Siirry sisältöön
Kylli Kukk: Nyt levitän siipeni ja lennän

Kylli Kukk: Nyt levitän siipeni ja lennän

Fysioterapeutti, jooga- ja tantraopettaja sekä Joogakoulu Shantin perustaja Kylli Kukk elää uutta vaihetta elämässään myytyään Joogakoulu Shantin 21-vuoden emännöinnin jälkeen. Nykyisin Shantin toimintaa ja eteenpäin viemistä jatkaa Katariina Hautsalo. “Kunnioitan elämän syklejä. Olen vapaa sielu vapaassa maailmassa, sellainen seikkailijatar. Sisälläni asuu jonkinlainen shamaani, villi tietäjänainen, joka haluaa nyt ulos kuorestaan!” Kylli kuvailee. 

Paluu juurille

Viime kuukaudet olen tutustunut virolaisuuteen ja palannut juurilleni Viroon, oltuani Suomessa 33-vuotta. Kiitos kuuluu nykyiselle poikaystävälleni Elmarille. Asuttuani pitkään Helsingin ytimessä betoniviidakossa minun solut, lihat ja luut huutelivat luonnon perään. Nyt haluan aistia luontoa ja muistaa millainen luonnonlapsi maalaistyttönä olinkaan, kuinka hyvin tulin toimeen kasvimaailman kanssa ja miten paljon niistä silloin tiesin. 

Viron kieleni on parantunut, olen tutustunut virolaisiin jooga- ja tantraopettajiin, sekä erilaisiin terapeutteihin, parantajiin, poppamiehiin ja -naisiin. Olen kuunnellut paljon upeita podcasteja ja reissannut ja telttailut pitkin Viroa ristiin rastiin. Olen todella tutustunut juuriini ja huomannut miten upea kotimaa minulla onkaan! Olen iloinen kahdesta kotimaastani Suomesta ja Virosta, koen, että olen ollut yltäkylläisyyden ja innostuksen inspiroimana. 

 

Vanha minä on herännyt

Olen viettänyt reilusti yli puolet elämästäni Suomessa, ja sen myötä identifioitunut jooga- ja tantraopettajaksi, mutta jäänyt siihen hieman paikoilleen. Ennen Suomeen tuloani olin maajoukkuetason urheilijatyttö, mutta samalla todella kiinnostunut kasvilääkinnästä ja isovanhempien yrttitietämyksestäNeuvosto aikana ei lääkkeitä apteekeissa juuri ollut. Virolaiset ovat mielestäni hienosti onnistuneet säilyttämään tuon ikiaikaisen kansanlääkintäperinteensä - se näkyy nykyisin apteekeissa asti. Myös lääkärit tekevät paljon yhteistyötä koululääketieteen ja täydentävien hoitojen parissa. 

Nuorena noin 15 tai 16-vuotiaana kun muut kaverit toipuivat bileilloista minä istuin lauantaiaamuna skarppina vanhempien naisten kanssa kasvilääkinnän kursseilla ja luennoilla. Kynä sauhuten kirjoitin muistiinpanoja ja ohjeita ylös. Siksi nyt 33-vuoden jälkeen tutustun uudelleen juuriini ja rämmin Viron soissa, metsissä ja rannoilla, koska tuo vanha minä - se yrtti- ja kasvilääkinnästä ja villeistä vanhan ajan metodeista kiinnostunut minä - on nyt herännyt.

 Elän luonnonmukaisesti

Luonnonmukainen terveys on minulle tärkeää ja se näkyy jokapäiväisessä elämässäni monella tapaa.

 • Nyt Virossa olen eritoten harrastanut maadoitusta, pääsen paljain jaloin kiville ja kannoille tai vaikka suohon asti niin että rapa roiskuu. Olen aina tykännyt vyöhyketerapiasta ja refleksiologiasta mm. Aasian matkoilla ollessani. Jalkapohjista löytyy paljon kehon heijastepisteitä ja paljain jaloin voi purkaa myös kehon sähköstressiä mikä tänä päivänä on suuri. Jalkani saavat usein myös detox jalkakylvyn. 
 • Rakastan saunomista, jossa kuorin kehoani suolahunajalla, siinä suola edustaa maskuliinista energiaa ja hunaja feminiinistä energiaa.
 • Hellin ja hieron kehoani myös kuumilla kivillä, joita lämmitän tällä hetkellä reissaillessa kynttilän valossa. Olen tutustunut kivien ja kristallien maailmaan hoitavana elementtinä ja ne ovat lähellä sydäntä.
 • Ammattieni myötä hengitysharjoitukset, jooga, kehossa läsnä oleminen ja sen aktiivinen, eläimellinen, leikkisä ja mehukas liikuttaminen on muodostunut tärkeäksi hyvinvoinnin kulmakiveksi itselleni. Se, että tunnen omat lihat ja luuni, sen ketteryyden ja voiman, on minusta ihanaa!

Kuuntelen kehoani myös ravitsemuksen suhteen ja paastoilen kuun rytmien mukaan. Minulle ei sovi 5-6 pienen annoksen syöminen päivässä, vaan syön yhden tai kaksi suurempaa annosta ja muun ajan paastoilen. Se sopii minun keholle ja masulle oikein hyvin. Ruoan suhteen suosin luomu ja lähiruokaa, sekä riistaa. Juomana toimii raikas lähdevesi sekä Kangen vesi eli alkalisoitu vesi, jota hyödynsin Shantissa ollessani. 

Ravintolisiäkin tulee käytettyä, juuri pakkasin Nordicvita Omega-7 tyrniöljyn laukkuun Turkin matkalle mukaan. Tällä hetkellä käytän myös Puhdistamon elektrolyyttijauhetta, Be More mineraalijauhetta, Solgar C-vitamiinia, Nature’s finest magnesium + B-complex + C-vitamiini -yhdistelmää, Life Extension MSM:ää, entsyymejä ja omenaviinietikkaa. 

Tämän hetkisiä eliksiirejä!


Naurua ja uusia oppeja
 

Olemme opiskelleet Elmarin kanssa moksaamista eli eräänlaista akupisteiden lämpöhoitoa. Uusi tuttavuus on myös virolaisen lymfaterapeutin/lääkärin kehittämä rullahieronta, jossa hyödynnetään pyöriviä infrapunarullia. Olen myös nauranut enemmän kuin aikoihin, rakastan naurua! Suun pieleni ovat suurimman osan päivästä korvissa, kun on hauska mies rinnalla. Nauru ja leikki on minulle tärkeä osa hyvinvointia.  

Uusin kiinnostuksen kohteeni on Tiibetiläisessä lääketieteessä, jota harkitsen jopa alkavani opiskelemaan. Virosta olen löytynyt Tiibetiläisen hieronnan ja sen tuoma informatiivisuus vei minut mennessään. Tiibetiläisessä lääketieteessä puhutaan ”veren ruokkimisesta”, koska jos veri on uupunut, silloin myös kudokset, lihakset ja elimet kärsivät energianpuutteesta. Haluan jakaa oppimani Tiibetiläisen “verta parantavan/ruokkivan” reseptin myös teille AITO-kaupan lukijoille.  

Tiibetiläisten suosikkireseptini energisoimaan kehoa:

Sekoita lasipurkkiin:

 • 1 rkl ghee-voita,
 • 1 rkl hunajaa,
 • 1 tl neilikkaa (pulveria),
 • 1 tl kardemummaa,
 • 1 tl muskottipähkinää,
 • 1 tl kanelia ja
 • ripaus sahramia (Virossa sanotaan 4-5 "kynnen verran”)

Sahramia tulee huomattavasti vähemmän, koska se on kallis ja voimakas mauste. Voit tehdä ohjeen mukaan kerralla suuremman määrän, niin kuin minä yleensä teen. Nauti yrttitahnaa kun kaipaat energiaa!
Bonusvinkki: Myös makeanhimon yllättäessä voit nauttia lusikallisen tätä hyvänmakuista yrttitahnaa!


Arvot ja missioni elämässä 

Yksi tärkeimmistä arvoista minulle on vapaus, vapaus elää omannäköistä elämää. Ja nyt olenkin astumassa uudenlaiseen vapauteen ilman suuren yrityksen vastuuta. Joogassa puhutaan "kultaisista kahleista", kun on työssä, joka on mielekästä ja "rautaisista kahleista", kun on työssä tai vaikka parisuhteessa, joka on epämieluisa. Olen ikikiitollinen, että sain viettää 21-vuotta kultaisissa kahleissa, mutta olen pohjimmiltani niin villi ja vapaa sielu, että nyt levitän siipeni ja lennän!

Haluan herättää henkiin sen piilossa olevan osan itsestäni keskittymällä nyt luontoyhteyden elvyttämiseen ja tutustumalla luonnonhenkiin. Haluan oppia miten voisin palvella ympäristöäni vieläkin monipuolisemmin. Jokaisella meillä on jokin lahja, jota on tullut tänne jakamaan ja haluan oppia käyttämään omaa lahjaani entistä monipuolisemmin. Se on missioni - oman lahjani esille tuominen entistä monipuolisemmin ja laajemmin yhteiseen hyvään! 

Tulevaisuuden unelmissa kiiltää elämä eri maiden välillä niin, että olisin aina siellä missä puissa on lehdet ja kukat kukkivat, sirkat sirittävät, sammakot kurnuttavat ja kukot kiekuvat, ja aamun voi aloittaa paljain jaloin rannalla lenkillä auringonnousun aikaan. Toukokuusta-lokakuuhun voisin elää Suomessa ja Virossa, mutta muun ajan jossakin lämpimässä. Kun olen jo puolet elämästäni viettänyt Pohjolassa, jonka luonteenlaadun jo tunnen, palan halusta mennä toiselle puolella maailmaa, missä on erilaisia ihmisiä ja tutustua heidän luonteeseensa ja ajatusmaailmaan. Haluan laajentaa tietoisuuttani jossakin hieman rempseämmässä kulttuurissa. Toivon, että tapaan yhtä mielenkiintoisia ihmisiä kuin olen täällä Virossa tavannut.

Kirjoittanut: Anni Pöyhiä

Edellinen artikkeli Suosittu ja monipuolinen salvia
Seuraava artikkeli UUTUUS! Aito Nordicvita Omega-7 tyrniöljykapseli kuivalle iholle ja limakalvoille