Unohda smoothiet – luuliemi on uusin terveysjuoma!

Luuliemi on ollut jo pitkään terveystietoisten ihmisten trendijuoma maailmalla. Nyt tämä terveyttä uhkuva liemi on valloittanut myös Suomen. Periaatteessa kyseessä on ikivanha ravintolisä, jonka ajatuksena on hyödyntää koko eläin, ei vain lihaa luiden ympäriltä. Kun luita haudutetaan pitkään ja lempeästi, niistä saadaan talteen luun ja luuytimen arvokkaat ravinteet.

Luuliemi on arvokas ravintolisä, sillä keitettäessä luista irtoaa erityisesti suoliston, nivelten, luuston, ihon ja hiusten hyvinvointia lisääviä ravintoaineita, kuten naisten suosimaa kollageenia ja niveliä vahvistavaa glukosamiinia. Biomed Oy on valmistanut laadukkaan ja puhtaan luuliemen suomalaisen poron luita ja luuytimiä hyödyntäen. Luulientä on saatavana nyt myös helppokäyttöisenä jauheena.
 

Monipuolinen ravintoarvo

Luuliemi sisältää kaikki ravinteet, jotka itse luu sisältää. Kaikkien ravintoaineiden kohdalla pitoisuudet eivät välttämättä ole suuria, mutta luonnollisessa suhteessa toisiinsa ne toimivat tehokkaasti. ”Ihovitamiini” kollageenin lisäksi luuliemessä on naisille kosmetiikastakin tuttua ihon kaunistajaa; hyaluronihappoa. Mineraaleja on monia, mm. magnesiumia, kalsiumia, kaliumia, rautaa, fosforia ja rikkiä. Aminohappoja on mm. alaniini, arginiini, fenyylialaniini, glysiini, lysiini. Lisäksi luuliemessä on monista nivelvalmisteista tuttuja; gelatiinia, glukosamiinia ja kondroitiinisulfaattia.
 

Käyttökokemuksia

Useat luuliemestä kirjoitetut kirjat kertovat sen käytöstä erilaisina ”kauneuskuureina”, joilla tervehdytetään ihon ulkonäköä ja kuntoa. Perinteisesti luulientä käytettiin luuston, rustojen ja tukikudosten vahvistamiseen. Ravitsemushoitoihin perehtyneet lääkärit ovat jo pitkään suositelleet luuliemen tekoa niille, joilla on suoliston kanssa ongelmia. Sen on huomattu tekevän hyvää huonokuntoiselle vatsalle ja suolistolle ja tätä kautta ravintoaineiden imeytymiselle.
 

Luuliemen valmistus

Luulientä voi periaatteessa tehdä minkä eläimen luista vain; kanan, naudan, possun, hirven, poron jne. Laadukkaiden luiden hankinta ei aina ole välttämättä helppoa. Ihanteellisinta olisi saada luomueläimen tai vapaana luonnossa kasvaneen eläimen luita, jotka ovat saaneet syödä tuoretta ruokaa ja ulkoilla riittävästi ja joille ei ole syötetty turhia antibiootteja. Lisäksi luiden haudutus on aikaa vievää puuhaa. Jotta saadaan talteen kaikki hyödyllinen aines, tulisi niitä keittää vähintään vuorokausi.

Kun haluat ”ostaa aikaa”, on Biomed valmistanut laadukkaan luuliemen, jota saa terveyskaupoista pakastejääpaloina sekä nyt myös helppokäyttöisenä jauheena. Raaka-aineena on suomalaisen poron luu- ja luuydin, haudutettuna pitkään lähdevedessä sekä luomu omenaviinietikka auttamassa mineraalien irtoamisessa. Luulientä voi lisätä päivittäin ruuan ja smoothien sekaan tai liuottaa siitä lämpimän juoman ja maustaa oman maun mukaan, suolaiseksi tai makeaksi juomaksi.
 

Tuotetta on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 1.–31.3.2019 tai niin...
Lue
Yksilöllistä terveyttä!
25.–31.3. saa jatkoa Suomen suurin terveystapahtuma TerveysSummit, ja olemme yksi sen pääyhteistyökumppaneista....
Lue
5 ravintolisää, joita Olli Posti suosittelee hyvinvoinnin tueksi
Ollin mukaan maailman voi ajatella koostuvan asioista, jotka tekevät meille hyvää, ja asioista jotka tekevät meille...
Lue