Virtaa vihermehuista!

Voisiko lasillinen vihreää mehua kaikessa yksinkertaisuudessaan olla ratkaisu moniin terveys- tai elämäntapaongelmiimme? Kyllä voisi, vastaan minä ja samoin vastaavat kaikki ne tuhannet ihmiset, jotka ovat tulleet paranemistarinoidensa kanssa esille sosiaalisessa mediassa, kirjoissa ja dokumenteissa.

Ihan jokainen hyötyisi vihermehuista osana ruokavaliotaan

Vihermehuilla voi ylläpitää terveyttä helposti, ilman että se vie ilon elämästä. Mehustamisesta on hifistely, fanaattisuus, tiukat säännöt ja aloittamisen vaikeus kaukana. Mehut voivat parantaa vastustuskykyä, suoliston kuntoa, energiatasoa, mielen terveyttä, ihon, kynsien ja hiusten kuntoa sekä auttaa kuukautiskipuihin, hienhajuun, unettomuuteen, lääkkeiden sivuvaikutuksiin, allergioiden ja kroonisten sairauksien erilaisiin oireisiin.

Olemme monella eri elämän saralla palaamassa turvallisiin ja luonnollisiin keinoihin tavoitellessamme parempaa elämänlaatua. Alamme pitkän teknologiakauden jälkeen arvostaa taas luontoa ja sen antimia. Haluamme olla lähempänä luontoa ja syödä puhtaampaa ravintoa kaiken teollisesti prosessoidun ruoan vastapainoksi. Olemme kyllästyneet siihen, että ruuasta ja syömisestä on tehty monimutkaista ja ehkä pelottavaakin. Ruoka herättää monessa vahvoja tunteita. Koska ja miksi olemme antaneet ruuan alkaa hallita meitä näin?

Raaoista kasviksista, villivihanneksista, yrteistä ja hedelmistä valmistetut vihermehut ovat turvallisia, ja ne sopivat niin vauvalle kuin vaarille. Niitä ei voi yliannostella eikä niissä ei ole haitallisia sivuvaikutuksia, kunhan raaka-aineita vain käyttää maltilla ja monipuolisesti. Mehuja voi tehdä kotona koska vain, sillä yksinkertaiset raaka-aineet löytyvät jokaisen lähikaupasta ja hyvässä lykyssä mökiltä tai jopa kotipihalta. Koko perhe voi innostua tekemään omia mehureseptejä ja siitä mitä juotte tulee yhtä tärkeää kuin siitä mitä syötte.

100 % luonnollista
100 % raakaa
100 % elävää

Vihermehut ovat mielestäni ehdottomasti vaivattomin, edullisin, turvallisin ja tehokkain tapa hyödyntää luonnon tarjoamat raaka-aineet. Jokainen lasillinen tukee sinua tavoitteessasi kohti parempaa terveyttä ja elinvoimaisempaa elämää.

 

Suolistolle taukoa ja ravinteita

Raakaravinto on tutkitusti terveellistä, ja sillä on monen asiantuntijan mukaan sairauksia ennalta ehkäiseviä vaikutuksia.

Mehulinko tai mehupuristin erottelee vihermehun raaka-aineiden kuidun pois. Kuidut jäävät mehustimen kuitusäiliöön. Siksi saat vihermehuun määrällisesti paljon enemmän raaka-aineita kuin smoothieen. Suuri määrä raaka-aineita tarkoittaa suurta määrää vitamiineja, mineraaleja, entsyymejä sekä hiven- ja kivennäisaineita. Jopa 80-95 % ravinteista sijaitsee kasvisten ja hedelmien mehussa.

Mehu, ja siinä oleva vesiliukoinen kuitu, imeytyy suolistoon helposti ja nopeasti. Mieti, mikä työ hampailla olisi rouskuttaa ja suolistolla olisi sulattaa 8 lehtikaalin lehteä, 2 omenaa, 4 sellerinvartta, inkivääriä ja sitruuna. Mehulingon avulla saat kuitenkin kaikki näiden ainesten ravinteet helposti yhdessä lasissa. Tämä voi olla erittäin hyödyllistä, jos kärsii sairaudesta, on väsynyt, stressaantunut, kärsii ruoansulatuskanavan häiriöstä tai muusta tilasta, joka voi vaikuttaa suoliston kykyyn imeä ravinteita ja sulatella ruokaa.

Mehu imeytyy suolistoon käynnistämättä ruuansulatustoimintoja, jolloin säästyy energiaa muuhun kehon toimintaan. Tämä, sekä suuri määrä ravinteita, on mielestäni vihermehujen suurin hyöty. Suolisto saa paljon kaivattua lepoa ja elimistö rakennusaineita puhdistumiseen, uudistumiseen ja parantumiseen. Sanotaan, että suolisto on toiset aivot, joten vihermehujen ansiosta saatava tuntien tauko suolistolle on kuin tuntien meditatiivinen hermolepo aivoille, yhtä tehokasta ja välttämätöntä hyvinvoinnille. Vihermehun jälkeen nälkä on poissa mutta olo on kevyt.

 

Hyviä vaikutuksia helposti

Vihermehu tervehdyttää kudoksia ja soluja. Mehu puhdistaa ja palauttaa elintoimintoja ennalleen. Mehujen ansiosta kehon vireystaso on huikea. Makupalettisi ja ruokailutottumuksesi muuttuvat kuin huomaamatta. Vihermehujen ansiosta on helpompi havaita ja ymmärtää oman kehon tarpeita paremmin. Näin tietoisuutesi itsestäsi ja tarpeistasi laajenee ja henkinen voimavarasi, itseluottamuksesi ja itsearvostuksesi lisääntyy.

Vihermehujen ansiosta alkaa tapahtua automaattisesti asioita, jotka ohjaavat sinua parempiin valintoihin ja iloisempaan elämään. Joillekin se voi olla paremmat yöunet. Toisille vatsan parempi toiminta. Toisille ihottuman tai aknen paraneminen, ja sitä kautta parempi itsetunto. Otat itse vastuun omasta hyvinvoinnistasi ja kun saat tuloksia, saat kiittää vain itseäsi. Se on voimaannuttavaa!

Vihermehut ovat turvallinen tapa rikkoa kaavoja. Jos olet sairastunut, väsynyt, masentunut tai vaikka vain jumissa saman tutun ja tylsän ruokavalion kanssa, vihermehut voivat tuoda iloa keittiöösi ja elämääsi.

Yksi lasi päivässä useimmiten riittää. On vaikea uskoa sitä, mutta näin on. Vaikka mieli tekisi kiskaista kannu herkullista juomaa heti ensimmäisellä kerralla, aloittaisin silti yhdellä lasillisella päivässä, varsinkin, jos kasvikset ja vihreät lehtevät eivät ole olleet osa ruokavaliotasi. Keho ei välttämättä pidä shokkihoidosta, joten on turvallisempaa aloittaa lempeästi. Kasvata vihermehujen määrää halutessasi, nälkääsi kuunnellen.

Kun alat tekemään mehuja ja näet millainen määrä aineksia lasilliseen menee, ymmärrät vihermehujen nerouden. Sama määrä aineksia syötynä veisi paljon aikaa ja suolistolla olisi taas kovasti hommia sulattaa raakaravinnon kuidut.

Vain mielikuvitus on rajana raaka-aineita valittaessa. Lähes kaikki hevi-osaston tuotteet, mistä irtoaa mehua, ovat käytettävissä. Alat nähdä kasvikset ja yrtit ihan eri valossa. Alat käyttää raaka-aineita, joista et ennen olisi osannut tehdä yhtään mitään. Alat samoilla metsissä miettien, mitä kaikkea voisikaan mehustaa? Keräät nokkosia ja voikukanlehtiä, siankärsämöä ja mietit, voisiko viinimarjan- tai koivunlehtiä mehustaa? Luonnon antimet alkavat kiinnostaa ja kaupan pahviin tai metalliin pakatut, kuolleet ja ravintoköyhät einekset jäävät hyllyihin. Mitä enemmän syöt elävää ravintoa, sitä enemmän elossa tunnet olevasi!

Kun teet vihermehua, et voi tehdä mitään väärin, jos käytät aineksia monipuolisesti vaihdellen. Aloita tutuista ja turvallisista kasviksista ja hedelmistä ja laajenna repertuaaria, kun saat varmuutta mehumestarin taidoistasi. Ensimmäinen mehu voi olla porkkana-inkiväärimehu. Lisää seuraavana päivänä puolikas sitruuna. Sitten pala kesäkurpitsaa. Jätä porkkanat pois ja kokeile fenkolia ja pinaattia. Jokainen mehu tuoksuu, näyttää ja maistuu erilaiselta!

Luomutuotteet sisältävät tutkitusti enemmän ravintoaineita, kuten antioksidantteja, joten on järkevää käyttää luomutuotteita aina kuin mahdollista, koska tarkoitus on saada maksimaalinen määrä ravinteita. Luomuhedelmien ja -vihannesten maku on yleensä parempi ja kuori pehmeämpi. Olisi sääli joutua kuorimaan raaka-aineita vain siksi, etteivät ne ole luomua. Mehustamisen hyvä puoli on juuri se, että koko hedelmän tai kasviksen voi käyttää kuorineen, siemenkotineen, varsineen ja lehtineen. Mitään ei mene hukkaan.

 

Miksi mehustaa?

1. Mehustaminen on jo vuosisatoja käytössä ollut turvallinen menetelmä

2. Vihermehu on nopein tapa saada suuria määriä ravinteita kehoon

3. Vihermehuista saa energiaa ja virkeyttä

4. Mehustaminen on kestävä tapa laihduttaa

5. Vihermehujen teko on helppoa ja edullista

6. Mehustaminen on hauska tapa tutustuttaa lapset vihanneksiin ja hedelmiin

7. Mehu ravitsee, muttei aiheuta turvotusta tai epämiellyttävää kylläisyyden tunnetta

8. Vihermehut auttavat suolisto-ongelmiin

9. Vihermehut antavat kehollesi mahdollisuuden puhdistautua ja parantua

10. Vastustuskyky kasvaa mehujen ansiosta

11. Hyvä tapa saada sellaisia vihanneksia ja yrttejä ruokavalioosi joista et muuten pidä

12. Vihermehut auttavat pääsemään eroon sokeri- ja vilja-addiktiosta

13. Helpoin tapaa hyödyntää villivihannessato keväällä ja kesällä

14. Vihermehu on aina erilaista ja herkullista, ilman lisättyä sokeria ja säilöntäaineita

15. Vihermehut ovat loistava luonnollinen lisä tasapainoiseen ruokavalioon

 

Punainen mehu

2 punajuurta

1 suuri palsternakka

2 limeä

2 omenaa

Pese punajuuret ja omenat. Kuori palsternakka ja lime. Laita linkoon ensin punajuuret ja sitten muut ainekset, jotta jokainen punainen pisara huuhtoutuu mehuun.

 

Vihreä mehu

2 kourallista pinaattia

2 sellerin vartta

1 sitruuna

2 omenaa

Inkivääriä maun mukaan

1/3 ananasta

Huuhtele ja pese ainekset. Kuori ananas ja sitruuna, ellei se ole luomua. Luomusitruunan voi mehustaa kuorineen. Mehusta reseptin järjestyksessä. Pyöritä pinaatinlehdistä tiivis pallo, niin se mehustuu paremmin.

 

Oranssi mehu

1 bataatti

2 porkkanaa

Pala kurkumaa

2 appelsiinia

Kuori raaka-aineet ja mehusta.

 

Tara Langen tytär sairastui vakavasti ja vihermehut olivat henkisen muutoksen lisäksi yksi suuri osa paranemisprosessia kroonisesta sairaudesta. Tara on luennoinut vihermehuista messuilla, yritysten hyvinvointipäivillä ja kiertää ympäri Suomea kertomassa vihermehujen vaikutuksista fyysiseen sekä henkiseen hyvinvointiin. Lisää tietoa: www.vihermehut.fi

Kuvat: Sari Mattsson Photography

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 4.1.–26.1.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Tervetuloa uusi vuosi uusin mahdollisuuksin
Tästä lehdestä löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa. Tiesitkö, että autoimmuunisairauksien, kuten diabetes,...
Lue
Ikiliikkuja Aira Samulin: Suosittelen Bodyflex® Combia!
Aira on tutustunut Hankintatukun ravintolisiin ja ottanut niistä omakseen Bodyflex® Combi -tabletit, Fosfoser® Memory -...
Lue