Siirry sisältöön
Luonnolliset tuoksut kehon, mielen ja kodin hyvinvointiin

Luonnolliset tuoksut kehon, mielen ja kodin hyvinvointiin

Aromaattiset luonnon tuoksut eli eteeriset öljyt tarjoavat monia eri käyttömahdollisuuksia. Niiden vaikutuksia on hyödynnetty kautta aikojen niin terveyden, hyvinvoinnin kuin kauneuden tukena. Nykypäivänä niitä käytetään monipuolisesti esim. tuoksulyhdyissä, hieronnoissa, pyykkietikan ja kotikosmetiikan valmistamisessa, ihon hoidossa, tunnelman nostamisessa tai esim.  työtehon parantamisessa.

Frantsilan valikoimasta löytyy 36 aitoa eteeristä öljyä. Jokaisella niistä on omat tietyt yksilölliset vaikutukset. Ne vaikuttavat ihmiseen joko hengityksen tai ihon kautta. Kun mieli on maassa ja väsyttää, niin rosmariini auttaa. Kun on tukkoinen olo, eukalyptus tuo helpotusta. Sitruuna parantaa työtehoa ja kataja auttaa kipeytyneitä lihaksia. Yhdessä eteerisessä öljyssä on useita vaikuttavia tuoksukomponentteja, jolloin yhdellä öljyllä voi olla useampia käyttötarkoituksia. Esimerkiksi laventeli auttaa niin unen tuloa kuin hoitaa auringon polttamaa ihoa.

Aidot eteeriset öljyt ovat äärimmäisen tiiviitä, voimakkaita ja riittoisia aineita. Muutama tippa riittää tunnelman luomiseen huoneilmassa, tuomaan apua hieronnassa tai raikastamaan pyykkietikan tuoksun. Voimakkuuden takia niitä ei pidä käyttää sisäisesti ja ihollekin laitettaessa ne on syytä laimentaa johonkin perusöljyyn (esim. auringonkukkaöljy). Nyt syksyn pimetessä kannattaa tulla tutustumaan Frantsilan eteerisiin öljyihin ja niiden monipuolisiin käyttömahdollisuuksiin ja hakea näin pirteyttä ja iloa AITO-kaupasta. Tervetuloa!

 

KIRJOITTANUT: Timo Mantere

Tuotteita on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Edellinen artikkeli Pirkko Mannola, 84: Ravintolisistä apua jaksamiseen