Vatsan hyvinvointi syyslomalla

Kesästä alkaa olla vain kauniit muistot jäljellä. Syksyllä on hyvä pitää kesän virettä yllä ja katkaista arkea vaikka pitkän viikonlopun lomailulla. Jos vatsa voi hyvin, usein kaikki muukin sujuu.

 

Vatsa hyvin, kaikki hyvin

Suoliston kunto vaikuttaa koko kehon hyvinvointiin. Jos suolisto voi huonosti, voi jaksaminen olla ongelmana niin töissä kuin vapaa-aikanakin. Ruoansulatuksen lisäksi suolisto vaikuttaa merkittävästi puolustusjärjestelmän toimintaan. Uusimpien tutkimusten mukaan suolistolla on vaikutusta myös mm. painonhallintaan ja aivojen toimintaan.

Suoliston hyvinvointiin voidaan oleellisesti vaikuttaa ravinnolla. Kaikille sopivaa ruokavaliota ei ole olemassa, vaan sopivin ruoka on aina yksilöllistä. Useimmille sopii kasvispainotteinen ruoka, jota täydennetään hyvillä proteiininlähteillä ja pehmeillä rasvoilla. Kasviksia käytetään moni­puolisesti: eri värisiä sekä tuoreina että kypsennettyinä. Hyvälaatuista proteiinia saadaan mm. kalasta ja siipikarjanlihasta, ja runsaasti proteiinia saadaan myös pähkinöistä, hapanmaitotuotteista sekä herneistä ja pavuista. Rasvojakin on hyvä käyttää erilaisia: juoksevia kasviöljyjä, rasvaista kalaa ja herkullisia pähkinöitä. Riittävä kuidun saanti on hyvä varmistaa käyttämällä runsaasti kasviksia ja täysjyväviljaa, ja moni hyötyy kuitulisästä kuten hyvänmakuisesta Elinvoima Kuidusta. On tärkeää rauhoittua syömään ja muistaa pureskella ruoka hyvin. Suolistolle on tärkeää myös riittävä nesteen saanti, liikunnan ja levon tasapaino sekä liian stressin välttäminen.
 

Bakteerit, suoliston valtiaat

Suoliston bakteeristo vaikuttaa oleellisesti siihen, miten suolisto voi. Tasapainoinen bakteeristo ylläpitää suoliston tyytyväisyyttä ja ruoansulatusta ja se vaikuttaa myös vastustuskykyyn. Hyvä bakteeristo pitää pahat pöpöt kurissa. Joskus suoliston bakteeriston tasapaino voi järkkyä antibioottikuurin tai matkalta saadun pöpön takia.

Bioteekin Probiootit ovat luottokavereita niin päivittäin kuin myös matkalla. Aikuisille sopivat vahvat kapselimuotoiset valmisteet, kuten Probiootti comp. Perheen juniorit nauttivat hyvänmakuisista Probiootti junior purutableteista ja vauvoille on omat tippamuotoiset valmisteet. Uutuus Probiootti baby + D3 -tipat sisältävät samassa valmisteessa sekä maitohappobakteerit että päivän D-vitamiiniannoksen.
 

Hyvää matkaa!

Osa matkaa on jo sen odottaminen ja suunnittelu. Probioottien nauttiminen on hyvä aloittaa viikko tai pari ennen matkaa ja jatkaa niiden nauttimista vielä muutama päivä matkan loppumisen jälkeen. Ne sopivat myös säännölliseen päivittäiseen käyttöön. Matkoilla on hyvä huolehtia myös tehostetusti käsihygieniasta ja miettiä, mitä laittaa suuhunsa.

Suolisto on hyvinvoinnin kehto, joten pidetään siitä hyvää huolta, matkallakin!
 

Tuotteita on saatavilla Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Luontaistuntija-tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 1.9.–28.9.2017 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Nautitaan syksystä terveinä!
Omia ravintovarastojaan kannattaa alkaa täydentää ajoissa, vaikka kesän jälkeen tuntuisi vielä virtaa riittävän. Kestää...
Lue
Kananmunasta nopea ja vastuullinen vaihtoehto niveltesi hyvinvointiin
Jo vuosikymmenten ajan niveltuotteet ovat sisältäneet perinteisiä nivelille tärkeitä aineosia, kuten...
Lue