Siirry sisältöön
Tyrniöljy - Luonnollinen apu kuiville limakalvoille ja iholle

Tyrniöljy - Luonnollinen apu kuiville limakalvoille ja iholle

Tyrniöljy on tunnettu sen monista terveyshyödyistä, kuten korkeasta antioksidanttipitoisuudesta, hyvistä rasvahapoista ja runsaasta vitamiinien ja mineraalien määrästä. Sitä on perinteisesti käytetty hoitamaan iho-ongelmia, kuten palovammoja ja haavoja, punoitusta ja ihoärsytystä sekä tasapainottamaan ihon pH-tasapainoa. Tyrniöljy sopii ravitsemukselliseksi tueksi ikääntyvälle, kuivalle ja ärtyneelle iholle. Se lievittää myös suun ja intiimialueiden limakalvojen kuivuutta sekä helpottaa kuivasilmäisyyttä. 

Tyrniöljyn monipuoliset vaikutukset perustuvat sen ainutlaatuiseen rasvahappokoostumukseen. Korkealaatuinen öljy valmistetaan kokonaisista tyrnimarjoista, jolloin saadaan talteen marjan kaikki hyödylliset rasvahapot.  

Tyrnin monipuoliset rasvahapot  

Tyrnin siemenet sisältävät omega-3-sarjaan kuuluvaa, ihmiselle välttämätöntä monityydyttymätöntä alfalinoleenihappoa, josta elimistö voi valmistaa eikosapentaeenihappoa (EPA) ja edelleen dokosaheksaeenihappoa (DHA). Siemenissä on myös omega-6-sarjaan kuuluvaa, välttämätöntä, monityydyttymätöntä linolihappoa, josta elimistö voi valmistaa gammalinoleenihappoa, arakidonihappoa ja eikosanoideja.  

Harvinaista omega-7-sarjan rasvahappoa, palmitoleiinihappoa, löytyy tyrnimarjan kuoresta ja hedelmälihasta, sitä on vaikeaa saada ravinnosta. Lisäksi tyrniöljy sisältää omega-9-rasvahappoja, kuten öljyhappoa. Näillä rasvahapoilla on laajoja terveysvaikutuksia elimistössä.   

Talven kuivattama iho ja limakalvot 

Talven jäljiltä iho voi olla kuiva ja karhea johtuen kylmästä ilmasta ja kuivasta sisäilmasta. Kuiva iho voi tuntua epämukavalta ja aiheuttaa kutinaa ja hilseilyä. Tällöin on tärkeää kosteuttaa ihoa niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Myös ikääntyessämme ihon kyky sitoa kosteutta heikkenee.  Rasvahapot ovat iholle ja limakalvoille ensiarvoisen tärkeitä rakennusaineita, ne toimivat kuin muurauslaasti solujen välissä pidättäen vettä kudoksissa. Ilman riittävää rasvaa vesi haihtuu ja iho voi kuivua, punoittaa, hilseillä ja kutista. 

Talvi ja tuuli ovat saattaneet kuivattaa myös nenän ja silmien limakalvoja, mutta tyrniöljyn käyttö lievittää paikallisärsytystä tehokkaasti. Se sopii myös kaikenikäisille, eri elämäntilanteissa oleville naisille lievittämään intiimialueiden limakalvojen kuivuutta. Terve, ehjä iho ja limakalvot ovat ensiarvoisen tärkeitä myös vastustuskykymme kannalta 

 

Nordicvita Omega-7 Tyrniöljy 80 kaps

Uutuus! Aito Nordicvita Omega-7 

Aito Nordicvita Omega-7 on vahva ja nopeavaikutteinen tyrniöljykapseli. Päiväannos sisältää tyrniöljyä 2000 mg, jossa palmitoleiinihappoa 500 mg, linoli- että alfalinoleenihappoa 100 mg, vakseenihappoa 90 mg ja öljyhappoa 680 mg.  

Kapselin voi myös rikkoa ja öljyä voi käyttää ulkoisesti mm. kuivalle iholle ja hiuspohjan ongelmiin, pieniin naarmuihin, auringonpolttamiin sekä nenän tai suun limakalvojen kuivuuteen. On hyvä huomioida, että tyrniöljyllä on lievä verta ohentava vaikutus, joten sitä on käytettävä varoen verenohennuslääkkeiden kanssa. 

Löydät tuotteen lähimmästä AITO-kaupasta tai voit tilata tuotteen verkkokaupasta.

Edellinen artikkeli Ihonhoidon ihmeaineet sisäisesti ja ulkoisesti
Seuraava artikkeli Terveystrendit 2024, osa 3: terveystuotteet ja ravitsemus