Uuden sukupolven kurkumiinivalmiste

Kurkumalla (Curcuma longa) on vuosituhansien käyttöhistoria mauste- ja rohdoskasvina Aasiassa. Kurkumaa on käytetty muun muassa intialaisessa Ayurveda-lääkintäperinteessä ja kansanlääkinnässä reumatismiin, nivelten hyvinvointiin, ruuansulatusvaivoihin, ihottumiin ja moniin tulehdusperäisiin vaivoihin. Kurkuma valittiin Suomessa vuoden 2010 rohdoskasviksi, koska sillä on edullisia vaikutuksia ruuansulatukseen ja tulehduksellisiin tekijöihin.

Kurkumiini on tärkein kurkuma-kasvin sisältämistä kurkuminoideista. Se on rasvahakuinen fenolien ryhmään kuuluva aine, jolla on voimakkaan keltainen kasvin juuresta peräisin oleva väri. Kurkumiini on kurkumakasvin biologisesti aktiivisin ainesosa. Se on herättänyt suurta kiinnostusta jo pitkään kasvisrohdoksena ja fytoterapiassa, koska tutkimukset ovat osoittaneet sillä olevan lukuisia terveyttä edistäviä ominaisuuksia.

Se on erityisen tehokas tulehduksellisissa vaivoissa. Äskettäin on osoitettu, että suuri osa erilaisista kansantaudeista, kuten sokeritaudista, ylipainosta, sydän- ja verisuonisairauksista on suurelta osin tulehduksellista alkuperää.

Kurkumiinin imeytyminen

Tähän asti suurin haaste kurkumiinin toimivuuden osalta on ollut sen imeytyvyys. Kun tavallisia kurkumiinivalmisteita otetaan suun kautta, ei verenkiertoon ja elimistöön saada välttämättä riittäviä määriä kurkumiinia huonon imeytymisen vuoksi. Tavallisella kurkumiinilla on myös erittäin nopea aineenvaihdunta sekä maksassa että suoliston seinämässä, minkä vuoksi tavallisia kurkumiinivalmisteita joudutaan ottamaan suuria määriä useita kertoja päivässä.

Rasvaliukoisten aineiden imeytyminen

Rasvaliukoisten aineiden imeytymisen tehostamiseksi on tärkeää kuljettaa ne oikeaan kohtaan suoliston limakalvolla. Paras tapa tämän suorittamiseksi on jäljitellä kehon omaa rasvojen imeytymisjärjestelmää, jossa rasvaliukoiset aineet ympäröidään miselleillä, pallomaisilla rasvamolekyyleillä. Misellit muodostuvat suolistossa sappihapoista ja ne mahdollistavat rasvaliukoisten aineiden kuljetuksen vesiliukoisessa suolistoympäristössä. Lisäksi misellien tulee olla tarpeeksi pieniä, jotta ne pystyvät kulkeutumaan ohutsuolen solujen välistä verenkiertoon.

Kurkumiinimisellit – mullistava ratkaisu imeytymisongelmaan

Solgar® Full Spectrum Curcumin -valmisteen tekemiseen on käytetty viimeisintä huippuosaamista. Siinä kurkumiinimolekyylit on ympäröity miselleillä, minkä ansiosta imeytyvyys on tehostunut merkittävästi. ”Biomimeettiset” misellipartikkelit kestävät hyvin mahahappoja ja siirtyvät kokonaisina ohutsuolen imeytymispinnalle. Tutkimukset ovat osoittaneet, että misellimuotoisella kurkumiinilla on 185-kertainen imeytymisteho verrattuna tavalliseen kurkumiiniin.

Solgar® Full Spectrum Curcumin ei sisällä gluteenia, maitoa, soijaa eikä hiivaa. Kurkumiini voi vaikuttaa veren juoksevuuteen, minkä vuoksi verenohennuslääkkeitä käyttävien on syytä keskustella lääkärin kanssa ennen käytön aloittamista.  

Solgar® Full

- Imeytyy 185 kertaa paremmin

- Imeytyy 6,8 kertaa nopeammin

- Säilyy veressä jopa 24 tuntia

Tuotetta on saatavana Luontaistuntija-myymälöissä ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Jaksaa, jaksaa!
Juuri nyt on hyvä aika aloittaa vitamiini-hivenaine-kivennäisaine-tankkaus, jotta jaksaa läpi haastavan pimeyden,...
Lue
Syyskuun tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa myymälöissä ja verkkokaupassa 2.–29.9.2016 tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Valikoima...
Lue
Skingain vapauttaa Helena Ahti-Hallbergin nauttimaan tanssin pyörteistä
Tottakai minun iässäni 48-vuotiaana on mukavaa, jo ammatinkin puolesta, että iho, hiukset ja kynnet pysyvät kauniina,...
Lue