Siirry sisältöön
Uutta! DNA-pohjainen suolistoterveyden testi

Uutta! DNA-pohjainen suolistoterveyden testi

Hyvinvointigenetiikkaan erikoistunut kotimainen Nordic Genex Oy on tuonut markkinoille suolistoterveystestin, joka tehdään uusinta tekniikkaa hyödyntämällä ulostenäytteen DNA:sta. Menetelmä mittaa laajemmin eri mikrobikantoja kuin esim. viljelemällä tehdyt suolistoterveystestit, koska sillä voidaan kartoittaa myös anaerobiset bakteerikannat. 
 

Miksi suoliston hyvinvointi on tärkeää?

Suoliston mikrobiomin koostumuksella on tärkeä rooli suoliston terveyden ja koko yleisterveyden kannalta. Se vaikuttaa aineenvaihduntaamme, vitamiinien ja mineraalien imeytymiseen ja puolustusjärjestelmiimme.

Epätasapainoisella suoliston mikrobiomilla on suuri vaikutus mm. allergioihin, astmaan, atooppiseen ihottumaan, autoimmuunisairauksiin, ja se voi myös tehdä immuunijärjestelmästämme heikon ja alttiin viruksille, bakteeritaudeille sekä loisille. Epätasapainolla on myös yhteys tulehduksiin sekä metabolisiin sairauksiin, kuten liikalihavuuteen ja tyypin 2 diabetekseen.

Epätasapainossa oleva mikrobiomi voi johtaa ärtyneen suolen oireyhtymään (Irritable Bowel Syndrome, IBS) tai tulehduksellisiin suolistosairauksiin (Inflammarory Bowel Disease, IBD), joita ovat ulseratiivinen koliitti tai Crohnin tauti. Näiden esiintyvyys on kasvanut moninkertaiseksi. Dosentti Kirsi Vaali Innoxlab Oy:stä toteaa:

”On tärkeää tietää, onko ongelmana tulehdus ja suoliston limakalvon vauriot (IBD) vai huonot suoliston mikrobikannat (kuten IBS:ssä ja/tai IBD:ssä). Tarvittaessa tämän selvittämiseksi voidaan ottaa suolistoterveyden testin lisäksi ulosteen kalprotekniinin määritys erillisenä näytteenä”.

Suolistomikrobiomin tasapainoon voi vaikuttaa epäterveellinen ruokavalio, elämäntavat, stressi, antibiootit, lääkkeet, erilaiset sairaustilat, ikä, ympäristötekijät ja geneettiset tekijät. Suoliston kunnon kartoitus antaa hyvän työkalun hoitaa omaa terveyttä ja hyvinvointia yksilöllisesti.  

Suolistoterveystestin avulla yksilöllistä ravintoterapiaa

Ravintoterapeutti Marimiina Pykälistö toteaa:

”Nordic Genex Oy:n suolistotesti tarjoaa ravintoterapeutille erinomaisen työkalun auttaa asiakasta tasapainottamaan usein epätasapainossa olevaa suoliston bakteerikantaansa. Sen avulla terapeutin on helppoa räätälöidä kullekin asiakkaalle yksilöllinen ja systemaattinen suoliston tasapainotusohjelma sekä ravinnon, ravintolisien että elämäntapaohjeistuksen osalta. Käytän tätä mielelläni Nordic Genexin geenitestin kanssa, koska saan siten paremman kokonaiskuvan asiakkaastani”.  

Mitä tietoa saat testistä

Saat testistä analyysitietoa siitä, minkälainen suolistosi mikrobiomi on ja miten se vaikuttaa hyvinvointiisi. Testi kertoo myös, onko ravitsemuksesi ja suoliston ekosysteemi tasapainossa vai olisiko sinun hyvä harkita muutoksia ruokavalioosi. Testin otat helposti postitse toimitettavalla näytteenottovälineellä. 

Nordic Genex Gut Microbiome -suolistoterveystesti

Suolistoterveystestissä tutkitaan suolistosi bakteereja ja kerrotaan, mitkä bakteerit elävät suolistossasi, kuinka paljon niitä on ja miten ne vaikuttavat kehoosi. Näytteesi analysoidaan bakteeriesi DNA:sta laboratoriossa käyttämällä uusinta tekniikkaa tarkkojen tulosten saamiseksi. Mikrobiomin analyysi voi osoittaa, ovatko ravitsemuksesi ja suoliston ekosysteemi tasapainossa vai onko sinun hyvä tehdä muutoksia ruokavalioon vaikuttaaksesi bakteerikoostumukseen ja parantaaksesi suolistoterveyttäsi. Suosittelemme uusintatestiä n. 4-6 kk päästä, mikäli teet korjaavia muutoksia ruokavalioosi.
 

Lisätietoja myös: Nordic Genex Oy, info@nordicgenex.com, www.nordicgenex.com
 

Kysy lisää ja tilaa testi AITO-kauppiaaltasi tai osta testi verkkokaupasta!

Edellinen artikkeli Pirkko Mannola, 84: Ravintolisistä apua jaksamiseen