ja nouda paketti haluamastasi AITO-kaupasta ilman toimituskuluja!
Yli 39 euron tilauksille!
ja nouda paketti haluamastasi AITO-kaupasta ilman toimituskuluja!
Yli 39 euron tilauksille!
Voikahvi on ollut jo jonkin aikaa hitti, joka on herättänyt paljon keskustelua. Idea on siinä, että laadukkaan kahvin (luomu) joukkoon sekoitetaan tehosekoittimella tai sauvasekoittimella hyvälaatuisia rasvoja, kuten gheetä tai luomuvoita, MCT-öljyä ja/ tai kookosöljyä.
Rasvojen määrää voi itse vaihdella ja se riippuu myös omasta kulutuksesta. Rasvojen lisääminen kahviin saattaa kuulostaa oudolta, mutta perehdytään aiheeseen hiukan lisää ja tutustutaan seuraavaksi kahvissa käytettäviin rasvoihin.
Gheen alkuperä on intialaisessa keittiössä. Se tarkoittaa voita, josta saadaan kuumennuksella erotettua maitorasva muista ainesosista, kuten maitosokerista ja proteiineista. Ratkaiseva ero kirkastettuun voihin on se, että voin kuumennuksessa kattilan pohjalle sakkautuvat kiinteät aineet ruskistetaan, jolloin gheehen saadaan hiukan pähkinäinen aromi. Jäljelle jää voiöljy, joka kuuluu lyhytketjuisiin rasvahappoihin.
Keho käyttää lyhytketjuiset rasvahapot helposti hyväkseen, eikä prosessissa tarvita sappea. Näin voiöljy on herkemmällekin suolistolle oiva, helposti imeytyvä rasvahappolisä. Gheen valmistuksessa laadukkaalla maidolla on ratkaiseva tekijä. Hyvälaatuisesta gheestä saa tärkeitä ravintoaineita, mm. A-, D-, E- ja K2-vitamiinia sekä monipuolisesti mineraaleja, kuten magnesiumia, sinkkiä, kuparia, jodia ja seleeniä. Ghee onkin terveysvaikutteinen elintarvike. Se sopii myös laktoosi-intoleranteille ja rasvakahvin lisäksi sitä voi käyttää normaalisti voin asemasta.
MCT-öljy (Medium Chain Triglycerides) on kookosöljystä erotettu öljy ja sisältää nimensä mukaan keskipitkäketjuisia rasvahappoja. Kehon (ja aivojen) on helppo käyttää näitä rasvahappoja energianlähteenä. MCT-öljy sopii painonhallintaan, koska sillä on aineenvaihduntaa kiihdyttävä ominaisuus eikä se varastoidu rasvakudokseen herkästi. Keskipitkäketjuisia rasvahappoja voidaan käyttää sellaisilla ihmisillä, joilla on normaalisti hankaluuksia pitkäketjuisten rasvahappojen sulatuksessa. MCT-öljy on myös monikäyttöinen, koska se on hajuton, mauton ja väritön. Rasvakahvin lisäksi sitä voi käyttää esimerkiksi smoothieissa, keitoissa ja salaateissa. Voit kokeilla ottaa MCT-öljyä myös ennen treeniä antamaan lisäpotkua!
Kookosöljyä voi myös hyvin käyttää rasvakahvissa MCT-öljyn sijaan tai osaksi. 90 % kookosöljyn rasvahapoista on tyydyttyneitä. Myös kookosöljy sisältää keskipitkäketjuisia rasvahappoja, kuten lauriini-, kapryyli- ja myristiinihappoa. Keskipitkäketjuiset rasvahapot muuttuvat maksassa ketoaineiksi, joten tällaiset rasvat sopivat erityisesti vähähiilihydraattisen ruokavalion tueksi energian saantiin. Kookosöljyn antimikrobinen vaikutus on lähtöisin pääasiassa lauriinihaposta. Samaa rasvahappoa löytyy myös terveellisestä äidinmaidosta. Kookosöljyllä on lukemattomia käyttötapoja niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.
Rasvakahvi siis pitää kehon kylläisenä pitkään sekä verensokerin tasaisena. Näin myös ajatustoiminta pysyy vireänä ja keskittymiskyky valppaana. Lisäksi tämä kahvi myös kiihdyttää aineenvaihduntaa. Rasva hidastaa kofeiinin vapautumista, joten kahvin piristävä vaikutus on sekin tasaisempi. Lisäksi suolisto hyötyy hyvistä rasvahapoista.
Rasvojen lisäksi voit laittaa kahviisi ripauksen Ceylon-kanelia, vaniljauutetta, kardemummaa tai cayannepippuria, joista saa lisäpotkua sekä makuun, että vaikutuksiin.
Huom! Jos et ole tottunut käyttämään reilumpia määriä rasvoja tai olet herkkävatsainen, aloita pienillä määrillä.
Tästä pääset ostoksille AITO-verkkokauppaan!