Siirry sisältöön
Suojaa telomeerejäsi, hidasta ikääntymisen etenemistä

Suojaa telomeerejäsi, hidasta ikääntymisen etenemistä

Kaikilla kehon soluilla on “viimeinen käyttöpäivä”. Nutrients-tiedelehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan solujen elinkaarta on kuitenkin mahdollista pidentää. 

Telomeerit ovat kromosomin DNA-juosteen päitä suojaavia rakenteita. Solun jakautuessa telomeerit lyhenevät, ja telomeerin kuluessa loppuun DNA-juoste purkautuu ja solu kuolee. Tutkimuksessa orgaanista seleeniä ja luonnollista ubikinonia saaneiden henkilöiden solujen telomeerit olivat pidempiä kuin lumevalmisteita saaneiden koehenkilöiden. Toisin sanoen seleeni ja ubikinoni olivat siirtäneet solujen “viimeistä käyttöpäivää” kauemmaksi, jolla voi olla merkittävä vaikutus ihmisen ikääntymisprosessiin. 

Seleeni ja ubikinoni pidentävät telomeerejä 

Tutkimuksen tulosten perusteella seleenin ja ubikinonin yhdistelmä näyttää pystyvän suojaamaan telomeerejä ja hidastamaan solujakautumisessa aiheutuvaa kulumista. 

Tutkimusvalmisteista orgaaninen seleenivalmiste SelenoPrecise 100 µg:n jokainen tabletti sisältää L-seleenimetioniinia ja yli 20 erilaista orgaanista seleeniyhdistettä. 

Ubikinoni Bio-Qinon® Q10 100 mg on 100% luonnollista ubikinonia, koentsyymi Q10:ntä. Koostumuksensa ansiosta valmisteen ominaisuudet on dokumentoitu yli 100 julkaistussa tieteellisessä tutkimuksessa ja kansainvälinen ubikinonin tutkijoiden järjestö (ICQA) on valinnut sen vertailuvalmisteeksi. 

Tutkimukseen valitut seleeni- ja ubikinonivalmisteet ovat Pharma Nordin tuotekehityksen tulosta ja molempien valmistusmenetelmät on patentoitu. Tutkimustuloksia ei näin ollen voi yleistää koskemaan mitä tahansa seleeni- tai ubikinonivalmistetta. 

Löydät  Ubikinoni Bio-Qinon® Q10 100 mg ja  SelenoPrecise 100 µg:n tuotteet lähimmästä AITO-kaupasta tai verkkokaupasta.

Katja Saarikoski, ETM 

Lähteet: 

Opstad, T., et al. Selenium and Coenzyme Q10 Intervention Prevents Telomere Attrition..., Nutriens, Aug 2022. 

Alehagen U, et al. Cardiovascular mortality and N-terminal-proBNP reduced after combined selenium and coenzyme Q10..., Int J Cardiol. 2012. www.pharmanord.fi 

 

Edellinen artikkeli Luonnon tehoraaka-aineet naisille & miehille
Seuraava artikkeli Ihonhoidon ihmeaineet sisäisesti ja ulkoisesti