Siirry sisältöön
Luonnosta apu suun ja hampaiden terveydelle

Luonnosta apu suun ja hampaiden terveydelle

Kuivan suun ongelmaa? Ientulehduksia? Suusammasta? 

Voiko kansanperinteeseen kuuluvista uskomuksista ja luonnonparannuskeinoista löytyä yllättäen lääketieteellisesti toimivia hoitoja? Hammaslääkäri Pirjo Pärnänen halusi testata, voisiko suun hiivasienitulehduksia vastaan kamppailla hyvin yksinkertaisella aineella: tavallisella kotimaisella puolukalla. 

Ideasta käytäntöön 

Pirjo Pärnänen on suun mikrobiologian dosentti, hammaslääketieteen tohtori ja filosofian tohtori biokemiasta. Vielä pari vuotta sitten hän pyöritti päivätyönään yksityistä hammasklinikkaa Itä-Helsingissä. 

”Yksityiseltä hammaslääkärivastaanotoltani kaikki alkoi. Se oli minulla Kontulan ostarilla suunnilleen 30 vuotta”, hän kertoo. ”Aloin potilaita hoitaessani ihmetellä, miksi toiset saavat suuhun hiivasienitulehduksen ja toiset eivät.” 

Pirjo huomasi välittömästi voimakkaan yhteyden astmalääkityksiin ja kuivaan suuhun. Hän tiesi jo ennestään, että Suomessa oli joskus kaukana menneisyydessä taisteltu tämänkaltaisia ongelmia vastaan metsästä poimittujen puolukoiden avulla, ja hän pohti, pystyisikö keksimään keinon, jolla auttaa näitä hiivasieni- eli sammaspotilaita. 

Koska Pärnäsellä on tutkinto sekä hammaslääketieteestä että biokemiasta, hänellä oli helppo pääsy yliopiston tutkimuslaboratorioon. Siellä hän alkoi tutkia puolukan vaikutuksia sammasta vastaan modernein länsimaisen lääketieteen keinoin. 

Hänen kehittämässään patentoidussa menetelmässä olennaista on se, että puolukan luontaisia sokereita vähennetään murto-osaan alkuperäisestä pitkän fermentoinnin avulla. Tällä tavoin marjan positiiviset vaikutukset saadaan esille. 

Puolukkasuuhuuhde on CE merkitty lääkinnällinen laite 

Puolukkasuuhuuhde toimii tehokkaasti suun mikrobien tasapainottamiseen. Lisäaineeton ja pastöroitu suuhuuhde on valmistettu suomalaisesta puolukkatäysmehutiivisteestä. Pitkäaikainen fermentointi patentoidulla menetelmällä poistaa mehusta luontaisia sokereita ja muodostaa suun terveydelle optimaalisen koostumuksen. Suun kliinisessä kokeessa fermentoitu puolukkamehu esti merkittävästi Candida-hiivasienten ja Streptococcus mutans -bakteerien kasvua.  
 
Puolukkasuuhuuhde auttaa suun kuivuuteen merkittävästi lisäten syljen eritystä, monipuolistaa suun mikrobistoa ja edesauttaa hyvien bakteereiden kasvua. Myös ienverenvuoto ja näkyvän plakin määrät vähenevät. Suuhuuhde vähentää kariesriskiä ja ientulehdusta ja sitä on helppo käyttää omahoidon tukena. Se sopii päivittäiseen tai kuuriluontoiseen käyttöön! 

Bonusvinkki!
 
Silicum Tonic piigeeliä voi käyttää täydentämään elimistön piin saantia joka ravitsee limakalvoja ja auttaa myös kuivan suun ongelmissa. Pii on tärkeä alkuaine moneen lähtöön ja sen tehtäviin kuuluu mm. tehostaa kalsiumin sitoutumista luustoon. Pii on myös luuston sidekudoksen rakenneosa. Ihon pintakerroksissa ja verisuonten seinämissäkin on piitä. Ikääntyessä piin määrä vähenee. Piigeelin nauttimisella voidaan vaikuttaa ihon, hiusten ja kynsien kuntoon.

Kirjoittanut: Birgit Stenroos, Biomed Oy 


Löydät puolukkasuuhuuhteen ja Silicum tonic tuotteen lähimmästä AITO-kaupastasi ja verkkokaupasta!

Edellinen artikkeli Kaksoistyrniöljystä luonnollista tukea vaihdevuosiin
Seuraava artikkeli Hyvinvointia suolistolle uudella, tutkitulla butyraatti-valmisteella