Siirry sisältöön
Suomalaisten suosikkeja nivelterveydelle

Suomalaisten suosikkeja nivelterveydelle

Kollageenia vahvistamaan niveliä 

Kollageenia on runsaasti nivelsiteissä, jänteissä ja luustossa sekä myös ihossa. Koska iho on kehon suurin elin, kollageenia on siinä jopa 70 % ja luuston massasta lähes 30 %. Kollageeni auttaa pitämään nivelet liikkuvina ja joustavina, luustossa se taas vahvistaa iskunkestävyyttä. Iän myötä kollageenin muodostus vähenee, joten ruokavalion täydentäminen kollageenia sisältävillä ravintolisillä voi olla suureksi hyödyksi. Kun kollageeni vähenee kehosta, siitä johtuvia muutoksia voi havaita nivelten jäykkyytenä, jolloin koko kehon joustavuus vähenee ja ”kankeus” lisääntyy. Myös luumassa saattaa pienentyä ja murtumia voi tulla helpommin. Kollageenin vähentyminen vaikuttaa myös ihon kimmoisuuteen, iho veltostuu ja ryppyjä syntyy helpommin. 

Suomalainen poron luuliemi sisältää luonnollista kollageenia 

Luuliemi sisältää kaikki ravinteet, jotka itse luu sisältää. Ravinteikas luuliemi on arvokas ravintolisä, sillä keitettäessä luista irtoaa erityisesti suoliston, nivelten, luuston, ihon ja hiusten hyvinvointia lisääviä ravintoaineita, kuten kollageenia, aminohappoja sekä mineraaleja, mm. magnesiumia, kalsiumia, kaliumia, rautaa, fosforia ym. Luuliemi on myös hyvä kondroitiinisulfaatin, glukosamiinin luonnollinen lähde. Liemeen liuenneina ne imeytyvät helposti elimistön käyttöön.

Lujan luuston rakentaminen ei edellytä välttämättä maitotuotteiden käyttöä, vaikka näin meitä usein opetetaan.
Elimistö ei pysty hyödyntämään yhdellä kertaa suurta määrää kalsiumia, joka on vain yksi luuston rakennuksessa mukana olevista tekijöistä. Luuliemi tekee hyvää kaikille elimistön kudoksille, luusto ja nivelet mukaan lukien. 
Luuliemijauhetta on saatavana myös valmiiksi maustettuna kurkumiinilla, inkiväärillä ja chilillä.  

Kurkumiini hillitsee kipuja nivelissä 

Kurkumaa pidetään luonnollisena tulehdusten hillitsijänä. Se saattaa lieventää niveltulehdukseen liittyviä oireita, eritoten kipua. Joidenkin tutkimusten mukaan, kurkuman on todettu vähentävän nivelsairauksista johtuvia kipuja jopa yhtä hyvin, kuin ibuprofeiinin. Ainakin niiden, joilla herkän vatsan vuoksi on haitallista käyttää tulehduskipulääkkeitä, kurkumiinivalmisteet on kokeilemisen arvoinen vaihtoehto 

Kurkumiini ja kurkuminoidit ovat kurkumakasvin aktiivisia ainesosia, jotka sisältävät sen tärkeimmät terveyshyödyt. Kuitenkin tuoreessa tai maustejauheessa kurkumiinin pitoisuus on varsin alhainen. Jos halutaan kaikki antioksidantti ja tulehdusvastaiset vaikutukset, ei riitä, että käyttää sitä mausteena. Ravintolisissä käytetyillä vahvoilla uutoksilla voidaan maksimoida terveysvaikutukset. 

Tutkittu ja dokumentoitu Biomedin Vahva Kurkumiini BCM 95® uute sisältää kurkumauutteen lisäksi kurkuman omia eteerisiä öljyjä, jotka parantavat ratkaisevasti sen bioaktiivisuutta, vahvuutta ja imeytyvyyttä.  

Kirjoittanut: Birgit Stenroos / Fytonomi 

Kysy tuotteita lähimmästä AITO-kaupastasi tai tutustu Biomed Luuliemijauhe ja Biomedin Vahva Kurkumiini tuotteisiin verkkokaupassa! 

Edellinen artikkeli Niasiiniamidi - kosmetiikan uusi superaine
Seuraava artikkeli Magnesiumtauraatti – hermoston ja unen hyväksi