Siirry sisältöön
Aivoille hyviä rasvahappoja

Aivoille hyviä rasvahappoja

Tiesitkö, että aivoilla on kyky muodostaa uusia hermoyhteyksiä? Niiden muodostamiseen sekä hermosolujen rakennusaineiksi tarvitaan antioksidanttipitoista ravintoa sekä hyviä rasvahappoja. Ihmisaivoissa on jopa 100 miljardia hermosolua. Niiden merkitys muistille ja älyllisille toiminnoillemme on merkittävä. Ruokitaan niitä siis parhaamme mukaan!

Aivomme ovat 60 % rasvaa. Sen vuoksi on merkittävää, minkälaisella rasvalla niitä ravitsemme. Meidän tulisi saada päivittäin hyvälaatuisia, kylmäpuristettuja kasviöljyjä, pähkinöitä, siemeniä ja kalaa useamman kerran viikossa. Aivomme kaipaavat nimenomaan monityydyttymättömiin, omega-3-rasvahappoihin kuuluvia EPA- ja DHA-rasvahappoja. Elimistö ei pysty valmistamaan niitä itse.

Paras omega-3 lähde on kala, mutta usein kalan liika kypsennys tuhoaa herkät rasvahapot. Kasviöljyistä, kuten pellavansiemenöljystä taas omega-3-rasvahappojen muuntoprosessi EPAksi ja DHA:ksi on pitkä ja monimutkainen. DHA edistää aivotoiminnan pysymistä normaalina. EPAn ja DHA:n saannin varmistamiseksi kannattaa käyttää säännöllisesti kalaöljyä.

Viridian Luomukalaöljy on maailman ensimmäinen luomusertifioitu kalaöljy. Korkealuokkainen luomukalaöljy saadaan sateenkaarirauduista, jotka kasvatetaan kestävän kehityksen mukaan puhtaissa ja luomukontrolloiduissa vesissä. Kalaöljy on erittäin tuoretta, luonnostaan puhdasta ja sisältää laajan kirjon omega-rasvahappoja (3-6-7-9). Valitse kätevät kapselit tai miellyttävän makuinen öljy.

 

KIRJOITTANUT: Anu Bouquet, diplomiravintoterapeutti

Vastuullisia Viridian tuotteita saat ainoastaan AITO hyvän olon kaupoista ja -verkkokaupasta!

 

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2