Siirry sisältöön
Salviasta helpotusta kuumiin aaltoihin

Salviasta helpotusta kuumiin aaltoihin

Monesti vaihdevuosi-iässä olevat naiset kokevat oireistaan haitallisimmiksi kuumat aallot. Kuuma aalto on äkillinen, voimakas lämmön tunne, joka leviää koko kehoon, etenkin kasvoihin ja ylävartaloon. Hikoilua voi esiintyä myös öisin. Naisista jopa 70–80 % kokevat kuumia aaltoja. Jos oireet haittaavat normaalia arkea ja yöunta, tulisi niihin hakea apua. Jos elintapamuutokset eivät yksistään auta, kannattaa kokeilla salviaa.

Tutkimusta salviasta

Salviaa on rohdoskasvina käytetty kautta aikojen kuumiin aaltoihin ja yöhikoiluun. Salvian vaikutuksista hikoiluun on tehty useita tutkimuksia. Vuonna 2016 tehtiin kaksoissokkotutkimus 100:lle vaihdevuosi-ikäiselle, kuumista aalloista kärsivälle naiselle. Toiselle ryhmälle annettiin 100 mg salviaa kolmasti päivässä, toinen ryhmä sai lumelääkettä. Kahdeksan viikon hoitojakson jälkeen tutkijat totesivat, että kuumien aaltojen kesto, tiheys ja vakavuus vähenivät merkittävästi salvia ryhmässä.

Viridian luomu salvia sisältää 400 mg salviaa kapselissa. Sitä voi ottaa 1–3 kapselia päivässä tarpeen mukaan 1–2 kuukauden kuureina. Tuotetta ei ole säteilytetty eikä testattu eläinkokein. Se ei sisällä gluteenia, vehnää, soijaa, maitotuotteita, laktoosia, lisättyä sokeria, suolaa, hiivaa eikä lisäaineita.

Katso myös vahvempi Viridian vahva salviauute -kapselit, jotka sisältää 2,4 grammaa salvialehtiä jokaista kapselia kohden ja 2 % salvian eteeristä öljyä.

Kiani rad S et al. The effect of salvia officinalis tablet on hot flashes, nightsweating, and estradiol hormone in postmenopausal women. International Journal of Medical Research & Health Sciences 2016; 5: 257-263.

 

KIRJOITTANUT: Anu Bouquet, diplomiravintoterapeutti

 

Viridian tuotteita saat ainoastaan AITO hyvän olon kaupoista ja -verkkokaupasta!

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2