Siirry sisältöön
Echinaforce on oiva itsehoitolääke

Tunnettu ja tutkittu – Echinaforce on oiva itsehoitolääke flunssaa vastaan

Luomulaatuisesta punahatusta uutettu Echinaforce saapui suomalaisten lääkekaappeihin yli 40 vuotta sitten ja monessa perheessä sitä käytetään jo toisessa tai kolmannessa polvessa. Tuoreesta punahatusta valmistettu Echinaforce onkin tutkimustulosten valossa lunastanut paikkansa flunssan itsehoidon klassikkona!
 

Itsehoitolääke on tarkan valvonnan alainenEchinaforce flunssaan

Echinaforce on perinteinen kasvirohdosvalmiste, joka vuodesta 2018 alkaen on luokiteltu itsehoitolääkkeeksi. Echinaforce onkin läpäissyt tiukan seulan, sillä lääkkeet tulevat markkinoille lääkeviranomaisten ennakkovalvonnan kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että myynnissä olevien lääkevalmisteiden teho, turvallisuus ja laatu on arvioitu ja hyväksytty (1). 

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea edellyttää itsehoitolääkkeiltä selkeää merkintää (2). Echinaforce-pakkauksia uudistetaankin paraikaa ja itsehoitolääkemerkinnällä varustetut Echinaforce-pakkaukset tulevat myyntiin vuoden 2020 aikana.
 

Tutkittua tietoa Echinaforcesta

Echinaforcen vaikuttavat ainesosat hankaloittavat flunssaviruksen toimintaa elimistössä. Kliinisissä tutkimuksissa (3) on selvinnyt muun muassa, että Echinaforce ennaltaehkäisee flunssaa parantamalla kehon omaa vastustuskykyä. Sitä käyttävillä nuhakuume osuu kohdalle harvemmin. Echinaforce onkin ainoa markkinoilla oleva itsehoitolääke, joka myös ennaltaehkäisee flunssaa pelkän oireiden lievittämisen sijaan. Jos flunssa kuitenkin iskee, Echinaforce vähentää flunssan oireita ja lyhentää sairastamisen kestoa. Erityisesti Echinaforcesta on hyötyä silloin, kun vastustuskyky on laskenut esimerkiksi stressin vuoksi.
 

Tuoreiden kasvien voimaa modernilta sveitsiläiseltä lääketehtaalta

Echinaforce valmistetaan A. Vogelin lääketehtaalla Sveitsissä, ja siinä käytetty punahattu viljellään luonnonmukaisesti läheisillä rohdoskasviviljelmillä jylhissä vuoristomaisemissa. Perinteikkäät, mahdollisimman tuoreista kasveista tehdyt tuotteet valmistetaan huippumodernein välinein ja menetelmin.

Lisäksi valmisteet käyvät läpi tiukan ja monivaiheisen laatukontrollin. Ahkera tutkimus- ja kehitystyö varmistavat, että niin Echinaforce kuin kaikki muutkin tuotteet ovat tehokkaita ja tasalaatuisia.

Echinaforce on perinteinen kasvirohdosvalmiste flunssan ennaltaehkäisyyn ja tukihoitoon aikuisille ja yli 12- vuotiaille. Sisältää tuoretta kaunopunahatun versoa ja juurta. Jos olet allerginen punahatuille ja/tai mykerökukkaisille tai jos sinulla on jokin etenevä systeeminen sairaus, autoimmuunisairaus, immuunipuutos tai verisairaus, älä käytä tuotetta. Keskustele lääkärin kanssa ennen valmisteen käyttöä, jos sinulla on jokin maksa- tai munuaissairaus, jos olet atoopikko tai olet herkkä saamaan allergisia reaktioita. Käyttö enintään 10 vrk akuuttien oireiden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn enintään 2 kk yhtäjaksoisesti. Ei suositella raskauden tai imetyksen aikana. Tutustu pakkausselosteeseen ennen valmisteen käyttöä. Markkinoija A.Vogel.
1) https://www.fimea.fi/vaestolle/laakkeiden_oikea_kaytto/laakkeet_ja_ravintolisat
2) Fimean määräys 3/2013 Lääkevalmisteen myyntipäällysmerkinnät ja pakkausseloste
3) Lähteet:
M. Jawad, R. Schoop, A. Suter, P. Klein,and R. Eccles: Safety and Efficacy Profile of Echinacea purpurea to Prevent Common Cold Episodes: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial (Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine Volume 2012, Article ID 841315).
Schapowal A, Klein P, Johnston SL. Echinacea reduces the risk of recurrent respiratory tract infections and complications: a metaanalysis of randomized controlled trials. Adv Ther. 2015;32(2):187-200.
 

Tuotetta on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Edellinen artikkeli Nattokinaasi tehostaa verenkiertoelimistön toimintaa