Vuoden 2016 terveystuote avuksi kuiville ja väsyville silmille

Hiekan tunne, polttelu ja silmien jatkuva vuotaminen ovat tyypillisiä kuivasilmäisyyden oireita. Silmät kuivuvat naisilla vaihdevuosien myötä. Kiusa ei silti riipu iästä eikä sukupuolesta. Ongelma on tuttu myös nuorille piilolinssien käyttäjille, näyttöpäätetyötä tekeville ja erityisesti silmän laserleikkauksesta toipuville.

Tyrniöljy on tutkitusti täydellistä täsmäravintoa silmien limakalvoille

Tyrniöljyn terveysvaikutuksia on hyödynnetty Kiinassa jo tuhansien vuosien ajan. Nykyisin öljyn käytölle on myös vahvat tieteelliset perusteet. Tutkimusten mukaan tyrniöljy sisältää useita limakalvoille tärkeitä ravintoaineita; laajan kirjon hyviä rasvahappoja, kasvisteroleita, karotenoideja ja E-vitamiiniaktiivisia tokoferoleja. Parasta limakalvojen täsmäravintoa on ns. kaksoistyrniöljy. Öljy, joka sisältää tasapainoisessa suhteessa sekä tyrnin hedelmälihaöljyä että siemenöljyä ja siten kaikki em. luonnolliset tehoaineet.
 

Avuksi laserleikkauksen kuivattamille silmille

Silmien taittovirheleikkaukset ovat nykyisin hyvin yleisiä rutiinitoimenpiteitä. Laserleikkauksella pääsee eroon silmälaseista, mutta ikävänä seurauksena on silmien voimakas kuivuminen. Oire on onneksi tilapäinen ja hellittää keskimäärin 2–4 kk kuluessa. Ei kuitenkaan aina.

Tyrniöljyn nauttiminen on hyvä tuki kroonisiin, mutta myös tilapäisiin kuivuusongelmiin. Monet silmälääkärit suosittelevat aloittamaan kaksoistyrniöljyn nauttimisen jo 1–2 kk ennen leikkausta.Tämä on tyypillinen aika öljylisän vaikutusten ilmenemiselle. Käyttöä jatketaan vähintään 2 kk ajan leikkauksesta tai tarpeen mukaan. Moni ottaa tyrniöljyn säännölliseen käyttöön, koska sillä on upeita positiivisia ”sivuvaikutuksia” kaikille muillekin limakalvoille.
 

Kiusana lukiessa rasittuvat ja väsyvät silmät?

Näön heikkeneminen ja silmien väsyminen lukiessa ovat luonnollisia ikääntymisilmiöitä. Luteiini ja zeaksantiini ovat silmän toiminnalle välttämättömiä luonnollisia aineosia. Ne muodostavat ohuen kerroksen silmän pohjassa olevan verkkokalvon pinnalla. Runsaiten niitä on silmän tarkan näkemisen keskuksessa, makulassa. Luteiinin ja zeaksantiinin määrä silmässä vähenee luonnostaan iän myötä. Käytännössä se ilmenee tarkan näkemisen kyvyn heikkenemisenä kiireisen päivän jälkeen ja etenkin hämärässä. Silmän ravintoaineiden saanti ravinnosta korostuukin erityisesti yli 50 v. iässä.
 

Omega7-Eye; erikoistuote silmien limakalvoille ja näkökyvylle

Omega7-Eye on ainutlaatuinen yhdistelmä tutkittua SBA24-kaksoistyrniöljyä sekä samettikukan luteiinia ja zeaksantiinia. Yhdistelmä sisältää luonnollisia ravintoaineita koko silmän tarpeisiin. Kehomme valmistaa tyrniöljyn beetakaroteenista A-vitamiinia, joka ylläpitää silmien limakalvojen hyvinvointia ja edistää näön pysymistä normaalina. SBA24-kaksoistyrniöljyn vaikutukset silmän limakalvojen kosteuttamiseen on osoitettu tieteellisessä tutkimuksessa*.

Palkittujen Omega7-Eye -kapseleiden suosio ei perustu yksin ainutlaatuiseen koostumukseen ja tieteellisiin tutkimuksiin. Yhä useampi käyttää tuotetta säännöllisesti ja suosittelee sitä ystävilleen erinomaisten kokemusten takia. Omega7-Eye -kapselit ovat 100 % kasviperäisiä ja sopivat myös vegaaneille.

 

*) Larmo P. et al. Oral sea buckthorn oil attenuates tear film osmolarity and symptoms in individuals with dry eye, Journal of Nutrition 2010; 140(8):1462-8.

Tuotetta on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntijan Joulupuoti
Luomu raakamakeiset juhlapöytään! Govinda raakamakeispallot Herkut naposteluun ja leivontaan! Luomu kivetön...
Lue
Terveystuotealan vuoden 2017 voittajat on valittu!
Vuoden 2017 Terveystuote: Probiootti comp (Suomen Bioteekki) Tasapainoa ja hyvinvointia Sinulle. Neljä tutkittua...
Lue
Joulukuun tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 25.11.–23.12.2016 tai niin kauan kuin tuotteita riittää....
Lue