Ylitä vaihdevuodet vaivatta

Vaihdevuodet ovat luonnollinen vaihe jokaisen naisen elämässä. Kuumat aallot, mielialanvaihtelut, yöhikoilu ja unihäiriöt latistavat elämänlaatua – joidenkin kohdalla enemmän ja joidenkin vähemmän. Kyse ei kuitenkaan ole sairaudesta, vaan kehon luonnollisesta sopeutumisesta estrogeenin määrän hiipumiseen. Vaihdevuodet ovat luonnollinen muutostila, jota voi tukea luonnollisin keinoin. Tässäkin kohtaa avainasemassa on liikunnan ja monipuolisen ruokavalion pohjustama stressitön elämäntapa.

Aasialainen ruokavalio ei sisällä puhtaita soijan isoflavoneja

Vaihdevuosioireiden voimakkuudessa esiintyy suuria kulttuurien välisiä eroja. Jo vuosikymmeniä sitten havaittiin, että Aasian maiden naiset kärsivät hyvin harvoin kuumista aalloista ja mielialanvaihteluista. Sen uskottiin johtuvan ruokavalion sisältämästä soijasta ja edelleen soijan kasviestrogeeneina tunnetuista ns. isoflavoneista. Pian soijapavuista alettiinkin eristää puhtaita isoflavonijakeita.

Vaan toimivatko soijasta eristetyt yksittäiset aineosat? Monet tieteelliset tutkimukset antavat soijan isoflavoneille tylyn tuomion; ei. Toisaalta eihän Aasian maissa nautita kemiallisesti puhdistettuja, yksittäisiä isoflavoneja, vaan perinteisin tavoin ravinnoksi valmistettua soijaa.

Todellinen apu soijan luonnollisesta kokonaisuudesta

”Aasialaista syndroomaa” oli mietittävä uudesta näkökulmasta. Soijapapu tunnetaan yhtenä kasvikunnan rikkaimmista ravintoaineista. Oli sittenkin hassua rikastaa vain yksittäisiä aineosia sillä kustannuksella, että samalla poistettiin kymmeniä muita tehoaineita. Tähän luonnolliseen kokonaisuuteen ja monipuolisuuteen perustuu soijan tofu-uutteesta valmistettu ravintolisä, Femarelle.

Femarelle on tarkoitettu 45+ naisille elämänlaadun parantamiseen. Femarelle sisältää vakioitua DT56a-uutetta, joka tuotetaan jäljittelemällä perinteistä soijan tofun valmistusta. Ainutlaatuisen valmistustavan tarkoitus on vahvistaa tiettyjä aktiiviaineita, mutta samalla säilyttää soijan rikas monipuolisuus ennallaan. Uute valmistetaan tarkkaan valituista, ei geenimuunnelluista soijalajikkeista.

Ainutlaatuinen luonnollinen SERM-valmiste

Femarelle ei ole soijan isoflavonivalmiste. Femarelle on soijan tofu-uutteeseen perustuva ns. phyto-SERM –valmiste; kasviperäinen selektiivinen estrogeenireseptorin muuntelija (selective estrogen receptor modulator).

Estrogeenireseptoreja on kaikkialla naisen kehossa. Sijainnista ja vaikutuskohteesta riippuen ne vaikuttavat mm. lämmönsäätelyyn, mielialaan, vireystilaan ja kohdun kudoksiin. Hedelmällisessä iässä estrogeenin ja reseptorien yhteistoiminta ylläpitävät mm. normaalia kuukautiskiertoa. Keskimäärin 50 vuoden iässä estrogeenin tuotto hiipuu ja lakkaa vähitellen kokonaan. Tästä on seurauksena reseptorien ”tyhjäkäynti”, joka ilmenee yleisinä vaihdevuosioireina.

SERM-valmisteet ovat eräänlaisia estrogeenin matkijoita. Ne eivät sisällä estrogeenihormonia, mutta niillä voidaan hämätä estrogeenireseptoreja, jolloin myös vaihdevuosioireet lievittyvät. SERM-valmisteiden ainutlaatuisuus on siinä, että ne aktivoivat valikoiden vain tiettyjä kehon estrogeenireseptoreja. Esim. lämmönsäätely ja mielialanvaihtelut tasoittuvat, mutta kohdun tai rintojen kudokset eivät reagoi. Hormonikorvaushoidoissa käytetyt estrogeeni ja progesteroni eivät valikoi kohdesoluja. Huolimattomalla hormonikorvaushoidolla saattaa siksi olla myös epäedullisia vaikutuksia.

81 % käyttäjistä kokee merkittävän muutoksen

Femarellen tehon todisteena on vahva tuotekohtainen kliininen näyttö. Tutkimusten mukaan 81 % Femarellen käyttäjistä huomaa eron lähtötilanteeseen jo 2 – 4 viikon säännöllisen käytön myötä. Tuotteen toimivuudesta kertoo myös sen huima suosio jo 15 maassa ympäri maailmaa.

Tutkitusti turvallinen

Tutkimukset ovat osoittaneet, että Femarellen säännöllinen, pitkäaikainen käyttö ei vaikuta veren hyytymistekijöihin, ei lisää estrogeenin tuottoa, ei vaikuta maksan, munuaisten eikä kilpirauhasen toimintaan eikä aiheuta muutoksia kohdun tai rintojen kudoksissa. Femarellen käyttäjä voi siis nauttia paremmasta elämänlaadusta levollisin mielin. Tuotetta ei kuitenkaan tule käyttää yhdessä hormonikorvaushoitojen, paikallisestrogeenien tai muiden SERM -valmisteiden kanssa.

Lehden muita artikkeleita

Voiko aivojen hyvinvointiin vaikuttaa itse?
Uusi Neuroglandin Forte huolehtii aivojen rasvatasapainosta Fosfolipidit Aivot muodostuvat pääasiassa rasvasta (60...
Lue
Kaamosväsymystä vastaan- VitaVoima
Aina hyvinkään koostettu ruokavalio ei sisällä riittävästi vitamiineja tai hivenaineita. Myös hyvien rasvahappojen...
Lue
Uudentyyppinen kalaöljyvalmiste
Vuosituhansia sitten Suomessa normaali aikuinen söi kalaa päivittäin kilon verran ja käytettyjä kalalajeja oli useita....
Lue