Siirry sisältöön
UUTUUS! Aito Nordicvita Omega-7 tyrniöljykapseli kuivalle iholle ja limakalvoille

UUTUUS! Aito Nordicvita Omega-7 tyrniöljykapseli kuivalle iholle ja limakalvoille

Uutuus tuote! Aito Nordicvita Omega-7 on vahva ja nopeavaikutteinen tyrniöljykapseli, joka sopii ravitsemukselliseksi tueksi ikääntyvälle, kuivalle ja ärtyneelle iholle. Se lievittää myös suun ja intiimialueiden limakalvojen kuivuutta sekä helpottaa kuivasilmäisyyttä.

Tyrniöljyn terveysvaikutuksia on tutkittu runsaasti ja sen monipuoliset vaikutukset perustuvat sen ainutlaatuiseen rasvahappokoostumukseen. Korkealaatuinen öljy valmistetaankin kokonaisista tyrnimarjoista, sillä marjan eri osissa on erilainen rasvahappokoostumus. Näin saadaan talteen marjan kaikki hyödylliset rasvahapot. 

Tyrnin rasvahapot 

Tyrnin siemenet sisältävät omega-3-sarjaan kuuluvaa, ihmiselle välttämätöntä monityydyttymätöntä alfalinoleenihappoa, josta elimistö voi valmistaa pidempiketjuisia omega-3-sarjan rasvahappoja, kuten eikosapentaeenihappoa (EPA) ja edelleen dokosaheksaeenihappoa (DHA). Siemenissä on myös omega-6-sarjaan kuuluvaa, välttämätöntä, monityydyttymätöntä linolihappoa, josta elimistö voi valmistaa gammalinoleenihappoa, arakidonihappoa ja eikosanoideja. 

Marjan kuori ja hedelmäliha taas sisältävät harvinaista omega-7-sarjan rasvahappoa, palmitoleiinihappoa, jota on vaikeaa saada tavanomaisesta ravinnosta. Lisäksi tyrniöljy sisältää omega-9-rasvahappoja, kuten öljyhappoa. Nämä rasvahapot ovat kerta- tai monityydyttymättömiä, ja niillä on laajoja terveysvaikutuksia elimistössä.  

Ihon ja limakalvojen kuivuus

Ikääntyessämme ihon kyky sitoa kosteutta heikkenee. Ihon kuivuus ei kuitenkaan ole vain iästä kiinni, ja erityisesti talvi, kuiva huoneilma ja liiallinen saippuapesu voivat kuivattaa ihoa. Suurin osa ihosta ja limakalvoista on itse asiassa vettä, mutta rasvahapot ovat niille ensiarvoisen tärkeitä rakennusaineita. Rasvahapot toimivat kuin muurauslaasti solujen välissä pidättäen vettä kudoksissa. Ilman riittävää rasvaa vesi haihtuu ja iho voi kuivua, punoittaa, hilseillä ja kutista.

Talvi ja tuuli koettelevat myös nenän ja silmien limakalvoja, mutta tyrniöljyn käyttö lievittää paikallisärsytystä tehokkaasti. Tyrniöljy sopii myös kaikenikäisille, eri elämäntilanteissa oleville naisille lievittämään intiimialueiden limakalvojen kuivuutta. Terve, ehjä iho ja limakalvot ovat ensiarvoisen tärkeitä myös vastustuskykymme kannalta. 

Aito Nordicvita Omega-7

Kapselien päiväannos on neljä kapselia, josta saa tyrniöljyä 2000 mg, jossa palmitoleiinihappoa 500 mg, linoli- että alfalinoleenihappoa 100 mg, vakseenihappoa 90 mg ja öljyhappoa 680 mg. 

Kapselin voi myös rikkoa ja öljyä voi käyttää ulkoisesti mm. kuivalle iholle ja hiuspohjan ongelmiin, pieniin naarmuihin, auringonpolttamiin sekä nenän tai suun limakalvojen kuivuuteen. On hyvä huomioida, että tyrniöljyllä on lievä verta ohentava vaikutus, joten sitä on käytettävä varoen verenohennuslääkkeiden kanssa. 

Aito Nordicvita Omega-7 tyrniöljykapselit ovat saatavilla AITO-kaupoista ja verkkokaupasta

Edellinen artikkeli Kylli Kukk: Nyt levitän siipeni ja lennän
Seuraava artikkeli Virtsateiden hyvinvointi – naiset ja miehet