Yrttiuutteista apua stressaantuneille

Yrttiuutteet tarjoavat pehmeän mutta nopeasti tehoavan keinon hoitaa jännittynyttä, rauhatonta ja stressaantunutta mieltä.

Yrttien uuttaminen rohdokseksi on ikivanha menetelmä, jonka hyödyllisyyden nykytiede on osoittanut. Uutteessa kulloinkin vaikuttavan aineen biologinen hyötyosuus (eli se määrä, joka vaikuttavasta aineesta imeytyy verenkiertoon) on suuri, ja se myös vaikuttaa nopeasti. Uutteet ovat luonnonmukaisia, eivätkä sisällä turhia lisäaineita. Niitä on mahdollista annostella tippoina eri tavoin, yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Kaurasta valmistettu uute, Avena Sativa, on kehitetty voimistamaan kauran rauhoittavaa vaikutusta. Kemiallisesti kauran rauhoittava ominaisuus perustuu gramiini-nimiseen alkaloidiin. Avena Sativaa voidaan käyttää ”jännittäjän tippoina” päiväaikaan ja ”unentulotippoina” iltaisin.

Orapihlajaa on käytetty sydäntä vahvistavana rohtona jo 1400-luvulta lähtien. Crataegus on orapihlajauute, jota voidaan käyttää ”sydäntippoina” niin hermostoperäisiin kuin ikääntymisestäkin johtuviin sydänalan oireisiin. Orapihlaja rauhoittaa silloin, kun uni ei tahdo tulla tai hermostuttaa. Crataegus sopii hyvin myös vaihdevuosituntemusten ja työstressin lieventäjäksi.

Etelä-Amerikasta kotoisin olevaa kärsimyskukkaa (Passiflora incarnata) ovat intiaanit perinteisesti käyttäneet hermojen rauhoittamiseen. Passiflora tasoittaa mielentilaa ja siten parantaa nukahtamisvalmiutta. Passiflora auttaa myös uudelleen nukahtamisessa, jos levottomat ajatukset herättävät kesken unen (siksi sitä on aina omalla yöpöydällänikin). Passifloraa voi käyttää myös päivällä, sillä se rauhoittaa ilman tokkuraista oloa.

Kysy lisää tuotteista lähimmästä Luontaistuntija-myymälästä!

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 1.9.–28.9.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Nautitaan syksystä terveinä!
Omia ravintovarastojaan kannattaa alkaa täydentää ajoissa, vaikka kesän jälkeen tuntuisi vielä virtaa riittävän. Kestää...
Lue
Kananmunasta nopea ja vastuullinen vaihtoehto niveltesi hyvinvointiin
Jo vuosikymmenten ajan niveltuotteet ovat sisältäneet perinteisiä nivelille tärkeitä aineosia, kuten...
Lue