Siirry sisältöön
Magnesium ja kalium urheilun ja saunomisen tueksi

Magnesium ja kalium urheilun ja saunomisen tueksi

Kesä on monien suosikkivuodenaika, jolloin ulkoilusta ja liikunnasta nautitaan erityisen paljon. Korkeat lämpötilat, runsaampi liikkuminen ja saunominen saa ihmiset hikoilemaan enemmän. Tämä lisää elimistön tarvetta tärkeille kivennäisaineille, kuten magnesiumille ja kaliumille, jotka auttavat ylläpitämään kehon nestetasapainoa ja toimintoja. 

Kesäisin moni liikkuu ja harrastaa enemmän sekä suomalaisten rakastama saunominen saattaa olla jokapäiväistä puuhaa. Kun hikoilemme, menetämme runsaasti nesteitä ja elektrolyyttejä, jotka ovat tärkeitä kehon toiminnan kannalta. Magnesium ja kalium ovat kaksi tärkeintä elektrolyyttiä, joita tarvitaan lihasten, sydämen ja hermoston toiminnassa. Ne auttavat lihaksia rentoutumaan ja ehkäisevät kramppien ja lihaskipujen syntymistä. Lisäksi ne ovat tärkeitä sydämen terveyden kannalta, sillä ne osallistuvat sydämen rytmin säätelyyn ja verenpaineen säätelyyn. Magnesium auttaa esimerkiksi lihasten toiminnassa ja energiantuotannossa, kun taas kalium lihasten ja hermoston toiminnassa ja on tärkeä elektrolyytti, joka säätelee kehon neste- ja suolatasapainoa. 

Kesällä urheillessa ja hikoillessa on tärkeää juoda tarpeeksi vettä ja varmistaa kivennäisaineiden saanti, jotta elimistön nestetasapaino pysyy hyvänä. Veden lisäksi ravintolisät voivat olla hyvä tapa varmistaa elektrolyyttien saanti takaisin kehoon, joita hikoillessa menettää. Vesikin imeytyy kehoon paremmin, kun siihen lisää puhdasta ja hyvin imeytyvää jauhemuotoista magnesiumia ja kaliumia, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon palautusjuomaksi urheilusuorituksen tai saunomisen jälkeen.


Kesällä myös saunominen on monille suomalaisille tärkeä osa hyvinvointia. Saunassa hikoillessa elimistö menettää myös paljon nestettä ja kivennäisaineita, jolloin kehon nesteyttäminen on erittäin tärkeää. Saunan aikana ja jälkeen on hyvä tankata nesteitä ja elektrolyyttejä ja syödä esimerkiksi banaani. Voit lisätä juomaan myös kurkun tai appelsiinin viipaleita tuomaan makua ja kesäfiilistä! 

Magnesiumin ja kaliumin lähteet 

On tärkeää huolehtia riittävästä magnesiumin ja kaliumin saannista ruokavaliossa, jotta keho pysyy terveenä ja toimintakykyisenä. Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti erilaisia kasviksia, hedelmiä, täysjyväviljatuotteita ja pähkinöitä, auttaa varmistamaan näiden tärkeiden ravintoaineiden saannin.

Hyviä magnesiumin lähteitä ovat esimerkiksi pähkinät, kuten mantelit ja saksanpähkinät, sekä vihreät lehtivihannekset, kuten pinaatti ja parsakaali. Myös täysjyväviljatuotteet, täysjyväpasta, liha ja sisäelimet ovat hyviä magnesiumin lähteitä.  

Kaliumia puolestaan löytyy esimerkiksi banaaneista, avokadoista, bataateista ja perunoista. Lisäksi kaliumia saa monista kasviksista, kuten tomaateista, porkkanoista ja kurkuista. Kaliumia saa myös vesimelonista, maitotuotteista ja valkoisista pavuista  

Vastuulliset Viridian magnesium ja kalium tuotteet  

Viridian kalium- ja magnesium- tuotteet ovat luonnollisia ravintolisiä, jotka sisältävät optimaalisen määrän kaliumia ja magnesiumia elimistön tarpeisiin. Kalium ja magnesium ovat kaksi tärkeää kivennäisainetta, jotka ovat välttämättömiä monille kehon toiminnoille. Kalium osallistuu muun muassa lihasten ja hermoston toimintaan, verenpaineen säätelyyn ja sydämen terveyteen. Magnesium puolestaan on mukana yli 300 eri entsyymireaktiossa ja vaikuttaa muun muassa luuston terveyteen, energiantuotantoon ja stressinsietokykyyn.

 

 

Viridian tuotteet on valmistettu luonnonmukaisista raaka-aineista ja sopivat myös kasvissyöjille ja vegaaneille. Ne eivät sisällä keinotekoisia lisäaineita, säilöntäaineita tai täyteaineita. Sen sijaan ne tarjoavat runsaan määrän puhtaita ja helposti imeytyviä kivennäisaineita, jotka tukevat kehon toimintoja ja auttavat ylläpitämään terveyttä myös kesähelteillä.

Valitse veteen sekoitettava jauhe tai kätevät kapselit! Tuotteet on pakattu kierrätettäviin lasipurkkeihin, mikä tekee niistä ympäristöystävällisen vaihtoehdon. Tutustu Viridian kalium ja magnesium tuotteisiin ja anna kehollesi luonnollista tukea ja hyvinvointia. 

Löydät Viridian tuotteet AITO-kaupoista tai verkkokaupasta

Edellinen artikkeli Lääkäri Olli Sovijärven tehokkaat keinot syvempään uneen
Seuraava artikkeli Seleenin vaikutukset kehossa