Tyynnytä menopaussin myrskyt luonnonmukaisesti!

Hiostavan kuumia aaltoja, kadonneen unen metsästystä ja sydämentykytyksiä – mikä neuvoksi, kun menopaussi tuntuu myrskyisältä? 

Vaihdevuodet ovat luonnollinen osa naisen elämää, mutta monilla niiden aiheuttamat oireet ovat silti omiaan laskemaan niin mielialaa kuin elämänlaatuakin. Oireista kärsivälle naiselle onkin usein helpotus kuulla, että niihin on tarjolla luonnonmukaista lievitystä ja kuumasta aallokosta voi luovia tyynemmille ulapoille.
 

Tutkitusti tehokas salvia

Salviaa (Salvia officinalis) on perinteisesti käytetty vaihdevuosien mukanaan tuomiin kuumiin aaltoihin, mielialan vaihteluihin ja unihäiriöihin. Uunituore kliininen kaksoissokkotutkimus vahvistaa salvian tehon (1). Tutkimuksessa vaihdevuosioireista kärsivät naiset jaettiin kahteen ryhmään, joista toinen sai Menoforce Strong -tabletteja ja toinen lumevalmistetta. Neljä viikkoa kestäneen tutkimusjakson aikana Menoforce Strong -tabletteja käyttäneiden naisten vaihdevuosioireet, erityisesti kuumat aallot, vähenivät huomattavasti verrattuna verrokkiryhmään. Menoforce Strong myös tuki henkistä suorituskykyä ja rauhoitti mieltä. Salvia on paitsi toimiva, myös turvallinen: sekä käyttäjät että lääkärit arvioivat Menoforce Strong -valmisteen siedettävyyden erittäin hyväksi.
 

Tuoreudella on väliä

Kasvivalmisteita tarkasteltaessa on hyvä muistaa, että valmisteen raaka-aineena käytettävien kasvien tuoreudella on suuri merkitys valmisteen tehoon. Tämä pätee myös salviaan: tuoreesta salviasta syntyy tutkitusti tehokkaampi valmiste kuin kuivatusta (2). Menoforce Strongin sisältämän salviauutteen uuttamisprosessi on aloitettu 24 tunnin sisällä kasvien korjuusta, joten uutteessa on tallessa tuoreen salvian voima.
 

Kuivia silmiä ja sydämentykytyksiä

Menopaussi voi tuoda mukanaan kuumien aaltojen ohella myös muita vähemmän tunnettuja vaikutuksia. Vaihdevuosien hermostoperäisiä oireita ovat sydämentykytykset, joiden hoitoon on perinteisesti käytetty sydämen ja verisuonten toimintaa tukevaa orapihlajaa. Orapihlajauutetta sisältävä Crataegus on perinteinen kasvirohdosvalmiste ikääntymisestä johtuviin ja hermostoperäisiin sydänalan oireisiin. Myös silmien kuivuus on yleinen vaiva keski-ikäisillä naisilla, sillä vaihdevuodet kuivattavat limakalvojen ohella myös silmiä. A. Vogelin silmätipat sisältävät hyaluronihappoa ja silmäruohoa ja kosteuttavat silmiä tehokkaasti.

1) Bommer, Dipah, Suter, Schoop & Dimpfel: Salvia extract for the treatment of menopausal symptoms: a randomized, controlled, blind clinical trial. Planta Med 2019; 85(18): 1561.
2) Tober & Schoop: Modulation of neurological pathways by Salvia officinalis and its dependence on manufacturing process and plant parts used. BMC Complementary and Alternative Medicine (2019) 19:128
 

Tuotetta on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.

Lehden muita artikkeleita

Hyvää naistenpäivää!
Tuotetta on saatavilla AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa.
Lue
Hyvän olon tarjoukset
Tarjoukset ovat voimassa AITO hyvän olon kaupoissa ja -verkkokaupassa 28.2.–31.3.2020 niin kauan kuin tuotteita...
Lue
Bio-Pycnogenol® hyödyt siitepölykauden aikana!
Siitepölykausi on hankalaa aikaa siitepölyallergiasta kärsiville. Siitepölyallergia oireilee usein vaikeimmin suun ja...
Lue