Siirry sisältöön
Helpotusta turvotukseen ja kaasunmuodostukseen

Helpotusta turvotukseen ja kaasunmuodostukseen

Erilaiset vatsanväänteet kiusaavat usein suurta osaa suomalaisista. Vaikka ruokavalio olisi terveellinen ja monipuolinen voi vatsa ja suolisto reagoida ikävillä oireilla. Muun muassa kuitupitoiset kasvikset, vihannekset ja täysjyvävalmisteet voivat aiheuttaa turvotusta ja kaasunmuodostusta. Näihin vaivoihin on kehitelty uusi vahva ruoansulatusentsyymi ActiveZyme.

Biomed Activezyme on ruokayliherkkyyksiin tarkoitettu vahva ruoansulatusentsyymi. sen valikoidut entsyymit pilkkovat tehokkaasti gluteenia, maitoproteiinia, palkohedelmien hiilihydraatteja sekä muita vaikeammin sulavia ruoka-aineita. Activezyme on erityisen hyvä lisättäessä kasvisten määrää ruokavaliossa, tai mikäli kasvisten sulamisessa on ongelmaa. Activezyme sisältää ryhmän entsyymejä, jotka pehmentävät kasvisten rakenteita tehden niistä helpommin sulavia. näin arvokkaat ravintoaineet saadaan todella käyttöön.

ActiveZyme hyödyntää Bio-Blend teknologiaa, joka tarkoittaa, että kukin tällä merkinnällä merkitty entsyymi sisältää samasta ryhmästä useamman entsyymilajin. Nämä toimivat kukin hieman eri pH-ympäristöissä varmistaen, että tuote pilkkoo ruokaa alkaen mahalaukusta ja jatkuen ohutsuoleen ja paksusuoleen asti.

Entsyymien aktiivisuus

Entsyymien aktiivisuutta mitataan erityisillä mittayksiköillä, jotka kertovat niiden tehosta. Yleensä ravintolisissä puhutaan milligrammoista tai mikrogrammoista, mutta entsyymien kohdalla paino ei kerro oikeastaan mitään. Siksi teho esitetäänkin erilaisilla kirjainyhdistelmillä kuten HUT, FIP tai GaIU. Näistä yksiköistä ei ole välttämätöntä ymmärtää sen syvemmin, mutta nämä yksiköt mahdollistavat tuotteen vertaamisen johonkin toiseen tuotteeseen kaupan hyllyssä.

ActiveZyme on selvästi markkinoiden vahvin seuraavissa entsyymeissä:

  • Alfagalaktosidaasi (Palkohedelmät / ilmavaivat, turvotus)
  • Propyyliendopeptidaasi (Gluteenin pilkkoutuminen)
  • Ksylanaasi (Kasvisten pilkkoutuminen)

Mahdollisia ongelmia aiheuttavien ruokien lisäksi ActiveZyme sisältää entsyymejä, jotka pilkkovat kaikkia ruoan proteiineja, rasvoja, hiilihydraatteja sekä kuituja. Tuotetta voi käyttää säännöllisesti tai tarpeen mukaan 1–2 kapselia 1–3 kertaa päivässä sellaisen aterian yhteydessä, jonka sulamista halutaan edesauttaa.

 

KIRJOITTANUT: Birgit Stenroos, fytonomi

Tuotetta on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2