Siirry sisältöön

AITO Blogi

RSS
  • Aminohappojen hyödyistä – L-lysiini
    17 syyskuu. 2020

    Aminohappojen hyödyistä – L-lysiini

    Tarvitsemme päivittäin ravinnosta yhdeksää välttämätöntä aminohappoa. Niillä on monenlaisia vaikutuksia kehomme toimintaan ja terveyteemme. Osaa aminohapoista käytetään myös yksittäin ravintolisänä, yksi tällaisista on L-lysiini. Aminohappojen merkitys terveydellemme Tarvitsemme päivittäin proteiinia, joko kasvi- tai eläinkunnan lähteistä tai mielellään tasapuolisesti molemmista. Ruoansulatus...

    Lue nyt
  • L-lysiini – monitoiminen aminohappo
    06 toukokuu. 2020

    L-lysiini – monitoiminen aminohappo

    Aminohapot ovat joukko orgaanisia yhdisteitä, jotka ovat proteiinien hajoamisen lopputuotteita. Kymmenen niistä luokitellaan essentielleiksi eli välttämättömiksi, eli ne on saatava ravinnon mukana ainakin tietyssä elämänvaiheessa, koska elimistö ei pysty valmistamaan niitä. Nämä kymmenen välttämätöntä aminohappoa ovat: arginiini, histidiini, isoleusiini, leusiini,...

    Lue nyt
  • Saako ruuasta riittävästi arginiinia?
    06 toukokuu. 2020

    Saako ruuasta riittävästi arginiinia?

    Arginiini on aminohappo, joka on tärkeä mm. sydämelle ja verisuonille, immuniteetille, lihaksille ja maksalle. Sitä saadaan ruuasta, usein kuitenkin liian pieniä määriä. Vastavaikuttaja lysiini nimittäin osaltaan vaikuttaa arginiinin imeytymiseen. Lisäksi useat tekijät lisäävät arginiinin tarvetta, siksi hyvin monet hyötyvät arginiini-ravintolisästä....

    Lue nyt
  • Arginiinin rooli elimistön hyvinvoinnissa
    06 toukokuu. 2020

    Arginiinin rooli elimistön hyvinvoinnissa

    Arginiini on aminohappo, jota saadaan mm. lihasta, kalasta, riisistä, pähkinöistä ja viljoista. Elimistö tuottaa arginiinia maksassa ja munuaisissa, mutta maksan tuottama arginiini riittää hädin tuskin sen omiin tarpeisiin ja munuaistenkin tuotanto alkaa heiketä keski-iän kynnyksellä. Arginiinia onkin hyvä saada ravinnon...

    Lue nyt