Siirry sisältöön
Vaihdevuosia tukevat tuotteet

Vaihdevuosia tukevat tuotteet

Vaihdevuodet on luonnollinen vaihe naisen lisääntymissyklin päättymisen jälkeen ja oireet ilmenevät yleensä 40–55-vuotiailla, kun estrogeenin ja progesteronin tuotanto vähenee. Toisin kuin uskotaan, usein "perimenopaussi" aiheuttaa monia tunnetuista oireista pikemminkin kuin itse "vaihdevuodet".  

Oireet voivat sisältää kuukautiskierron häiriöitä, joihin liittyy kuumia aaltoja, runsasta hikoilua, huimausta ja päänsärkyä. Jotkut voivat kokea alakuloisen mielialan oireita, uupumusta ja ärsytystä. Tutkimukset ovat osoittaneet, kuinka ravitsemus voi positiivisesti tukea naisia näiden muutosten aikana. Vaihdevuodet ovat naiselle myös fyysinen stressitekijä, joten erilaiset stressinhallintatekniikat voivat myös olla hyödyllisiä.  

 


  1. Viridian luonnollinen E-vitamiini 330 mg

E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, mikä edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä. Tutkimuksissa E-vitamiinilla on todettu olevan hyötyjä myös vaihdevuosissa; sen on esimerkiksi todettu vähentävän kuumia aaltoja sekä yksinään (1), että yhdessä kurkumiinin (2) kanssa. Kahdeksan viikon E-vitamiinin käytöllä todettiin olevan merkittävä vaikutus kuumien aaltojen vähenemiseen. 

1) Ziaei S, Kazemnejad A, Zareai M. The effect on vitamin E on hot flashes in menopausal women. Gynecol Obstet Invest 2007; 64 (4): 204-7  

2) Khatereh Ataei-Almanghadim et al.  The effect of oral capsule of curcumin and vitamin E on the hot flashes and anxiety in postmenopausal women: A triple blind randomised controlled trial. Complement Ther Med. 2020 Jan;48: 

  1. Viridian vahva salviauute 600 mg

Salviaa on rohdoskasvina käytetty kautta aikojen kuumiin aaltoihin ja yöhikoiluun. Sen hyödyllisyys vaihdevuosien oireiden lieventämisessä johtuu sen fytoestrogeenipitoisuudesta. Fytoestrogeenit ovat kasviperäisiä ei-steroidisia estrogeenejä, jotka ovat paljon miedompia kuin ihmisperäiset estrogeenit. 

Salviasta tehdyissä tutkimuksissa on raportoitu useiden yleisten vaihdevuosioireiden helpottaneen salviauutteen käytön aikana. Vuonna 2016 tehtiin kaksoissokkotutkimus 100:lle vaihdevuosi-ikäiselle (1), kuumista aalloista kärsivälle naiselle. Toiselle ryhmälle annettiin 100 mg salviaa kolmesti päivässä, toinen ryhmä sai lumelääkettä. Kahdeksan viikon hoitojakson jälkeen tutkijat totesivat, että kuumien aaltojen kesto, tiheys ja vakavuus vähenivät merkittävästi salvia ryhmässä. 

1) Kiani rad S et al. The effect of salvia officinalis tablet on hot flashes, nightsweating, and estradiol hormone in postmenopausal women. International Journal of Medical Research & Health Sciences 2016; 5: 257-263. 

  1. Viridian Menopause Complex

Viridian Menopause Complex on innovatiivinen yhdistelmä standardoituja kasviuutteita, kuten salviaa, humalaa, sitruunamelissaa ja sahramia, jotka tukevat naisia tässä elämänvaiheessa. Salvia tukee mm. fyysistä ja henkistä mukavuutta vaihdevuosien aikana. Humala on perinteinen viljelykasvi Saksan Baijerista, jonka on osoitettu sisältävän voimakkaita kasviestrogeeneja. Nämä kasvipohjaiset yhdisteet voivat auttaa vaihdevuosiin liittyvissä oireissa, kuten kuumat aallot, hikoilu, levottomuus, sydämentykyttely ja ärtyneisyys. 


Löydät Viridian tuotteet lähimmästä AITO-kaupasta ja verkkokaupasta.

Edellinen artikkeli Seleenin vaikutukset kehossa
Seuraava artikkeli Panosta palautumiseen – 4 tuotevinkkiä kesään