Siirry sisältöön
Väsymys voi juontaa juurensa solutasolle

Väsymys voi juontaa juurensa solutasolle

Jatkuva väsymys ja uupuneisuus, joka vaivaa usein etenkin kiireistä elämää viettäviä aikuisia, voi johtua solujen epätyydyttävästä toiminnasta. 

Väsymyksen ajatellaan usein olevan ongelma, johon ainoa ratkaisu on elintapojen kohentaminen, kuten unen määrän lisääminen ja arjen rauhoittaminen. Nämä muutokset eivät kuitenkaan ole aina kovin helppoja toteuttaa, kun elämä haastaa sekä työelämässä että vapaa-ajalla.

Jos voimat eivät tunnu palaavan lepäämällä, väsymys saattaa juontaa juurensa solutasolle asti. Soluissa työskentelevät väsymättä mitokondriot, solujen pienen pienet voimalaitokset. Ellei näissä voimalaitoksissa riitä virtaa, vaikuttaa se väistämättä koko ihmisen yleisvireeseen. 

Solujen voimanpesät

Jokaisessa solussa on yksi tai useampia mitokondrioita. Mitokondrioiden lukumäärä riippuu solun energiantarpeesta. Esimerkiksi yhdessä sydänlihassolussa saattaa olla tuhansia mitokondrioita mahdollistamassa sydämen väsymättömän pumppausvoiman.

Mitokondrio muuttaa ravinnon hiilihydraatin, rasvan ja proteiinin energiaksi monivaiheisella biokemiallisella menetelmällä. Jos mitokondrio ei toimi oikein, ei solukaan saa energiaa. Mikäli solujen energia-aineenvaihdunta ei toimi oikein, se voi johtaa uupuneeseen yleisoloon tai esimerkiksi kohtuuttomaan väsymykseen ja huonoon palautumiseen urheilusuoritusten jälkeen. 

Välttämätön koentsyymi Q10

Vitamiinin kaltainen yhdiste koentsyymi Q10, eli ubikinoni on välttämätön aine mitokondrioiden energianmuodostuksessa, ja siten elintärkeä yhdiste koko elimistön energia-aineenvaihdunnalle. Ihmisen maksa tuottaa ubikinonia. Sen tuotanto on huipussaan jo 20 ikävuoden tienoilla ja alkaa sen jälkeen hidastua. Liian vähäinen oma tuotanto voi johtaa riittämättömään ubikinonin määrään elimistössä. Myös stressi, sairastelu ja eräiden lääkeaineiden, kuten statiinien, käyttö tyhjentävät elimistön ubikinonivarastoja.

Jos ubikinonia ei ole solujen käytettävissä tarpeeksi, se havaitaan usein ensimmäiseksi väsymyksenä, heikkoutena ja lihaskipuina. 

Lisää virtaa

Alentuneita ubikinonitasoja voidaan palauttaa laadukkaalla ubikinonlisällä. Ubikinonivalmisteiden raaka-aine ja tuotantomenetelmät vaikuttavat siihen, tehoaako tuote kuten luonnollinen ubikinoni. Koska ubikinoni on herkkä aine valon ja hapen vaikutukselle, korkealaatuinen valmiste pakataan aina yksittäin läpipainolevykkeisiin, jotka suojataan kierrätettävällä pahvikotelolla.

Itselleen kannattaa valita tutkitusti toimiva ubikinoni. Aito ja alkuperäinen Bio-Qinon® Q10 on laajalti dokumentoitu ubikinonivalmiste. Patentoidun valmistusmenetelmän ansiosta se on heti valmiina imeytymään elimistön käyttöön. Bio-Qinon® Q10 sisältää ubikinonia ja B2-vitamiinia, joka edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Ubikinonikapselin nauttimisen jälkeen elimistössä käynnistyy synteesi, joka muuttaa ubikinonin imeytyvään muotoon ubikinoliksi. Synteesiin tarvitaan seleeniä. Osalla ihmisistä synteesi saattaa riittävästä seleenin saannistakin huolimatta olla heikentynyt. Tällaisissa erityistapauksissa käytetään ubikinolikapseleita.

Bio-Qinon Q10 on ravintolisä, joka sisältää korkealaatuista ubikinonia ja B2-vitamiinia, joka tukee normaalia solujen energia-aineenvaihduntaa ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. 

Kasvovoiteen ubikinoni elvyttää väsynyttä ihoa ja suojaa vapaiden radikaalien haitallisilta, ihoa vanhentavilta vaikutuksilta. Voiteen Pycnogenol tukee kollageenin muodostumista ja ihon uudistumista. 

Osta Bio-Qinon Q10 -tuote AITO hyvän olon verkkokaupasta tai kipaise lähimpään AITO-kauppaan!

 

Pharma Nord

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2