Siirry sisältöön
Suomalainen Luuliemijauhe on vuoden 2020 terveystuote

Suomalainen Luuliemijauhe on vuoden 2020 terveystuote

Luuliemen TOP 5 käyttötarkoitusta

Luuliemi omaa pitkän käyttöhistorian, joka yltää jopa yli 2500 vuoden taakse. Siihen aikaan luista haudutettua lientä käytettiin lääkinnällisesti. Sillä huomattiin olevan positiivisia vaikutuksia mm. vilustumiseen ja astmaan. Ensimmäiset merkit käytöstä löytyvät Kiinasta, jossa lientä käytettiin immuniteettia kohottamaan mutta erityisesti suoliston ja munuaisten tukena. Mitä luuliemi on ja mitä se sisältää? Miksi tätä ikiaikaisen vanhaa juomaa on alettu taas käyttämään?

1. Runsaasti ravintoaineita

Luuliemessä on kaikki luun sisältämät ravinteet. Luuliemi on arvokas ravintolisä, sillä keitettäessä luista irtoaa erityisesti suoliston, nivelten, luuston, ihon ja hiusten hyvinvointia lisääviä ravintoaineita. Näitä ovat muun muassa kollageeni, aminohapot sekä mineraalit, mm. magnesium, kalsium, kalium, rauta ja fosfori.

2. Vahvempi suolisto, vahvempi vastustuskyky

Terveellä suolistolla on kokonaisvaltainen vaikutus kehoon, myös immuunijärjestelmään. Esimerkiksi vuotava suoli lisää tulehdustilaa, kun vahingoittunut suolisto päästää haitallisia aineita elimistöön. Kollageeni, gelatiini sekä aminohapot proliini, glutamiini ja arginiini auttavat suolistoa eheytymään ja näin ollen parantamaan vastustuskykyä.

3. Vahva iho, hiukset ja kynnet

Gelatiini ja kollageeni pitävät ihon, hiukset ja kynnet terveinä ja elinvoimaisina. Kollageeni on sidekudoksen proteiini, jonka valmistuskyky ihmiskehossa heikkenee iän myötä. Luuliemellä voi pitää ”ryppyjen hoitokuureja”. Kollageeni-valmisteita käytetään nykyään paljon ihon vahvistamiseen.

4. Nivelille vahvuutta ja voimaa

Gelatiini on myös nivelten rakennusainetta. Se auttaa pitämään nivelemme joustavina. Gelatiinin lisäksi luuliemi on myös hyvä kondroitiinisulfaatin, glukosamiinin ja kollageenin luonnollinen lähde. Liemeen liuenneina ne imeytyvät helposti elimistön käyttöön. Monet isoisistämme ja -äideistämme muistavat, kuinka luulientä keitettiin, jos oli nivelvaivoja tai luunmurtumia.

5. Luustolle

Lujan luuston rakentaminen ei edellytä välttämättä minkään maitotuotteen käyttöä, vaikka näin meitä usein opastetaan. Elimistö ei pysty hyödyntämään yhdellä kertaa suurta määrä kalsiumia, joka on vain yksi luuston rakennuksessa mukana olevista tekijöistä. Luuliemi tekee hyvää kaikille elimistön kudoksille, luusto mukaan lukien. Noin kolmannes luusta muodostuu kollageenista. Luuliemi sisältää sen lisäksi muita luustolle tärkeitä ravinteita helposti imeytyvässä muodossa.

Suomalainen poron luuliemijauhe valittiin yleisöäänin vuoden 2020 terveystuotteeksi. Biomed Oy on valmistanut laadukkaan luuliemen, jota saa AITO-kaupoista pakastejääpaloina sekä helppokäyttöisenä jauheena. Luulientä voi lisätä päivittäin kylmiin ja kuumiin juomiin tai ruokiin.

 

Tuotteita on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

KIRJOITTANUT: Birgit Stenroos, fytonomi

Edellinen artikkeli Terveys- ja hyvinvointitrendit maailmalta 2023, osa 2