Vanhempien menetys sai kiinnostumaan luonnollisesta hyvinvoinnista

Anni Pöyhiä on 29-vuotias some-alan yrittäjä Helsingistä. Hänen tavoitteenaan on pitää keho ja mieli terveenä mahdollisimman lempeällä tavalla: liikunnan, kasvisruokavalion, ravintolisien ja mielen harjoitteiden avulla. 

Annilla on takanaan raskaat ajat, kun hänen vanhempansa sairastuivat ja menehtyivät vuonna 2017. Ensin hänen äitinsä sairastui aivosyöpään. Äidin sairauden ja vuosien huonojen elintapojen takia Annin isä kuoli pian sydänkohtaukseen. Annin molemmat vanhemmat kuolivat kolmen kuukauden sisällä.

– Se vuosi opetti minulle paljon. Terveys on meidän jokaisen omissa käsissä, ei lääkärien, perheenjäsenten tai kumppanien. Vastaamme itse siitä, mitä syömme, miten elämme ja mitä ajattelemme. Itse en haluaisi kokea enää ikinä samaa, saati itse sairastua. On kauheaa menettää maailman rakkaimmat ihmiset jo 26-vuotiaana, Anni kertoo.

Tämän takia Anni kiinnittää huomiota itseensä ja hyvinvointiinsa, se on hänelle todella tärkeä asia. Hän toivoo, että ennaltaehkäisyyn, ruokavalioon, ravintolisiin ja mielen hyvinvointiin satsattaisiin enemmän. 

– Olen ollut lapsesta asti kiinnostunut luonnosta ja eläimistä, kiitos kuuluu äidilleni, joka oli hortonomi. Myös ravintolisiä olen käyttänyt jo aika nuoresta asti, ruokavalion ja liikunnan tukena. Vuosi vuodelta ymmärryksen lisääntyessä olen vaihtanut niitä aina luonnollisempiin ja parempiin muotoihin. 
 

Ruokavaliomuutoksella parempaan oloon

Noin seitsemän vuotta sitten Anni kyllästyi huonoon oloonsa ja turvotukseen. Hän alkoi lukemaan ravitsemusaiheista kirjallisuutta ja tajusi, etteivät viljat ja maito sovi hänelle ja aloitti pääosin gluteenittoman ja maidottoman ruokavalion sekä vähensi lihan syöntiä. 

– Tämä oli suuri havahtuminen ja sai minut voimaan niin paljon paremmin!

Hän kävi myös ravitsemukseen perehtyneen funktionaalisen lääkärin vastaanotolla, jossa otettiin laajasti laboratoriotutkimuksia. Niiden avulla saatiin selville, mitkä ravintolisät olivat oleellisia. Myöhemmin hän teetti vielä geenitestin itselleen.

– Oman kehon geenit vaikuttavat paljon siihen, millainen ruokavalio kenellekin sopii, Anni selventää.

Anni on saanut ravintolisistä ruokavalion lisäksi apua ruoansulatusongelmiin, virkeyteen ja energisyyteen. Nykyisin hän nukkuu sikeästi ja jaksaa hyvin. Viime vuosien aikana ei ole tarvinnut lääkärissä paljoa käydä, saati käyttää lääkkeitä. 

– Migreenikin lähti akupunktiolla. Uskon ennaltaehkäisyyn. Panostan myös luomuun, luonnonkosmetiikkaan ja luonnonmukaisiin siivoustarvikkeisiin. Aina, jos on luonnonmukainen vaihtoehto, pyrin valitsemaan sen. Keittiöstäni löytyy paljon puu- ja lasituotteita muovin sijaan.
 

Aitoa ja ammattitaitoista apua AITO-kaupasta

Äidin sairauden aikaan Anni tutustui Malmin AITO-kauppiaaseen Maija Huhtikorpeen. Hän suorastaan häkeltyi kauppiaan ammattitaidosta ja osaamisesta. Vihdoin löytyi ammattilaisia, joihin voi luottaa ja jotka aidosti haluavat auttaa! Nykyisin Anni kääntyy aina AITO-kauppiaiden puoleen, kun jokin asia hyvinvoinnissa askarruttaa. 

– Olen ikuisesti heille kiitollinen!
 

Tervetuloa lämminhenkiseen ja asiantuntevaan AITO hyvän olon kauppaan!

Lehden muita artikkeleita

Lunasta uuden vuoden lupauksesi!
Klikkaa ostoksille verkkokauppaan tai kipaise lähimpään AITO hyvän olon kauppaan!
Lue
Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 2.1.–31.1.2019 niin kauan kuin tuotteita riittää...
Lue
Vauhtia ruoansulatukseen ja hyvinvointia vatsalle
Vatsa- ja suolistovaivat ovat varsin yleisiä meillä suomalaisilla. Vatsan epätasapaino voi johtua huonosta...
Lue