Siirry sisältöön
Luonnollista apua kuiville silmille

Luonnollista apua kuiville silmille

Silmien kuivuminen on tuttua monelle päätetyöskentelijälle. Talvisin kuiva huoneilma kuivattaa käytännössä jokaisen silmiä. Kuivuuden ja hiekan tunteen lisäksi silmät voivat vuotaa kiusallisesti, jolloin myös ohut silmänympärysiho kuivuu ja ärtyy. Nykyisin tuijotamme runsaasti erilaisia näyttöjä, usein yhtäjaksoisesti pitkiä aikoja. Tämä rasittaa silmiä yllättävän paljon eikä ole nykytiedon mukaan harmitontakaan.  

Mistä silmien kuivuminen johtuu?  

Kuiva talvi-ilma, keskuslämmitys, näyttöpäätteiden ja digilaitteiden runsas käyttö ja esimerkiksi piilolinssit ovat selkeitä ulkoisia syitä silmien kuivumiseen, mutta lisäksi on olemassa sisäisiä syitä. Vaihdevuodet ovat naisilla erittäin yleinen syy - hiipuva estrogeenintuotanto kuivattaa limakalvoja koko kehossa, myös silmissä. Myös monet lääkitykset kuivattavat limakalvoja.  

Ongelman taustalla voi piillä myös luontaisesti liian ohut kyynelneste, joka ei voitele riittävästi silmän ja luomen välisiä limakalvoja. Joillakin taas kyynelnesteestä puuttuu kosteutta sitovia rasvoja, jolloin kosteus pääsee haihtumaan liian helposti. Molemmissa tapauksissa tavallisista silmätipoista on vain hetkellistä apua: pian kuivuuden tunne palaa ja tippoja on laitettava lisää.  

Sinisen valon haitat  

Tutkimusten mukaan 60 % ihmisistä viettää päivästään yli kuusi tuntia tuijottaen jotakin digitaalista näyttöä. Useita tunteja päivässä erilaisten päätteiden äärellä rasittaa silmiä, jolloin seurauksena on silmien kuivumista ja näön sumentumista. Silmien väsyminen johtaa usein myös niiden siristelyyn, mikä rasittaa niitä entisestään. Myös näyttöpäätteiltä suodattuvan sinivalon haitoista silmille puhutaan nykyisin yhä enemmän. Sininen valo on haitallista silmien verkkokalvojen soluille ja pitkäaikainen altistus voi vaurioittaa silmiä.  

Kuinka helpottaa silmien kuivuutta ja suojata niitä tehokkaimmin?  

Kun haetaan kestävää helpotusta kuivuuteen, kannattaa nauttia sisäisesti tiettyjä rasvahappoja, jotka voitelevat koko kehon - myös silmien - limakalvoja sisältäpäin. Tutkimusten mukaan SBA24-kaksoistyrniöljy ravitsee limakalvoja erityisen tehokkaasti. Silmien tarpeisiin räätälöidyt Omega7 Eye -kapselit sisältävät ravitsevan SBA24-kaksoistyrniöljyn lisäksi silmille tärkeää luteiinin ja zeaksantiinin yhdistelmää. Ne ovat silmän toiminnalle välttämättömiä ainesosia, joita elimistö ei pysty itse tuottamaan - ne on saatava ravinnosta. Silmänpohjassa luteiinista ja zeaksantiinista koostuvan pigmentin tehtävänä on suodattaa sinistä valoa. Iän myötä luteiinin ja zeaksantiinin määrä silmässä vähenee. 

 

 

Omega7 Eye muodostaa ainutlaatuisen yhdistelmän tutkittua SBA24-ä sekä samettikukasta eristettyä luteiinia ja zeaksantiinia. Kapseleista saa helposti tärkeimmät luonnolliset ravintoaineet sekä silmän limakalvojen, silmänpohjan että kyynelnesteen tarpeisiin. Suositellaan erityisesti kuivasilmäisille, ikääntyville, näyttöpäätetyöskentelijöille ja runsaasti digilaitteita käyttäville. 

Kysy lisää  Omega7 Eye tuotteesta lähimmästä AITO-kaupasta tai tutustu siihen verkkokaupassa!
Edellinen artikkeli PEA:n vaikutukset rasva-aineenvaihduntaan, uneen ja palautumiseen
Seuraava artikkeli Kylmät sormet ja varpaat? Nattokinaasi tehostaa verenkiertoelimistön toimintaa