Siirry sisältöön
TEHOKAS MUTAHOITO LATVIASTA

TEHOKAS MUTAHOITO LATVIASTA

Bioaktiinen muta tehohoitaa ja hemmottelee! 

Kun luonto työstää jotain tuhansia vuosia, ei lopputulos voi olla muuta kuin huipputehokas. Syvällä järven pohjassa saasteettomassa ympäristössä kehittynyt terapeuttinen hoitomuta sisältää runsaasti bioaktiivisia ainesosia, jotka uudistavat tehokkaasti ihoa ja kehoa. Mökkikaudella mutahoidoista voi nauttia lempeissä löylyissä tai kuikan laulua kuunnellessa laiturin nokassa ja sen jälkeen pulahtaa järveen, jossa muta huuhtoutuu takaisin omaan alkuperäiseen ympäristöönsä. 

Marence Freshwater Green Mud on ainutlaatuista makean veden mutaa, joka on täynnä kehoa ja ihoa hoitavia ja ravitsevia ainesosia. Aminohappojen ja antioksidanttien lisäksi mudan hyvää tekeviin bioaktiivisiin ainesosiin lukeutuvat mm. B-, C, D, ja E-, ja P-vitamiinit sekä rutiini, humus- ja fulvohapot sekä lukuisat entsyymit. 

Mutanaamion hyödyt 

Iholle levitetty muta edistää ihon aineenvaihduntaa ja aktivoi myös pintaverenkiertoa. Ravitsevan, puhdistavan ja kosteuttavan mutakäsittelyn tuloksena iho pehmenee ja muuttuu kimmoisammaksi. Myös kosteustasapaino paranee ja iho tuntuu kauttaaltaan elpyneeltä.

Verenkiertoa elvyttävää ja aineenvaihduntaa vilkastuttavaa mutaa voidaan käyttää myös terapeuttisesti kipeiden nivelten hoitoon. Mutahoito laskee turvotuksia ja auttaa kehoamme elpymään. Kosteuttavien ja ravitsevien vaikutustensa ansiosta mudasta on saatu hyviä tuloksia hiuspohjan ongelmien hoidossa.

Mutanaamio virvoittaa väsyneenkin ihon – mutanaamio kasvoille

Bioaktiivisesta tehostaan kuuluisaksi tullut mutanaamio on hyvän mielen hemmottelutuote vailla vertaa! Tehohoitava mutanaamio uudistaa, rauhoittaa ja vahvistaa ihoa - onpa mudasta hyötyä myös varsinaisten iho-ongelmien lievittämiseen. Esimerkiksi monet atopiasta, psoriasiksesta, aknesta ja ruusufinnistä kärsivät ovat saaneet mudasta helpotusta haasteisiinsa. Vaikka muta onkin täynnä hoitavaa tehoa, voi sillä helliä hipiäänsä oikein oivallisesti vaikkei mitään erityisiä pulmia olisikaan nujerrettavana.

Mutahoidot ovat hauskaa virikettä niin kesämökillä saunomisen kuin illanistujaistenkin tuoksinassa. Tehohoitava mutanaamio uudistaa ja rauhoittaa ihoa vahvistaen sen tuiki tärkeitä puolustusmekanismeja.

Mutanaamion teko on helppoa: muta levitetään puhtaalle iholle ja sen annetaan tehdä taikojaan iholla 10-15 minuutin ajan ja sen jälkeen se huuhdotaan pois viileällä vedellä. Saunassa mutaa estetään kuivumasta nauttimalla vaikutusaikana kosteista ja lempeistä löylyistä ja tilan salliessa voi heittäytyä lauteille loikoilemaan ja peittää kasvot kostealla pyyhkeellä. Muistathan kuitenkin, että liian kuumassa löylyttely heikentää mudan vaikutusta. Lopuksi naamio huuhdotaan pois ja nautitaan entistäkin elinvoimaisemmalta ja hehkeämmältä tuntuvasta hipiästä!

Mutaa myös vartalon ihon iloksi

Kasvojen ihon lisäksi mudalla voi hoitaa vaikka mitä: esimerkiksi käsiä, jalkoja ja hiuspohjaa. Myös hauska ja hoitava mutakylpy on oivallinen kokemus!

Mutahoidon voi tehdä paikallisesti mihin tahansa osaan kehosta - sydämen aluetta lukuun ottamatta. Mutakäsittely saa niin aineenvaihdunnan kuin verenkierronkin vilkastumaan ja lihakset rentoutumaan. Myös kudosten uusiutuminen tehostuu ja nivelten liikelaajuus kasvaa.

Mudankin käytössä kannattaa muistaa, että kohtuu kaikessa ja maltti on valttia. Mutaa ei kannata levittää päästä varpaisiin koko keholle, sillä hoitava vaikutus olisi saattaisi olla liiankin voimakas. Tee hoito vain yhdelle alueelle kerrallaan.

Mudan lämpötilan muuttuessa muuttuvat myös sen hoitovaikutukset

Mudasta ammentaa itsensä iloksi monenlaisia hyötyjä, jotka riippuvat paljolti mudan lämpötilasta. Lämpimänä sivelty muta vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, kun taas kylmä muta supistaa verisuonia ja hidastaa aineenvaihduntaa. Kylmällä mudalla hoidetaan lähinnä akuutteja urheiluvammoja ja lihasten ylikuormituksesta johtuvia pulmia.

Yleensä mutahoidon ihanteellinen lämpötila on 35 – 38 astetta; muta on siis hoitavimmillaan kehonlämpöisenä. Ennen hemmottelevaa hoitohetkeä muta on helppo lämmittää muovipussin sisällä lämpimässä vesihauteessa.

Mutahoito hiuspohjalle

Tehokkaasti kosteuttava ja ravitseva muta on monen ongelmapäänahan pelastus! Hiuspohjan mutahoito tehdään hieromalla mutaa hellävaraisesti hiuspohjaan hiustenpesun jälkeen. Pään suojaksi asetetaan suihkumyssy ja sen päälle vielä pyyhe. Mutanaamion annetaan vaikuttaa 30-60 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan pois. Shampoopesua ei mutahoidon jälkeen suositella, koska mudan bioaktiivisten aineiden on hyvä antaa jäädä vaikuttamaan pidemmäksi aikaa. Saunassa tehtynä hoitoaika on lyhyempi, n. 10-15 minuuttia riittää. Suojaa hiukset kostutetulla pyyhkeellä tai turbaanilla, jotta muta ei pääse kuumenemaan liikaa ja suojaa myös lauteet. 

Mutahoito vartalolle

Levitä mutaa muutaman millin paksuinen kerros hoidettavalle alueelle. Peitä alue muovikelmulla ja sitten vielä pyyhkeellä/viltillä mudan kuivumisen ehkäisemiseksi ja lämpötilan säilyttämiseksi.

Latvialainen makeanveden muta on luonnon lahja sinulle!

Marencen tehohoitava muta nostetaan Rāznan kansallispuiston järven pohjan uumenista hellävaraisesti luonnon herkkää tasapainoa vahingoittamatta. Makean veden muta on todellinen luonnonihme, jonka hoitava teho kumpuaa peräti seitsemän tuhannen vuoden takaa. Puhtaan järven syvyyksissä kerros kerrokselta muotoutunut muta ravitsee ihoa monipuolisesti hoitaen sitä bioaktiivisilla ainesosillaan tehokkaasti kudostasolle asti. Muta on luonnon viisautta ja elämän voimaa. Sellaista voimaa, jota ihminen ei pysty laboratoriossaan valmistamaan, vaikka kuinka tietäisi mitä ainesosia se sisältää. Nyt voit valjastaa tämän 100 % luonnollisen ja puhtaasti hoitavan voiman kauneutesi ja terveytesi tueksi!

Tutustu tuotteisiin AITO-kaupoissa ja verkkokaupassa!

 

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2