Siirry sisältöön

Artikkelit

RSS
  • Miksi japanilainen nattokinaasi ravintolisä on niin suosittu?
    14 tammikuu. 2025

    Miksi japanilainen nattokinaasi ravintolisä on niin suosittu?

    Nattokinaasi on ruokaperäinen entsyymi, joka on eristetty japanilaisesta perinneruoasta nimeltä natto. Natto valmistetaan fermentoimalla keitettyjä soijapapuja Bacillus subtilis natto -bakteerin avulla. Papuja käytetään noin vuorokausi, kunnes niihin muodostuu tahmea ja venyvä pinnoite. Tahmea lima sisältää erityisen paljon nattokinaasientsyymiä. Nattokinaasi parantaa...

    Lue nyt
  • Terveystrendit 2024, osa 1: hyvinvointi ja terveys
    26 joulukuu. 2023

    Terveystrendit 2024, osa 1: hyvinvointi ja terveys

    Kokonaisvaltainen hyvinvointi on yhä kasvava trendi maailmanlaajuisesti. Ihmiset haluavat ottaa osaa ja vaikuttaa omaan terveyteen, sekä ennalta ehkäistä sairauksien syntymistä. Valintoja tehdään tietoisemmin ja kokonaisuutta hoidetaan laajemmin. Suurin osa vuoden 2024 hyvinvointitrendeistä on ollut pinnalla jo vuosia, mutta uudet tutkimukset...

    Lue nyt
  • Telomeerit -pitkän iän salaisuus?
    26 joulukuu. 2023

    Telomeerit -pitkän iän salaisuus?

    Harva on kuullut telomeereistä, vaikka niitä löytyy kaikista soluistamme. Telomeerit sijaitsevat tumassa kromosomien päissä ja niitä voisikin verrata kengännauhojen päissä oleviin muovivahvikkeisiin. Telomeerit suojaavat kromosomeissa olevaa geneettistä informaatiotamme solunjakautumisen, esim. ihon uusiutumisen, yhteydessä. Tässä prosessissa telomeeri itse lyhenee. Kun telomeerin...

    Lue nyt