Siirry sisältöön
Mustakuminaöljy rauhoittaa ihon ja palauttaa sen terveen hehkun

Mustakuminaöljy rauhoittaa ihon ja palauttaa sen terveen hehkun

Faaraon kultainen öljy, kuningatar Kleopatran kauneudenhoitotuote, ihmelääke… Mustakuminalla on pitkä käyttöhistoria kauneuden- ja ihonhoidossa sekä mauste- ja lääkekasvina. Viridian-sarjasta löytyy laadukasta mustakuminaöljyä ulkoiseen ja sisäiseen käyttöön.

Tiesitkö, että mustakuminaöljyä on käytetty jo yli 2000 vuotta monissa kulttuureissa eri puolilla maailmaa sekä ruuaksi että terveyteen ja yleiseen hyvinvointiin? Mustakumina (Nigella sativa) kasvaa noin 60 senttiä korkeaksi ja sillä on valkoiset kukat. 

Nykyisin kasvia viljellään Lähi-idästä Intiaan. Arvokkain mustakuminaöljy saadaan kuitenkin Egyptistä. Juuri egyptiläisissä mustakuminansiemenissä on eniten aktiivisia ainesosia.
 

Siemen täynnä poweria!

Jo muinaiset egyptiläiset käyttivät mustakuminansiemeniä ja siitä valmistettua öljyä, jota arvellaan olleen pullollinen myös Tutankhamonin haudalla. Mustakuminaöljyä onkin kutsuttu Faaraon kultaiseksi öljyksi – ja se tunnetaan monilla muillakin nimillä, kuten Rooman korianteri ja Siunattu siemen.

Mustakuminan siemen on poweria täynnä: se sisältää yli 100 vaikuttavaa ainesosaa, kuten esimerkiksi erilaisia rasvahappoja ja fytokemikaaleja. Viime aikoina mustakuminan moninaiset terveysvaikutukset ovat herättäneet runsaasti tieteellistä mielenkiintoa.
 

Rauhoittaa ärtyneen ihon

Mustakuminaöljy sopii erinomaisesti ulkoiseen ihonhoitoon. Vaikutuksiltaan rauhoittavaa öljyä suositellaan kuivalle ja ärtyneelle iholle sekä epäpuhtaan ihon hoitoon. Öljy lievittää tulehduksia ja allergisia ihoreaktioita ja edistää ihon paranemista. 
 

Kokeile mustakuminaöljyä ulkoisesti:

 • ihon hyvinvointiin
 • akneen ja yksittäisiin finneihin
 • ärtyneelle iholle• psoriasikseen
 • kipeille nivelille
 • hierontaöljynä
 • hiusten hoitoon.
   

Hehkeä iho ylellisellä luomuseerumillaViridian Organic Repair 5 Serum

AITO-kaupan valikoimissa on uutuutena saatavilla Viridian Organic Repair 5 Serum. Luomulaatuinen seerumi on innovatiivinen hoitotuote iholle. Tehokas vaikutus tulee viiden öljyn ”5 in one” - yhdistelmästä. 
 

Seerumi sisältää:

 • Luomu mustakuminaöljyä egyptiläisistä mustakuminansiemenistä
 • Luomu safloriöljyä
 • Luomu pellavansiemenöljyä
 • Luomu laventeliöljyä
 • Luomu kamomillaöljyä.

Ei sisällä synteettisiä hajusteita tai väriaineita – eikä mitään muutakaan ylimääräistä! Vuonna 2019 Viridianin seerumi on voittanut Euroopan suurimmilla terveysmessuilla Paras Uusi Luomu Kauneustuote -palkinnon sekä kultaa brittiläisissä The Janey Loves Platinum Awardseissa.
 

Mustakuminaöljyä myös sisäiseen käyttöönViridian Luomu mustakuminaöljy

Viridian-sarjassa on saatavilla luomu mustakuminaöljyä myös sisäiseen käyttöön. Suositeltu annos on 1-3 tl päivässä. Nauti miellyttävänmakuista öljyä sellaisenaan tai kokeile käyttää salaatinkastikkeena tai lisätä smoothien sekaan. Viridian Luomu mustakuminaöljy on sertifioitua luomua ja parasta laatua, joka on tehty nimenomaan egyptiläisestä kasvista. Öljy sopii hyvinvoinnin ylläpitoon ja hyödyllisten rasvahappojen lähteeksi kenelle tahansa. 
 

Viridian-tuotteita saat ainoastaan AITO hyvän olon kaupoista ja -verkkokaupasta!

 

KIRJOITTANUT: Kaisa Ikävalko

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2