetut kasviöljyt, kuten hamppu-, camelina- tai pellavansiemenöljy sekä oliivi- ja avokadoöljy ja laadukas kalaöljyvalmiste ovat hyviä valintoja. 

Nivelongelmaisen ruokavalion tulisi olla kasvisvoittoinen. Erivärisistä kasviksista, juureksista, marjoista sekä hedelmistä saa runsain mitoin tärkeitä fytoravinteita. Kasviproteiinin lähteet, kuten linssit, pavut, pähkinät ja siemenet ovat vaihtoehto punaiselle lihalle. Sianliha käy harvoin nivelongelmista kärsivälle, samoin lihajalosteet suuremmassa määrin. Sokerille kannattaa myös heiluttaa punaista lippua. Sokeri on kuin bensaa tulehduksen liekkeihin. Joillekin ihmisille myöskään maitotuotteet eivät sovi, samoin on gluteeniviljojen laita. 
 

Viridian Nivel Complex – yhdistelmä hyväksi havaittuja tehoaineita nivelillesi

 • Glukosamiini on rustojen, nivelpintojen ja selän välilevyjen sekä nivelnesteen rakenneosa, jolla on ratkaiseva merkitys rustojen joustavuudelle ja kestävyydelle. 
 • Boswellia serrata kuuluu perinteisiin ayurveda-lääkekasveihin ja sillä on vuosituhansien käyttöhistoria Intiassa sekä kiinalaisessa lääketieteessä.
 • C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista rustojen normaalia toimintaa varten.
 • Proliini ja lysiini -aminohapot ovat tukikudoksen rakennusaineita.
 • Inkivääri ja kurkumiini on loistava kaksikko tukena tulehduksen vähentämisessä. 
 • Kversetiini on voimakas antioksidantti. Antioksidantit taistelevat kehossa vapaita happiradikaaleja vastaan.
 • Bromelaiini on proteiinia pilkkovien entsyymien yhdistelmä, jota löytyy ananaksesta. Etelä-Amerikan alkuperäiskansat ovat käyttäneet ananasmehua mm. tulehduksiin.
 • Mangaani edistää sidekudoksen normaalia toimintaa sekä suojaa soluja hapettumisstressiltä.
   

Viridian tuotteet ovat

 • vegaanisia
 • E-koodittomia
 • vastuullisia

 

Ota tavoitteeksi notkeammat nivelet ja aloita muutokset parempaan oloon jo tänään! Kokeile Viridian Nivel Complexia ruokavaliosi ja liikunnan tukena.

Tuotetta on saatavilla ainoastaan AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

 

KIRJOITTANUT: Sanna Kaunisto, ravintoterapeutti

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2