Siirry sisältöön
Miksi luulientä pitäisi käyttää?

Miksi käyttää luulientä?

Monissa maissa luuliemibuumi on riehunut jo pitkään. Ravinto ja kauneusalan ammattilaiset ylistävät luuliemen tervehdyttäviä vaikutuksia. Mitä luuliemi sisältää ja miksi tätä ikiaikaisen vanhaa juomaa on alettu taas käyttämään? Syy löytyy sen monipuolisesta ravintosisällöstä.

Ihminen tarvitsee kollageenia moneen paikkaan. Luuliemen sisältämän gelatiinin ja kollageenin on huomattu vahvistavan suoliston kuntoa. Luuliemi on helposti sulavaa ravintoa, joten sen ravinteet imeytyvät helposti elimistön käyttöön.

Terve suolisto imeyttää ruuan sisältämät ravinteet. Useat käyttäjät ovat kertoneet muun muassa rauta-arvojen parantuneen luuliemen käytön seurauksena. Myös suolistobakteereillamme on ilo elää hyvinvoivalla alustalla. Gelatiini ja kollageeni pitävät ihon, hiukset ja kynnet hyvinvoivana. Kollageeni on sidekudoksen proteiini, jonka valmistuskyky heikkenee iän myötä ja se näkyy ihon veltostumisena.

Gelatiini on lisäksi nivelten rakennusainetta. Se auttaa pitämään nivelemme joustavina ja terveinä. Luuliemessä on lisäksi monista niveltuotteista tuttuja kondroitiinisulfaattia ja glukosamiinia. Muita luuliemen vaikuttavia ainesosia ovat eri aminohapot, kuten proliini, glysiini ja arginiini, sekä monet mineraalit, kuten kalsium, fosfori, magnesium ja kalium.

Luuliemen TOP 5 käyttötarkoitusta

  1. Runsaasti ravintoaineita

Luuliemi sisältää kaikki ravinteet, jotka itse luu sisältää. Ravinteikas luuliemi on arvokas ravintolisä, sillä keitettäessä luista irtoaa erityisesti suoliston, nivelten, luuston, ihon ja hiusten hyvinvointia lisääviä ravintoaineita kuten kollageenia, aminohappoja sekä mineraaleja, mm. magnesiumia, kalsiumia, kaliumia, rautaa, fosforia ym. 

  1. Vahvempi suolisto on vahvempi vastustuskyky

Terveellä suolistolla on kokonaisvaltainen vaikutus kehoon, myös immuunijärjestelmään. Esimerkiksi vuotava suoli lisää tulehdustilaa, kun vahingoittunut suolisto päästää haitallisia aineita elimistöön. Kollageeni, gelatiini sekä aminohapot proliini, glutamiini ja arginiini auttavat suolistoa eheytymään.

  1. Vahva iho, hiukset ja kynnet

Gelatiini ja kollageeni pitävät ihon, hiukset ja kynnet terveenä ja elinvoivana. Kollageeni on sidekudoksen proteiini, jonka valmistuskyky ihmiskehossa heikkenee iän myötä. Luuliemellä voi pitää ”rypyt-pois -hoitokuureja”.

  1. Nivelille vahvuutta ja voimaa

Gelatiini on myös nivelten rakennusainetta. Se auttaa pitämään nivelemme joustavina. Gelatiinin lisäksi luuliemi on myös hyvä kondroitiinisulfaatin, glukosamiinin ja kollageenin luonnollinen lähde. Liemeen liuenneina ne imeytyvät helposti elimistön käyttöön.

  1. Luustolle

Lujan luuston rakentaminen ei edellytä välttämättä maitotuotteiden käyttöä. Elimistö ei pysty hyödyntämään yhdellä kertaa suurta määrä kalsiumia, joka on vain yksi luuston rakennuksessa mukana olevista tekijöistä. Luuliemi tekee hyvää kaikille elimistön kudoksille, luusto mukaan lukien. Noin kolmannes luusta muodostuu kollageenista. Luuliemi sisältää sen lisäksi muita luustolle tärkeitä ravinteita helposti imeytyvässä muodossa.

Suomalainen poron luuliemijauhe valittiin yleisöäänin vuoden 2020 terveystuotteeksi! Biomed Oy on valmistanut laadukkaan luuliemen, jota saa terveyskaupoista pakastejääpaloina sekä helppokäyttöisenä jauheena.  Luulientä voi lisätä päivittäin kylmiin ja kuumiin juomiin tai ruokiin. Lataa ilmainen Luuliemiopas tästä.

 

Kirjoittanut: Birgit Stenroos, Fytonomi

 

 

Edellinen artikkeli Pirkko Mannola, 84: Ravintolisistä apua jaksamiseen