Voiko aivojen hyvinvointiin vaikuttaa itse?

Etenevät muistisairaudet ovat hälyttävästi lisääntymässä. Pienetkin vauriot aivokudoksessa saattavat häiritä hermosolujen eli neuronien välisiä yhteyksiä ja heikentää aivojen toimintakykyä. Lisäksi vähäisetkin myrkkymäärät, kemiallisesti sopimattomat aineet ja epätasapaino solujen kemiallisessa tilassa voivat huomattavasti haitata aivojen toimintaa. Alzheimerin tautiin tai dementiaan sairastuvien määrän arvioidaan kaksinkertaistuvan parissa vuosikymmenessä. Yhä nuoremmilla esiintyy hermoston häiriöistä kertovia merkkejä kuten kohtuutonta väsymystä, uupumusta, keskittymiskyvyn puutetta, masennusta ja ahdistuneisuutta. Syitä tähän löytyy unen ja liikunnan puutteesta ja elämän stressitekijöistä, mutta taustalla voi olla myös häiriö aivojen hermosolujen solukalvojen rasvatasapainossa.

Uusi Neuroglandin Forte huolehtii aivojen rasvatasapainosta

Fosfolipidit

Aivot muodostuvat pääasiassa rasvasta (60 % aivojen kuiva-aineesta), joten rasvalla on suuri merkitys aivotoiminnalle. On huomattu, että pienikin rakenteellinen muutos aivojen fosfolipideissä saa aikaan huomattavan muutoksen aivojen toiminnassa. Fosfolipidit ovat ns rakennelipidejä, eli niistä rakentuvat mm kaikki solukalvot, sekä ihmisillä, eläimillä että kasveilla. Koska kasvikunnan ja eläinkunnan fosfolipidit eroavat huomattavasti toisistaan, Neuroglandin Forte sisältää myös eläinkunnan fosfolipidejä. Ne vastaavat parhaiten ihmisten fosfolipidiprofiilia. Iän myötä heikkenee elimistön kyky muuttaa kasviöljyistä saatavia välttämättömiä rasvahappoja linolihappoa ja alfalinoleenihappoa pitempiketjuisiksi rasvahapoiksi, joita aivot tarvitsevat. Joskus tämä muuntamisprosessi on jo synnynnäisesti tavallista tehottomampaa. Näissä tilanteissa on tarpeen saada näitä tärkeitä aivojen rakennusaineita valmiissa muodossa eläinperäisinä fosfolipideinä.

Fosfoseriini

Aivoja hellivien rasvojen riittävä saanti ravinnosta voi väliaikaisesti tai pysyvästi olla vaikeaa. Ihmisen ikääntyessä aivosolut alkavat menettää fosfolipidejä, mm. fosfoseriiniä, joka on yksi viidestä solukalvoissa esiintyvistä rasva-aineista. Useiden tutkimusten mukaan fosfoseriini paransi numero-, nimi- ja kasvomuistia, sekä muuta lähimuistia. Se lisäsi myös ikääntyvien ihmisten henkistä vireyttä.

Pellavansiemenöljy

Pellavansiemenöljy sisältää runsaasti omega-3- (alfalinoleenihappo), ja omega-6- (linolihappo) rasvahappoja. Näitä rasvahappoja kaikkien ihmisten on välttämättä saatava ruuasta, koska elimistö ei niitä valmista. Ne ovat tärkeitä solukalvojen rakennusaineita, jotka vaikuttavat suotuisasti verenkiertoelimistön sekä myös ihon kuntoon. Alfalinoleenihappo auttaa myös ylläpitämään veren normaalia kolesterolitasoa. Korkea kolesteroli on sydän- ja verisuonisairauksien sekä dementian riskitekijä.

Resveratroli

Resveratroli on useissa kasveissa esiintyvä fenoliyhdiste, jota on löydetty erityisesti punaisista ja sinisistä rypäleistä sekä puolukoista, mustikoista ja karpaloista. Rypäleet tuottavat resveratrolia ilmeisesti suojautuakseen sienitaudeilta. Ranskalaisten huomattavan alhaisen sydän- ja verisuonitautiesiintyvyyden on selitetty johtuvan heidän runsaasta punaviinin kulutuksestaan. Resveratroli on yksi rypäleiden voimakkaimmista terveyttä edistävistä polyfenoleista, joka läpäisee veri-aivoesteen. Resveratroli luetaan hermostoa säästäviin yhdisteisiin ja se on herättänyt mielenkiintoa mm. muistisairauksien ehkäisyn kannalta. Aineella on monia hyödyllisiä vaikutuksia, mutta aivojen kannalta voi keskeistä olla neuroinflammaation (hermosolujen tulehduksen) vähentyminen. On myös näyttöä sitä, että se auttaa hermosoluja kestämään hapenpuutteessa paremmin ja selviämään aivohalvauksesta vähemmin vaurioin.

E-vitamiini

E-vitamiini on yksi tärkeistä rasvaliukoisista vitamiineista, ja se toimii elimistössä antioksidanttina. Se suojelee soluja hapetusstressiltä ja rasvahappoja vapaiden radikaalien hyökkäyksiltä. Tutkimuksissa on huomattu, että riittävä E-vitamiinin saanti saattaa pienentää riskiä sairastua mm. verenkierrollisiin sairauksiin.

Otetaan aivoille!

Uusi suomalainen Neuroglandin Forte on varsinaista täsmäravintoa, joka sisältää kaikkia näitä edellä mainittuja aivoja ravitsevia aineita.

Niille, jotka tuntevat hyötyvänsä runsaammasta fosfolipidipitoisuudesta, löytyy vielä vahvempi NeuroWay. Se on saanut vakiintuneen tyytyväisen käyttäjäkunnan jo lyhyessä ajassa, ja useat ravintoasioihin perehtyneet terapeutit ja muut alan asiantuntijat saavat kiitosta tyytyväisiltä asiakkailtaan.

Lehden muita artikkeleita

Kaamosväsymystä vastaan- VitaVoima
Aina hyvinkään koostettu ruokavalio ei sisällä riittävästi vitamiineja tai hivenaineita. Myös hyvien rasvahappojen...
Lue
Ylitä vaihdevuodet vaivatta
Aasialainen ruokavalio ei sisällä puhtaita soijan isoflavoneja Vaihdevuosioireiden voimakkuudessa esiintyy suuria...
Lue
Uudentyyppinen kalaöljyvalmiste
Vuosituhansia sitten Suomessa normaali aikuinen söi kalaa päivittäin kilon verran ja käytettyjä kalalajeja oli useita....
Lue