Siirry sisältöön
Lisää virtaa aivoille Aito B-vitamiiniyhdistelmästä!

Lisää virtaa aivoille Aito B-vitamiiniyhdistelmästä!

Tuntuuko siltä, että tarvitsisit lisää virtaa, valppautta ja henkistä suorituskykyä? Hyvä ratkaisu voi olla laajakirjoinen ja laadukas B-vitamiinikompleksi.

Aito-tuoteperhe on saanut uuden tulokkaan, monipuolisen ja hyvin imeytyvän B-vitamiinikompleksin. Aito Aktiivinen B-complex sisältää kaikki B-ryhmän vitamiinit sekä vitamiinin kaltaiset ainesosat koliinin ja PABAn. Valmiste ei sisällä maitoa, gluteenia tai keinotekoisia täyteaineita.

Tärkeät B6, B12 ja folaatti ovat aktiivisessa muodossa P5P:nä, metyyli- ja adenosyylikobalamiinina sekä quatrefolic-folaattina, joka on rekisteröity tuotemerkki. Elimistö hyödyntää vitamiinit aktiivisessa muodossa, ja jolleivat ne ole valmiiksi aktiivisessa muodossa, kehon pitää muuntaa ne. Muuntoprosessiin kuluu energiaa ja osalta ihmisistä puuttuu myös prosessissa tarvittavia entsyymejä. Erityistä Aito B-complexissa on myös se, että siinä on B12-vitamiinista sekä adenosyyli- että metyylikobalamiinimuodot. Ade-
nosyylikobalamiini vaikuttaa suoraan solujen energiavoimalaitoksiin eli mitokondrioihin. Metyylikobalamiinin elimistö pystyy hyödyntämään myös suoraan sellaisenaan.

MIHIN TARVITSEMME B-VITAMIINEJA?

B-vitamiinit ovat vesiliukoisia, eivätkä ne B12:sta lukuun ottamatta varastoidu elimistöömme. Siksi niitä on tärkeää saada päivittäin ravinnosta. Jos ruokavalio on puutteellinen, on paljon stressiä, lääkityksiä tai sairauksia, voi vitamiinien saantia tehostaa laadukkaalla B-vitamiinivalmisteella.

Jokaisella B-vitamiinilla on oma tehtävänsä, mutta yhdessä ne vaikuttavat energiantuotantoomme. Niitä tarvitaan, jotta saamme muutettua syömämme ravinnon energiaksi. Yksittäisiä B-vitamiineja tarvitaan mm.:

  • solujen, kudosten ja elinten energiantuotantoon
  • terveen hermoston tukemiseen
  • väsymyksen ja uupumuksen estämiseen
  • vastustuskyvyn ylläpitämiseen
  • hiusten, ihon ja kynsien terveyteen.

B-VITAMIINIT JA HENKINEN HYVINVOINTI

Jos et saa tarpeeksi B-vitamiineja ruokavaliosta tai elämässäsi on paljon haasteita, kuten stressiä, voi henkinen kapasiteettisi laskea. Miksi? Koska B-vitamiinit liittyvät läheisesti aivojesi toimintoihin ja aktiviteetteihin. Tieteellinen tutkimus osoittaa mm., että foolihapon ja B12-vitamiinin puutos voi johtaa kognitiivisten toimintojen madaltumiseen. Ja B6-vitamiinin vaje valppauden puutteeseen.

Tutkimuksen mukaan (1) aivoille olisi parasta saada kaikkia B-vitamiineja, eikä vain muutamia tärkeimmiksi katsottuja. Toinen tutkimus toteaa, että B-vitamiinien nauttiminen parantaa henkistä suorituskykyä stressissä ja väsymyksessä (2). Kokeile monipuolista Aito B-complexia aivojesi parhaaksi

  1. David O. Kennedy. B Vitamins and the Brain: Mechanisms, Dose and Efficacy—A Review. 2016 Feb; 8(2): 68.
  2. David O Kennedy et al. Effects of high-dose B vitamin complex with vitamin C and minerals on subjective mood and performance in healthy males. Psychopharmacology (Berl). 2010 Jul;211(1):55-68.

Aito B-complex -tuotteen löydät ainoastaan AITO hyvän olon kaupoista ja -verkkokaupasta!


KIRJOITTANUT: Anu Bouquet, ravintoterapeutti

Edellinen artikkeli Pirkko Mannola, 84: Ravintolisistä apua jaksamiseen