Siirry sisältöön
8 tapaa käyttää pyykkietikkaa

8 tapaa käyttää luonnollista pyykkietikkaa

Pyykkietikkaa käytetään nimensä mukaisesti pyykinpesussa, mutta et välttämättä tiennyt, että sillä voi pestä myös saunan tai vaikka wc:n! Pyykkietikkaa löytyy jo miltein joka kodista ja sen suosio vain kasvaa, sillä tuotteen hellävaraisuus ja luonnonmukaisuus viehättää monia.

Pyykkietikka on luonnollinen, vaaraton ja hellävarainen vaihtoehto kemikaalisen huuhteluaineen tilalle ja siksi niin tykätty tuote. Listasimme myös muutaman muun keinon käyttää sitä muussa kodin puhdistuksessa!

 

Pyykkietikan monta käyttömahdollisuutta:

 1. Huuhteluaineen tilalla pyykkiä pestessä pari korkillista.
 2. Saunan pesussa.
 3. Keittiön ja suihkun kaakeleiden pesussa: poistaa kalkkeutumia.
 4. WC:n pöntön puhdistuksessa.
 5. Hanojen puhdistuksessa.
 6. Lattiakaivon puhdistuksessa, kaada suoraan loraus putkiin ja pyyhi pinnat vesiseoksella.
 7. Ikkunoiden ja peilien puhdistuksessa.
 8. Vedellä lantratulla suihkeella voit puhdistaa myös mm. kengistä suolaraitoja!

Huom! Muista aina lantrata pyykkietikka veden kanssa siivouksen yhteydessä, älä laita sitä suoraan pinnoille, etteivät herkät pinnat vahingossa vaurioidu.

 

Etikan historia siivouksessa 

Monelle etikan käyttö on jo ennestään tuttua kodin puhdistuksessa, sillä sitä on käytetty jo vuosikymmeniä siivouksessa – kysy vaikka isovanhemmiltasi. Se on vanhan kansan luottotuote. Etikka on luonnostaan desinfioiva ja happamuutensa vuoksi se poistaa erinomaisesti esimerkiksi kalkkisaostumia.

Aikaisemmin tavallista etikkaa on vain lorautettu pyykinpesukoneeseen pyykkiä pestessä, mutta nyt siihen löytyy oma raikkaalta tuoksuva tuote. Kotimainen Aito Raikas -sarja nimittäin kasvoi yhden tuotteen verran! Nyt perheeseen kuuluu myös piparmintun tuoksuinen pyykkietikka ja siihen kuuluva ekologinen täyttöpakkaus

Aito Raikas pyykkietikka on täysin luonnonmukainen, vegaaninen ja ekologinen pyykkietikka – valmistettu vain vedestä, etikasta ja eteerisestä piparminttuöljystä. Se ei jätä vaatteisiin etikan hajua, vaan miedon ja raikkaan piparmintun tuoksun, joten ei kun pyykkäämään! 

 

Pyykkietikan hyvät puolet:

 • Loihdit pehmeän pyykin
 • Vähennät pyykin sähköisyyttä
 • Poistat hien ja savun hajun vaatteista
 • Poistat pesuainejäämät vaatteista sekä pesukoneesta
 • Kirkastat kirjopyykin
 • Suojaat valkopyykkiä kellastumiselta
 • Ehkäiset saostumien muodostumista.

Ja mikä parasta – kaikki tämä luonnollisesti. Pyykkietikassa ei ole mikromuoveja tai muitakaan ympäristöhaittoja luonnolle tai itsellesi. 

Onko sinulla jokin niksi pyykkietikan käytössä, joka puuttuu listastamme? Kommentoi ja kerro se meille! Laitetaan hyvä kiertämään.

Vähennä kemikaalien käyttöä askel kerrallaan ja kokeile nyt Aito Raikas pyykkietikkaa! Kaikkia Aito Raikas -tuotteita saat tilattua verkkokaupastamme kätevästi kotiin tai voit käydä ostoksilla lähimmässä AITO-kaupassa. Valikoima myymälöissä voi vaihdella.

AITO hyvän olon kauppa
Paremman huomisen puolesta! 

Edellinen artikkeli Nattokinaasi tehostaa verenkiertoelimistön toimintaa