Siirry sisältöön
Viisautta salviasta? Uutuus Vahva Salvia 400 mg

Viisautta salviasta? Uutuus Aito Vahva Salvia 400 mg

Aito-tuoteperhe on saanut salviauutetta ja salvianlehtijauhetta sisältävän, vegaanisen Aito Vahva Salvian täydentämään jo olemassa olevaa valikoimaa. Sitä voi ottaa 1–3 kapselia päivässä tarpeen mukaan.

Salvian nimi tulee latinankielisistä sanoista ”salvare” parantaa ja ”officinalis” lääkkeenä käytetty, viitaten kasvin lääkinnällisiin ominaisuuksiin. Kenties tunnetuin salvian käyttötarkoituksista on vaihdevuosien aikaisten hikoiluoireiden lievittäminen. Tällä yleisrohdolla on kuitenkin monia muita käyttötarkoituksia kuukautiskipujen ja ilmavaivojen lievittämisestä, verensokerin alentamiseen ja anti-inflammatorisena hillitsemään nivel- ja lihaskipuja.

Viime aikoina salvian vaikutuksia aivoille ja muistille on myös tutkittu. Englanninkielinen käännös salviasta ”sage” viittaa viisauteen. Kenties jo 6000 vuotta sitten, kun salviaa käytettiin, sen vaikutukset tiedettiin. Useissa in vitro- ja eläintutkimuksissa on todettu, että salvian aktiivisilla ainesosilla on suotuisa vaikutus kognitiivisille toiminnoille ja suojaava vaikutus hermostoa rappeuttavia sairauksia vastaan. Eräässä tutkimuksessa näytettiin, että salvian käyttö tehosti muistia terveillä aikuisilla verrokkiryhmään nähden*.

* Moss, M. et al. In a study of 45 healthy young adults, Salvia officinalis and Salvia lavandulaefolia aroma improved memory performance compared to the control group. Advances in Chemical Engineering and science, 4, 339-346.

Aito-tuotteita on saatavilla ainoastaan AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa!

 

KIRJOITTANUT: Anu Bouquet, ravintoterapeutti

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2