Siirry sisältöön
ALMA SOLINA – Laulu on rakkauden puhetta

ALMA SOLINA – Laulu on rakkauden puhetta

Olen Alma Solina, laulaja, lauluntekijä, muusikko, taiteilija, hoitaja, äiti, tytär, sisko ja ystävä, villi ja vapaa luonnonlapsi. Teen myös shiatsu- ja äänimaljahoitoja sekä harjoittelen reikiä. Valmistun vuoden 2024 alussa myös kundaliinijoogaopettajaksi. Olen kotoisin Pihtiputaalta, mutta nykyisin asun Vantaalla. 

Rakastin laulamista jo lapsena 

Musiikki on minun oleellisin, suurin ja tärkein sieluntehtävä tässä elämässä ja sitä haluan tehdä eniten - välittää rakkautta musiikin kautta. Ydin kaikessa mitä teen (retriitit, taide, hoidot, musiikki) on rakkauden ilmentäminen ja rakkauden välittäminen.  

Rakkaus musiikkiin lähti lapsuudesta ja kun en osannut vielä puhua, niin lauloin metsissä ja järven rannalla. Lauloin järvelle, leikin, että se oli yleisöni, lauloin sille eri kielillä, joita ei edes ole olemassa ja olin onnellinen. 

Koulussa lauloin aina kaikissa tilaisuuksissa, lukiossa kävin musiikkilinjan, jonka jälkeen opiskelin muusikoksi - valmistuin 2013. Sen jälkeen minulla oli pitkä tauko musiikin suhteen, vaihdoin sosiaalialalle ja elämässä oli haasteita. En kirjoittanut tai laulanut. 

2020 nuo ”musiikkiblokit” avautuivat ja uusia biisejä alkoi syntymään. Minä kirjoitin ja kirjoitin, enkä enää vastustellut. Aluksi koin paineita ja riittämättömyyttä, että minun pitäisi olla parempi ja taidokkaampi, mutta nykyisin minä riitän juuri tällaisena. En enää epäile itseäni, vaan laulan ja teen musiikkia omalla rakkauden puheellani.  

Kuva: Eija Huhtikorpi

Kehon ja mielen kokonaisvaltaista hoitoa 

Puhdas ravinto ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin panostaminen on myös tärkeää elämässäni. Keväällä kerään paljon villiyrttejä ja kuivatan niitä talven varalle. Pyrin aina ostamaan luomuruokaa ja lähituotantoa.
Käytän myös luonnonkosmetiikkaa ja välttelen kemikaaleja. Teen itse palasaippuaa ja poimin hevoskastanjoita syksyisin, joilla pesen pyykit. Olen maalaistyttö, maaseudun kasvatti ja haaveilen, että joskus vielä pääsisin asumaan maalle. Voisin viljellä omaa ruokaani ja elää vieläkin luonnollisemmin. 

Käytän päivittäin erilaisia superfoodeja mm. aamusmoothiessani: viherjauheita, siitepölyä, pakuria ja siiliorakasta. Ravintolisinä nautin opti-msm -jauhetta, elektrolyyttejä, magnesiumia, C- ja D-vitamiineja, kurkumiinia, ashwagandhaa ja ubikinolia jaksamisen tueksi.

Hoitajana käyn mielelläni itsekin erilaisissa kehon ja mielen energiatason hoidoissa. Yksi lempipaikkani on Helsinki Healing Arts Center. Sen lisäksi käyn mm. hieronnoissa, shiatsussa ja äänimaljahoidoissa.  

Rakkaus ja läsnäolon voima 

Mielestäni elämässä on tärkeintä rakkaus, se on jokaisen syvintä olemista, yhteyttä ja ykseyttä - läsnäoloa, kun on läsnä, on kiinni omassa sydämessä ja ytimessä. Läsnäollessamme teemme asioita rakkaudesta käsin ja sillä on valtava vaikutus ihmisiin ja ympärilläolijoihin.

Läsnäoloa saa harjoitella koko elämän ajan, palauttaa aina itsensä takaisin rakkauteen. Elämä tarjoilee mahdollisuuksia eksyä läsnäolosta mieleen, koen, että ne on mahdollisuuksia ja opettajia, eräänlaisia herättäjiä. Kun on esimerkiksi ahdistunut, huolestunut tai ärsyyntynyt, niin se on herätys, että ei ole läsnä, vaan eksynyt reaktioon ja samaistunut siihen. Hengityksellä pääsee takaisin läsnäoloon ja voi huomata, että mikään elämässä ei olekaan oikeastaan niin vakavaa.

Viime vuosina olen ottanut terveentuntuista etäisyyttä siihen, etten ota muiden reaktioita ja mielipiteitä henkilökohtaisesti. Sitäkin on saanut harjoitella, tarkkailen muita ja itseäni, joka tuo helpotuksen, ettei tarvitse mennä draamaan mukaan. Välillä kun olen täysin vapaasti oma itseni tai ilmaisen jotain huolta, mikä saattaa toisissa osua johonkin heidän haavaan, olen saanut kokea ihmisten ikäviä puolia. Olen ottanut tuomitsemiset vastaan, mutta en itseeni ja sitten päästänyt niistä irti. Samoin jos itse reagoin johonkin asiaan negatiivisesti, on se mahdollisuus huomata, mitä itsessäni on vielä kesken.  

On tärkeää opetella pois mielestä ja palata takaisin kehoon ja sydämeen, läsnäolevaan hetkeen, koska tässä hetkessä on kaikki mitä tarvitsemme. Avain elämän haasteisiin ja ihan kaikkeen löytyy läsnäolosta. Tätä kun harjoittelee elämästä tulee keveämpää, kaikella on merkitystä, mutta samalla taas ei ole - se elämän paradoksi, maailma on leikkikenttä!

Alma tekee myös mm. äänimaljahoitoja. Kuva: Eija Huhtikorpi

Joulu ja musiikin voima 

Minulla oli vuosien ajan vastustus joulua kohtaan, mutta koska viime vuosina siitä on karsiutunut kaikki turha hössötys ja materialismi pois, niin olen saanut jouluilon takaisin. Nyt se on merkittävä juhla, saan olla perheen kanssa läsnä ja yhdessä - rauhoittua, meillä ei stressata! Jouluisin olemme aina maalla Pihtiputaalla, järven rannalla, nauttimassa luonnon rauhasta, lumesta, saunasta ja avannosta. Teemme yhdessä ruokia, pelaamme korttia, ja kun mukana on lapsia, niin olemme heidän ilossa ja riemussa mukana.  

Jouluna ilo, rauha ja rakkaus välittyvät, samoin, kuin ne välittyvät musiikissa. Omilta keikoilta saamani palaute kiteytyy tuohon rakkauden kokemukseen, kun minä laulajana olen itsessäni läsnä ja teen, mikä on sieluni tehtävä, niin se välittyy kuulijoihin. Musiikilla on valtava parantava voima.

Minulle laulun sanat ja sanoma, se energia on tärkeä. Laulun täytyy tuoda voimaa, iloa, vapautumista, toivoa ja antaa laajempaa perspektiiviä, jopa elämän haastavimpiin asioihin. Kun itse teen, laulan, soitan tai vain kuuntelen musiikkia aidosti läsnäolevana, on silloin vaikea murehtia mistään. Jouluna ihmiset haluavat kokea sitä samaa, rauhaa, iloa ja rakkautta, meidän syvintä olemusta. Musiikki on yksi tehokas keino palauttaa itsensä läsnäoloon. 

Äitiyden kapea muotti 

Äitiys on ollut minulle haasteellinen asia, vaikka tiedän, että olen hyvä äiti ja minulla on tyttäreni kanssa hyvä suhde, mutta äidille luotu rooli on minulle haastava. Nautin myös omasta ajasta silloin, kun Anya-tytär on isällään. Tuolloin panostan omiin juttuihin, olen läsnä ja täytän omaa rakkauden maljaani, ja kun olen lapseni kanssa, minulla on mitä antaa ja olen todella läsnä hänen kanssaan.

Kamppailen yhteiskunnan luoman ”äiti-roolin” kanssa, että elämään ei mahtuisi muuta kuin lapsi. Anya on lempeä, rauhallinen ja helppo lapsi, olen päässyt siinä helpolla. Vauvavuotena, kun olin koko ajan lapsen kanssa oli vaikea olla läsnä, mutta kun kävin välillä retriiteillä ja otin aikaa itselleni, aloin voimaan paremmin ja tulin myös äitinä paremmaksi.  

Muutenkin monessa asiassa kaipaan paluuta ”ajassa taaksepäin”, sellaiseen yhteisöllisempään elämään, jossa on tukea ja apua, talkoohenkeä ja lapset kasvatetaan yhdessä, eikä tarvitse pärjätä kaikessa yksin.

On kuitenkin omalla vastuulla opetella pyytämään apua, itse kysyn kun sitä tarvitsen ja muilla on vapaus valita, antavatko minulle apua vai ei. Ihmisten tulee osata myös sanoa ei, jos he eivät pysty tai halua auttaa, eikä vain sanoa kyllä vastuudenhalusta. Äitien täytyy tunnistaa itsestään, koska he tarvitsevat apua tai haluavat omaa aikaa, ennen kuin on jo uupunut tai hätätilanne.  

Alma ja Anya-tytär. Kuva: Jemina Rinnetmäki

Onnistumisia ja tulevaisuuden tuulia

”Äiti sinä olet arvokas, kaikki ihmiset ovat arvokkaita” sanoi 4-vuotias tyttäreni Anya, jolloin minulle tuli kokemus, että olen onnistunut jossain, kun lapseni sanoo näin.

Koen onnistumista myös siitä, että olen päässyt keikoille laulamaan omaa musiikkiani ja saan siitä ihanaa palautetta. Kun kuuntelijat ovat oivaltaneet jotain lauluni kautta tai ne ovat koskettaneet heitä syvältä, se tuntuu niin hyvältä - sillä sitä minä todella haluan tehdä. Merkityksellisyyttä tuo myös omien tapahtumien ja retriittien ilmapiirin aistimisen kautta ihmisistä huokuva rauha ja rakkaus, jonka he sitten vielä sanoittavat itsekin palautteissaan. 

Toivon tulevaisuudelta oman sieluntehtäväni toteuttamista, eli paljon työskentelyä musiikin parissa, keikkailua ja oman musiikin julkaisemista. Haluan myös tehdä taidetta ja hoitoja, matkustella ja olla metsissä, luonnossa ja maaseudulla. Haluan hyvän tasapainon tekemisen ja olemisen välille, menee niin helposti jatkuvaksi tekemiseksi, vaikka elämäni onkin täynnä ihania asioita, niin liika on liikaa. Täytyy osata päivittäin pysähtyä ja hengittää.  

Jaetaan rakkautta ja valoa ympärillemme

Marraskuussa syntyneenä haluan muistuttaa, että vaikka ulkona on pimeää ja synkkää, niin valo on meissä ja meidän sydämessä koko ajan. Kun muistamme sen ja palautamme itsemme sydämeen (kokeile kolme syvää hengitystä käsi sydämellä), muistutat itseäsi rakkaudesta ja valosta jota olet, ja joka välittyy sinusta myös muille. Luodaan tähän joulun aikaan yhdessä lisää valoa ja rakkautta, kaikkialle ympärillemme. Lahjoja on ihana antaa ja saada, etenkin pientuottajien, mutta muista, että kaikki mitä etsit ulkopuolelta löytyy sisältäsi

Haluan kiittää kivijalkaliikkeitä ja pienyrittäjiä. Mielelläni tuen heitä ja kannustan muitakin tukemaan. On ihana saada jokaiseen päivään aito ihmiskontakti ja asiantuntevaa apua, ammattitaitoa ja kohtaamisia. 

Kurkkaa Alman joulutarjous AITO-kaupan lukijoille hänen sivuiltaan: https://www.sielunsolina.com/aanimalja

KIRJOITTANUT: Anni Pöyhiä 

Edellinen artikkeli Magnesiumtauraatti – hermoston ja unen hyväksi
Seuraava artikkeli Hehkeä iho ylellisellä luomuseerumilla!