Voisiko ulkoinen glukosamiini auttaa? Nivelkipu – lihassärky – jomotus

Koko ajan kasvava joukko ihmisiä kärsii nivelkivuista, jotka rajoittavat normaalia elämistä ja pahimmillaan tekevät arkipäivästä yhtä tuskaa.

Nivelet tekevät mahdolliseksi luidenväliset liikkeet ja sen, että voimme liikutella, kiertää ja taivuttaa kehoamme.

Nivelrusto eli nivelpinta kuluu ajan myötä. Tämä tarkoittaa sitä, että luiden päät eivät ole enää niin hyvin suojattuja, jolloin liikkeen aiheuttama kitka aiheuttaa epämukavuutta ja kipua.

Kuntoilijoilla ja muilla, joiden nivelet ovat päivittäin kovassa rasituksessa, kohdistuu niihin jatkuvasti toistuvia liikkeitä, jotka kuluttavat nivelpintoja epämiellyttävine seurauksineen.

Glukosamiinia on kaikista kehon kudoksista eniten nivelissä. Useat tutkimukset osoittavat glukosamiinin huolehtivan nivelien nestetasapainosta niin, että rustot eivät kovetu ja kulu. Monet lääkärit määräävät potilailleen sisäisesti nautittavia glukosamiinivalmisteita palauttamaan nivelten toimintakykyä, ruston plastisuutta ja kosteustasapainoa.

Lisää tehoa ulkoisesti käytettävillä glukosamiinivalmisteilla

Italialaisen NO-DOL glukosamiini-nivelvoiteen tehoa on tutkittu* kliinisesti, ja siitä on tullut monien nivelvaivoista kärsivien suosikkivoide päivittäiseen käyttöön.

Allergiatestatussa ja migrobiologisesti tutkitussa voiteessa on glukosamiinin ja MSM-rikin lisäksi pajunkuoriuutetta, pirunkouraa, lääkeaaloeta ja alppiarnikkia, joilla on suojaava ja kipua rauhoittava yhteisvaikutus. Voide on 100 ml:n tuubissa, imeytyy helposti, on rasvatonta, eikä tahraa tai värjää.

Suosittu yhdistelmä ongelmanivelien hoitoon on nivelvoide yhdessä lääkeaaloe-pohjaisten, NO-DOL glukosamiini-MSM-yhdistelmäkapselien tai liuoksen kanssa.

Kipuja voi lievittää vahvalla, pirunkourauutegeelillä. NO-DOL kipugeeli virkistää ja lievittää akuuteissa tai kroonisissa lihas- ja nivelkiputiloissa (urheilu- ja rasituskivut, ruhjeet, niska- ja selkäkivut, jännetulehdukset, nyrjähdykset, venähdykset jne.). Pirunkoura tunnetaan voimakkaana anti-inflammatorisena eli tulehdusta ehkäisevänä luonnonaineena. Geeli (100 ml:n tuubissa) sisältää pirunkouran lisäksi myös muita kipua ja jännitystä lievittäviä luonnollisia aineita, kuten rosmariinia, talvikynteliä ja mentolia.

Ulkoiset NO-DOL valmisteet on hyväksytty EU:ssa lääkinnällisiksi laitteiksi. Niitä käytetään myös joidenkin maiden hoitolaitoksissa, joissa halutaan vähentää särkylääkkeiden ja niitä sisältävien ulkoisten kiputuotteiden käyttöä.

*Glukosamiini-nivelvoidetutkimus NIVELNESTE RUSTO

 

NO-DOL glukosamiinivoide-kaksoissokkotutkimuksessa(kesto 2 viikkoa/10 hoitokertaa) selvitettiin voiteen terapeuttinen teho yhdistettynä ultraäänihoitoon. 64 eri-ikäistä, polvinivelrikosta kärsivää mies- ja naispotilasta, joiden sairaus oli kestänyt vähintään puoli ja enintään kahdeksan vuotta, jaettiin kahteen ryhmään. Toista hoidettiin NO-DOL nivelvoiteella ja ultraäniterapialla. Verrokkiryhmää hoidettiin lumevoiteella (parafiinöljy) ja ultraääniterapialla. Tulokset määritettiin anamneesilla, kliinisellä kaaviolla ja röntgen- ja ultraäänikuvilla.

 

Tutkimuksessa vertailtiin aikaa, joka kului 25 metrin kävelemiseen, tuolilta nousemiseen tukematta käsillä ja kiputuntemusta (Analogic Visual Scale, 0–100 mm), ennen ja jälkeen hoitoa.  Tutkimuksen tuloksiin perustuva kaavio (alla) havainnollistaa sen, että NO-DOL nivelvoide yhdessä ultraääniterapian kanssa oli merkittävästi tehokkaampaa kuin pelkkä ultraäänihoito (ja plasebo).

Lehden muita artikkeleita

Suolisto kuntoon
Suolisto on terveytemme kehto. Nyt on aika laittaa suolisto kuntoon, näillä ohjeilla se onnistuu. Suoliston...
Lue
Suomalainen piigeeli on hellinyt vatsoja jo vuosia
Monet kärsivät happamista röyhtäisyistä ja närästyksestä, jotka voivat johtua vatsahapoista. Vatsalaukussa muodostuvat...
Lue
Rauta on välttämätön hivenaine
Raudan imeytymistä edistävät aterialla syöty liha tai kala sekä C-vitamiini. Eläinkunnan tuotteiden (liha, kala ja...
Lue