Siirry sisältöön
Uutuus! Aito Lady Strong – sinulle ihanainen

Uutuus! Aito Lady Strong – sinulle ihanainen

Jokainen vaihdevuosista kärsivä nainen tietää, mitä ne ovat. Onneksi näihin tuntemuksiin on olemassa apua. Aito Lady Strong on tarkoin valikoitu yhdistelmä kasviuutteita ja hyvin imeytyvää seleeniä, jotka tukevat naisellista hyvinvointia erityisesti vaihdevuosien aikana.

  • Seleenitasot ovat usein alhaiset ikääntyvillä naisilla. Seleeni ylläpitää immuunijärjestelmän ja kilpirauhasen normaalia toimintaa. Se on tärkeä myös kauneudellemme, sillä seleeni tukee hiusten ja kynsien terveyttä ja suojaa solujemme hapettumisstressiltä.
  • Villijamssiuute ja maca ovat ns. adaptogeenisia yrttejä ja voivat tasapainottaa kehoamme auttaen siten hallitsemaan mielialanvaihteluita, sekä parantamaan unen laatua.
  • Urheilijat ovat käyttäneet macaa antamaan lisää energisyyttä ja fyysistä suorituskykyä.
  • Kasviuutteilla on pitkät perinteet seksuaaliterveyden ylläpitäjinä. Macan vaikutukset seksuaalisen halukkuuden lisäämiseen tunnetaan hyvin Perun vanhoissa kulttuureissa.
  • Vilijamssiuute ja soijan vahvat kasviestrogeenit tukevat naisellista hyvinvointia.
  • Dong Quai (Angelica sinensis) tunnetaan myös nimellä naisten ginseng. Kiinalaisessa lääketieteessä tätä ”naisten rohtona” tunnettua kasvia on käytetty lievittämään PMS-oireita sekä kramppeja.

Vaihdevuodet

”Se ikä” on hyvin laaja käsite, eikä numeroihin ole tuijottamista tässäkään asiassa. Vaihdevuosioireiden kanssa kamppailevaa naista ei juurikaan lohduta tieto, että tila on ohimenevää tai, että suurin osa naisista kärsii jonkin asteisista vaihdevuosioireista elämänsä aikana. Tilanne on yllättävä, outo ja ehkä jopa hieman pelottavakin.

Huonosti nukuttuja öitä ja hikihelmiä otsalla. Alakulo iskee pään ollessa sumuinen kuin Lontoon öiset kadut eikä mikään tunnu enää miltään. Lempivaatteet kutistuvat itsekseen vaatekomerossa jääkaapin kuiskaillessa yhä kutsuvammin…

Ravinto ja terveys

Aineenvaihdunnan hidastuessa ravinnontarve pienenee. Nyt jos koskaan olisi oikea hetki opetella syömään vähän, usein ja laadukkaasti.

  • Vihanneksia, värejä, luomua ja lähellä tuotettua. Nämä ovat asioita, joista kaikista saamme hyvän olon lisäksi myös hyvää mieltä.
  • Viiden värin palettia voi pitää oivana muistisääntönä; huolehdi, että lautaseltasi löytyy päivittäin vähintään viittä eri väristä kasvista.
  • Panosta liharuoissa laatuun, älä määrään.
  • Kahvi ja alkoholi lisäävät vaihdevuosiin liittyviä ikäviä tuntemuksia. Pyri siis välttämään näitä ja kiinnitä huomio siihen, että juot riittävästi vettä päivittäin.

Vinkki:

Poikkea marketin sijaan paikalliselle lähitilalle ruokaostoksille. On ihan ok olla aikuinen ja taputella eläimiä. Tilalta ostetut elintarvikkeet lisäävät arvostusta ruokaa ja sen tuottamiseen tehtyä työtä kohtaan. Kaupan päälisiksi saat hyvän mielen, tuet paikallista yrittäjää ja pääset ihastelemaan maatilan eläimiä.

Likunta ja lepo

Tee liikkumisesta nautinto – unohda suorittaminen ja treeniohjelmat, keskity kuuntelemaan itseäsi. Liikunta auttaa tasapainottamaan häiriintynyttä unirytmiä ja pysyt virkeämpänä. Pyöräile, ui, käy kävelyllä luonnossa. Tee asioita, jotka saavat sinut hyvälle tuulelle. Poikkea pöpelikköön ja palauta mieleen miltä tuoksuu vihreä metsä sateen jälkeen.

Varaa riittävästi aikaa levolle ja pyri rauhoittamaan iltasi hetkeä ennen nukkumaan menoa. Elektronisten laitteiden käytön on tutkitusti todettu aiheuttavan ongelmia nukahtamiseen ja heikentävän unenlaatua –vältä siis näiden käyttöä. Pieni hetki kehon ja mielen huoltoa venyttelyn tai mietiskelyn merkeissä auttaa rentoutumaan ja helpottaa nukahtamista. 

Seksuaalisuus, elämää ylläpitävä voima

Seksuaalisuus on osa elämäämme. Sukupuolihormonien väheneminen voi aiheuttaa haluttomuutta. Väsymys, stressi ja muutokset omassa kehossa latistavat intoa. Kipinä silmäkulmasta katoaa.

Ravinnolla ja yöunella on suuri vaikutus libidoomme. Unenlaadun paranemisen myötä elämänhalu parantuu ja kadonnut vireys seksielämään saattaa löytyä jälleen. Terveellä ihmisellä on terveet halut, väsyneellä vähemmän.

Ihana minä

Ikuisen kauneuden ja nuoruuden ihannointi on saanut meidät unohtamaan, että vanheneminen oli joskus kaunis ja arvokas asia. Poltamme kynttilää molemmista päistä. Yritämme epätoivoisesti roikkua mukana maailman yhä kiihtyvämmässä tahdissa, vaikka ainoa asia, joka nyt todella olisi ajankohtainen, olisi pysähtyminen.

Olen tässä, elän ja hengitän. Vartaloni muuttuu ja minä sen mukana. Olen yhä se, joka on vastuussa omasta hyvinvoinnistani, mutta en vaadi itseltäni liikoja.

Opettelemalla olemaan lempeä itseäni kohtaan huomaan, ettei kukaan muu oikeastaan kiinnittänytkään huomiota vatsamakkaraani, kuin minä itse.

Kun pysähdyn kuuntelemaan itseäni huomaan, etten ehkä enää pysty samoihin suorituksiin kuin ennen, mutta onneksi voin aina keksiä tilalle tuhat uutta temppua.

Aito-tuotteita on saatavilla ainoastaan AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa!

 

KIRJOITTANUT: Päivi Leinonen

Edellinen artikkeli Viisi vinkkiä kaamosahdistuksen selättämiseen
Seuraava artikkeli Huomasithan Postisen tarjoukset!