Vaihdevuodet pehmeillä mausteilla Elämän ihanaa kepeyttä ja itsensä tuntemusta parhaassa iässä

Tammiston Voglian myymäläpäällikkönä toimiva Kirsi Toivanen on saanut vaihdevuosien yllättävät oireet kuriin ja elämänsä onnelliseen tilaan. Vaihdevuosioireet ilmestyivät hänen elämäänsä jo 45-vuotiaana. ”Kuumista aalloista se alkoi. Sitten oli itkuisuutta ja surumielisyyttä. Kun yöllä tuli aaltoja, oli hiki ja kylmä, heräsin välillä 10 kertaakin yössä. Välillä heräsin siihen jäätävään kylmyyteen, välillä hiostavaan helteeseen. Nukkumisesta ei tullut mitään. Voin huonosti. Ihmettelin miten tällaista voi tulla jo 45-vuotiaana,” Kirsi kertoo. Niin vain voi, jokaisen keho toimii yksilöllisesti.

Toukokuussa 2013 Kirsi järjesti Voglian liikkeessä kanta-asiakasillan. Häntä kiinnosti naisille tarkoitetut luontaistuotteet, joten hän kutsui mukaan Vogelin edustajan esittelemään tuotteita.

”Silloin sain itselleni Menoforce Strong -purkin mukaani ja päätin kokeilla sitä. Käytettyäni tuotetta pari viikkoa huomasin, että yöhikoiluja ja kuumia aaltoja ei enää tullut. Salvia oli tehnyt tehtävänsä! Yöt alkoivat sujua nukkumisen merkeissä ja ikävät aallot katosivat. Olen aina ollut temperamenttinen, mutta kyllä tuntuu siltä, että Menoforce vaikutti tasoittavasti myös tunnetilojen vaihteluihin,” Kirsi huokaisee.

Luonnollinen tuote luonnollisiin vaivoihin

Kirsi ei tuntenut ennen salviaa ja sen vaikutuksia rohtona. Kasvi oli tuttu vain ruoan mausteena. ”Salvia on ihana mauste ja pidän siitä ruoanlaitossa. On ollut luontevaa alkaa käyttää salviaa myös rohtona,” Kirsi kuvailee.

Kirsi pitää erityisen tärkeänä asiana sitä, että saa vaihdevuosiin luonnollista apua hormonivalmisteiden sijaan. ”Tällainen tuote tuntui minulle heti oikealta ratkaisulta. Vanheneminen on mielestäni muutenkin luonnollista, se ei kauhistuta minua mitenkään,” Kirsi toteaa.

Vaihdevuosia hän pitää jokaisen naisen elämään kuuluvana normaalina vaiheena, jonka kanssa pystyy hyvin elämään, kun löytää itselleen sopivat keinot. ”Kuuluuhan vaihdevuosiin myös elämää helpottava asia, kuukautisten pois jääminen,” Kirsi toteaa.

Myös ruokavalioon päivitys

Kirsin ruokavalio räätälöitiin myös uusiksi vaihdevuosien alkamisen myötä. Hän halusi aloittaa uuden terveellisen elämän ja panostaa omaan hyvinvointiinsa. Kirsin ruokavaliosta jätettiin pois liika sokeri ja viljoja. Vihannesten, juuresten ja hedelmien käyttöä taas lisättiin. Avokadosta on tullut suosikki! Muutos on tuonut tuloksia ja kannattanut: nyt Kirsi kokee olonsa erittäin hyväksi ja jaksavaksi. ”Ruokavaliolla on varmasti valtava merkitys. Elämänlaatuun vaikuttavat mielestäni erityisen paljon ruokavalio ja henkinen asenne!”

Kirsiä mietityttää, miksi ihmiset eivät osaa kuunnella kehoaan. Luonnolla on paljon hyvää tarjottavaa, jos osaa noukkia itselleen sopivat, parhaat palat.

Menoforce Strong auttaa naisen elämää luonnollisesti

Salvia on elimistölle bioidenttinen aine. Tämä tarkoittaa, että elimistö pystyy käyttämään sen tehokkaasti hyödykseen pieninäkin annoksina. Salvia on hyvin siedetty eikä se kuormita elimistöä turhaan. Salvia käyttää samoja reseptoreja kuin estrogeeni. Siksi se tasapainottaa vaihdevuosien hormonivaihtelujen aiheuttamia kuumia aaltoja.

Vaihdevuosioireet vaivaavat yli 88 % keski-ikäisistä naisista. Osalle oireet ilmaantuvat esim. jonkin leikkauksen tai sairauden jälkeen. Silloin ei aina voida suositella hormonikorvaushoitoa. Kaikille hormonikorvaushoidot eivät myöskään sovi, me naiset olemme yksilöllisiä!

”Vaihdevuosien tullessa on ollut aika miettiä, mitä haluan loppuelämältäni. Ystävät ovat elämän suola ja voin nauttia heidänkin seurastaan ilman ikävää oireilua. Nyt minulla on ihana vaihe meneillään, elän parasta aikaani,” Kirsi hymyilee.

Tuote on saatavilla Luontaistuntija-myymälöistä ja verkkokaupasta.

Lehden muita artikkeleita

Ikipirteä Pirkko Mannola, 75
Näyttelijä painaa äärirajoilla Pirkko Mannola näyttää suorastaan uskomattoman pirteältä, vaikka valitteleekin...
Lue
Life Extension -tuotteita Luontaistuntijalta
Life Extensionin tuotteet ovat jo pitkään olleet erityisesti ravitsemusalan ammattilaisten ja muutoin terveystietoisten...
Lue
Superlaatua hyvinvointimme tueksi
Rasvaliukoiset, hyvin imeytyvät A- ja D-vitamiinit A- ja D-vitamiinit ovat rasvaliukoisia vitamiineja ja imeytymisen...
Lue