Uusia tuotteita muistille

Luontaistuntijan valikoimiin on tulossa uudenlaisia tuotteita muistin avuksi. Frantsilan muistinvirkistäjät ovat luomulaatuisia eteerisiä öljysekoitteita. Ne ovat kätevässä roll-on-muodossa.

Ikääntymisen ja myös stressin yhteydessä huonomuistisuus lisääntyy. Memory Aromatics -eteeriset öljysekoitteet on kehitetty ennaltaehkäisemään ja lievittämään työikäisten ja vanhusten muistiongelmia. Tuotekehitystyön taustalla on pitkäaikaisia japanilaisia yliopistotutkimuksia mm. Alzheimerin taudista. Tuotteissa on käytetty aitoja eteerisiä öljyjä, jotka vaikuttavat positiivisesti ihmisen muistiin ja vireystilaan erityisesti aamu- ja iltatunteina käytettyinä.

Miten käytetään?

Öljyseosta levitetään kehon tärkeisiin pulssikohtiin. Näin saadaan hoitava vaikutus hermostolle ja aivoille sekä verenkierron että hengitysilman kautta. Ranteiden sisäpinnat, ohimot, nenän ja korvien alustat ovat näitä tärkeitä akupistealueita, joista hoitoimpulssit leviävät kehoon ja mieleen. Myös rinnan keskustaan eli sydämen tärkeään akupisteeseen, tunteiden keskukseen, suositellaan levitettäväksi tuotetta. Aamuöljyä käytetään aamulla ja Iltaöljyä illalla. Näin aivot saavat aamulla yleisvirkistävän ja muistia stimuloivan impulssin. Illalla mieltä taas rauhoitetaan ja tyynnytetään niin, että levollinen yöuni voi palauttaa ja korjata hermoston toimintaa.

Aamuöljy, Fresh

Aamuöljy on eteerinen öljy-jojobaöljyseos, joka stimuloi lähinnä sympaattista eli tahdonalaista hermostoa. Rosmariini tunnetaan lisäksi hyvänä muistiöljynä. Öljy sisältää keskittymiskykyä, vireystasoa ja kognitiivista kykyä stimuloivia sekä mielialaa kohottavia eteerisiä öljyjä. Luomurosmariini ja sitruuna on sekoitettu luomujojobaöljyyn. Tutkimuksissa ne helpottivat myös masentuneisuutta. Tuotetta käytetään aamuisin pulssi- ja akupistealueille samalla tuoksua syvään hengittäen.

Iltaöljy, Calm

Iltaöljy stimuloi lähinnä parasympaattista eli tahdosta riippumatonta hermostoa. Laventeli on lisäksi tunnettu unenantajana. Öljy sisältää mieltä tasapainottavaa ja tyynnyttävää laventelin sekä mielialaa kohottavaa luomuappelsiinin eteeristä öljyä. Tuotetta käytetään iltaisin noin 1-2 tuntia ennen nukkumaanmenoa pulssi- ja akupistealueille samalla tuoksua syvään hengittäen.