Yhtä luonnollinen kuin oikea kala

Rasvaista kalaa tulisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksen mukaan. Useissa perheissä kalaa ei löydy ruokalautaselta näin usein. Kalapuikkojen syöntiä ei pidä laskea kalan syöntikertoihin niiden vähäisten rasvahappomäärien vuoksi. Jos et syö kalaa vähintään kahta kertaa viikossa, luonnollinen kalaöljy jonka rasvahappokoostumus on sama kuin oikean kalan, on turvallinen tärkeiden rasvahappojen saannin täydentäjä.

Kalan ravintosisällöllä on tärkeä merkitys sen terveysvaikutusten kannalta. Kala sisältää EPA- ja DHA-rasvahappojen lisäksi muita terveyttä edistäviä rasvahappoja. Tiivistetyistä eli konsentroiduista kalaöljyistä nämä muut rasvahapot poistetaan. Eskimo®-kalaöljyjen koostumus sitä vastoin vastaa täysin oikean kalan rasvahappokoostumusta, eikä sitä ole muokattu kemiallisesti. Eskimo®-valmisteissa on säilytetty oikean kalan rasvahappojen moninaisuus.

Vaatimukset ylittävää laatua

Naapurimaissamme Ruotsissa ja Norjassa lehtien otsikoihin ovat nousseet kalaöljyjen korkeat peroksidimäärät. Kalaöljyvalmisteissa havaittiin runsasta vapaiden radikaalien määrän kasvua tuotteiden avaamisen jälkeen. Kansankielellä puhutaan öljyn härskiintymisestä. Tätä ongelmaa ei ole Eskimo®-kalaöljyillä, sillä patentoitu Pufanox-antioksidantticomplex pitää ne täysin stabiileina eli härskiintymättöminä myös avaamisen jälkeen sekä elimistössä. Eskimo®-kalaöljyt on todettu useissa kansainvälisissä testeissä kaikkein stabiileimmiksi kalaöljyiksi. Niiden todettiin olevan 10-200 kertaa stabiilimpia kuin muut testeissä mukana olleet kalaöljyt. Kalaöljyn stabiilius on tärkeää, jotta elimistön solut voivat hyödyntää sitä. Stabiilin öljyn maku on miellyttävän neutraali, eikä se aiheuta kalaisia röyhtäyksiä.

Tärkeää on myös kalaöljyvalmisteen puhtaus niin että siinä ei ole ympäristömyrkkyjäämiä. Ruotsin elintarvikeviraston testissä Eskimo® oli puhtain kalaöljy. EU:n asettamat sallitut dioksiini- ja PCB-pitoisuusrajat Eskimo®-kalaöljyt alittavat peräti 60 prosentilla.

Friend of the Sea -ympäristösertifikaatti

Monin paikoin ryöstökalastus eli kalakannan säilymisestä piittaamaton liikakalastus on vakava ongelma. Eskimo®-valmisteet ovat saaneet Friend of the Sea -ympäristösertifikaatin tunnustuksena ympäristöystävällisistä kalastus- ja tuotantomenetelmistä. Sarjan valmisteissa käytettävän kalan alkuperä on täysin jäljitettävissä aina kalastusalukseen ja -hetkeen asti. Kalastuksessa käytetään sopimustoimittajan omia aluksia ja kalastuskiintiöiden täyttymistä valvotaan GPS-paikantimin. Tuotanto tapahtuu katkeamattomassa ketjussa, tarkan valvonnan alaisena, omissa tuotantolaitoksissa.Sopimustoimittajan alukset palaavat satamaan joka ilta, mikä takaa kalan tuoreuden. Vain neljän tunnin kuluessa alusten satamaan saapumisesta kalat valmistetaan raakaöljyksi.

Omat tuotteet vauvasta vaariin

Eskimo®-sarjasta löytyy oma tuote jokaiselle perheenjäsenelle. Eskimo® Kids on tutti-frutin makuinen Omega-3-6-9 + D ja E-vitamiini -valmiste lapsille aina 1-ikävuodesta alkaen. Herkullista Eskimo® Kidsiä voi käyttää myös D-vitamiinitippojen rinnalla. Eskimo® Brainsharp on asiantuntijoiden erityisesti aivojen ja silmien hyvinvointiin kehittämä moniöljyvalmiste (kala-rapsi-jättihelokki), joka sisältää Omega-3-6-9-rasvahappoja, D- ja E-vitamiinia sekä ubikinonia. Brainsharp on aivotoimintaa tukevana erityisesti iäkkäiden, opiskelijoiden ja psyykkisesti kuormittavaa työtä tekevien suosioissa. Sen silmiä ja näkökykyä suojaava ominaisuus on hyödyksi näyttöpäätteellä työskenteleville ja autoilijoille. Sarjan perustuote Eskimo®-3 sisältää kalaöljyä ja E-vitamiinia, ja on hyvä valinta sydänterveyttä tukemaan sekä nivelvaivojen tai muiden tulehdustilojen yhteydessä. Valmisteet ovat turvallisia myös raskauden ja imetyksen aikana käytettäväksi, jolloin rasvahappojen tarve on kaksinkertainen normaalisuosituksiin verrattuna.

Lehden muita artikkeleita

Ikipirteä Pirkko Mannola, 75
Näyttelijä painaa äärirajoilla Pirkko Mannola näyttää suorastaan uskomattoman pirteältä, vaikka valitteleekin...
Lue
Life Extension -tuotteita Luontaistuntijalta
Life Extensionin tuotteet ovat jo pitkään olleet erityisesti ravitsemusalan ammattilaisten ja muutoin terveystietoisten...
Lue
Superlaatua hyvinvointimme tueksi
Rasvaliukoiset, hyvin imeytyvät A- ja D-vitamiinit A- ja D-vitamiinit ovat rasvaliukoisia vitamiineja ja imeytymisen...
Lue